Cum să curățați rolele de vopsea

Tocmai v-ați pictat casa. Cu toate acestea, munca nu sa terminat încă. Curățarea uneltelor vă va permite să le folosiți din nou. Rotile nu sunt curățate ca periile. În funcție de vopseaua pe care ați folosit-o, va trebui să alegeți o metodă adecvată pentru ao elimina. Tehnicile de curățare diferă în funcție de utilizarea vopselei pe bază de latex sau pe bază de ulei. Atâta timp cât utilizați metoda corectă, puteți curăța complet rolele.

pași

Partea 1
Pregătiți consumabilele și spațiul de lucru

Imaginea intitulată Curățarea rolelor de vopsea Pasul 1
1
Puneți mănuși. Nu vrei ca mâinile tale să fie vopsite cu vopsea. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, trebuie să purtați o pereche de mănuși. Unele cauciuc sau latex vă vor servi. Le puteți cumpăra la supermarketul local. Ele vă vor ajuta să vă mențineți mâinile curate și în siguranță.
 • Imaginea intitulată Curățarea rolelor de vopsea Pasul 2
  2
  Protejează-ți ochii Produsele chimice folosite pentru a îndepărta vopseaua pot fi periculoase. Utilizarea protecției va împiedica expunerea acestor produse la ochi. Ochelarii de protecție din plastic vor fi suficienți. De asemenea, puteți utiliza ochelari de protecție. Puteți cumpăra oricare dintre ele la un magazin de hardware. Încercați să cumpărați ochelari de mărime potrivită pentru față, astfel încât să nu cadă.
 • Imaginea intitulată Curățarea rolelor de vopsea Pasul 3
  3
  Pregătiți zona. Nu doriți ca întregul spațiu de lucru să fie murdar când curățați rolele. Se recomandă așezarea unor foi de ziare vechi pe podeaua unde veți curăța rolele. O altă opțiune este să le curățați în tăvile de vopsea. Orice spațiu pe care îl puteți curăța cu ușurință vă va servi. De exemplu, le puteți curăța în garaj sau în subsol.
 • 4
  Demontați rola. Va trebui să curățați separat capacul cilindrului și coșul. Dacă dezasamblați cilindrul, va fi mai ușor să-i curățați complet piesele. Scoateți capacul rolei din coș. Puteți să o faceți pe tava de vopsea. În funcție de tipul de cilindru pe care îl aveți, poate că trebuie să scoateți cilindrul din coș sau să-l deșurubați.
 • 5
  Salvați-le. Dacă nu vă veți curăța imediat rolele, atunci va trebui să le depozitați într-un spațiu închis. Pentru a le păstra la rece, puneți-le într-o folie de plastic și puneți-le în frigider.
 • Prin păstrarea rolelor în acest fel, veți evita problema curățării acestora. Aceasta este o opțiune bună atunci când trebuie să finalizați un proiect de mai multe zile.
 • Partea 2
  Îndepărtați vopseaua pe bază de latex

  1
  Finisați folosirea întregului vopsea excesivă de pe rolă. Este posibil să nu mai picteze vopseaua de pe rolă. Poate că există o secțiune pe care nu ați pictat complet. Pentru a scăpa de acea pictură, trebuie să treceți peste această secțiune. Puteți picta, de asemenea, o zonă inconspicuoasă.
 • 2
  Răciți vopseaua uscată. Rola dvs. ar putea avea un exces de vopsea uscată pe margini. Țineți rolele pe galeata de vopsea pe care ați folosit-o. Utilizați partea curbată a unui instrument de curățare a rolelor 5-în-1 sau a unui răzuitor pentru a elimina excesul de vopsea.
 • 3
  Pregătiți o soluție de curățare. Umpleți două recipiente cu apă caldă. Veți folosi un recipient pentru a spăla cilindrul și celălalt pentru a clăti. Adăugați o lingură de detergent lichid de spălat vase la recipientul pe care îl veți folosi pentru spălare.


 • 4
  Curățați cilindrul. În primul rând, trebuie să clătiți capacul rolei cu apă caldă. Acum, trebuie să așezați capacul rolei într-un recipient plin cu o soluție de curățare. Îndepărtați capacul rolei cu ambele mâini, până când eliminați cât mai mult vopsea posibil. După aceasta, înmoaieți capacul rolei în apă și apoi scoateți-l. Faceți-o de mai multe ori. Odată ce credeți că este curat, puneți-l deoparte. Îndepărtează apa murdară din recipient. Reumpleți recipientul cu soluția de curățare. Acum trebuie să puneți coșul în recipient. Limitați coșul cu o perie până când toată vopseaua a fost îndepărtată.
 • 5
  Clătiți și uscați cilindrul. Așezați capacul rolei spălate în recipientul de clătire și clătiți până se curăță. Asigurați-vă că faceți acest lucru până când tot sapunul sau resturile de vopsea sunt îndepărtate. De asemenea, trebuie să clătiți coșul. Înfășurați capacul rolei cu un prosop curat pentru a elimina excesul de apă. Trebuie să puneți capacul să se usuce. Uscați coșul cu prosoape de hârtie.
 • O altă opțiune este utilizarea unui furtun de grădină pentru a spăla orice reziduu de pe capacul rolei. Utilizați un furtun pentru a pulveriza apă pe cilindru până când începeți să îndepărtați vopseaua.
 • Partea 3
  Îndepărtați vopseaua pe bază de ulei

  1
  Scapă de vopsea în exces. Aveți posibilitatea să reparați unele suprafețe cu rola. Alegeți o zonă pe care nu ați vopsit-o corect sau nu este atât de notoriu și trageți-o peste ea. Puteți găsi vopsea uscată blocată pe role. Utilizați un instrument de curățare cu role de 5 în 1 sau un răzuitor pentru a curăța vopseaua.
 • Imaginea intitulată Curățarea rolelor de vopsea Pasul 12
  2
  Determinați tipul de vopsea de curățat pe care o veți utiliza. Verificați eticheta picturii. Aceasta ar trebui să indice care este cel mai bun solvent pentru a fi curățat. Unii solvenți obișnuiți sunt terpentina minerală, alcoolul denaturat și diluantul de vopsea.
 • 3
  Pregătiți tăvile de vopsea. Îndepărtați toată vopseaua în exces din tăvile dvs. Umpleți două sau trei tăvi cu agent de curățare a vopselei. De asemenea, trebuie să umpleți o tavă cu apă caldă.
 • Trebuie să le umpleți suficient, astfel încât soluția să acopere întregul capac și coșul cu role.
 • 4
  Curățați cilindrul. Scoateți capacul rolei din coș și plasați-l pe prima tavă a dispozitivului de curățare a vopselei. Lăsați-l acolo timp de aproximativ cinci minute. Deplasați capacul rolei dintr-o parte în alta. Apoi, puneți capacul rolei pe tava următoare. Lăsați-l acolo timp de trei sau patru minute. Acest proces îl va curăța. Dacă există încă vopsea, ar trebui să puneți capacul într-o altă tavă cu un produs de curățare a vopselei. Urmați aceeași procedură pentru curățarea coșului.
 • 5
  Clătiți și uscați cilindrul. Pentru a clăti capacul, așezați-l în tava plină cu apă caldă. Puteți folosi prosoape de hârtie pentru ao usca. După uscare, ar trebui să-l puneți într-un loc uscat. Clătiți coșul cu role în același mod. De asemenea, puteți usca coșul cu prosoape de hârtie.
 • 6
  Reciclați-vă materialele Treceți diluantul pe care l-ați folosit pentru o pâlnie și returnați-l în recipientul original pentru ao recicla și apoi utilizați-l din nou. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, va trebui să îl eliminați în conformitate cu regulamentul municipalității locale. În general, veți găsi aceste regulamente pe site-ul municipalității. Dacă nu aveți o pagină web, puteți contacta departamentul de salubritate din orașul dvs.
 • sfaturi

  • Pentru a recicla o cutie goală de diluant de vopsea, pur și simplu lăsați containerul să se usuce în aer liber și apoi reciclați-l cu alte metale sau materiale plastice. Deșeurile nu vor inhiba procesul de reciclare.

  avertismente

  • Ar trebui să scoateți întotdeauna vopseaua pe bază de apă într-o chiuvetă conectată la un sistem de drenaj sanitar. Nu vărsați reziduuri de vopsea în jgheaburile publice.
  • Verificați ordonanțele locale privind îndepărtarea vopselelor pe bază de ulei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a îngroșa vopseauaCum de a îngroșa vopseaua
  Cum sa faci o vopsea de casa mai subtireCum sa faci o vopsea de casa mai subtire
  Cum se curata periile de vopsea pe baza de uleiCum se curata periile de vopsea pe baza de ulei
  Cum să curățați periile de vopsea acriliceCum să curățați periile de vopsea acrilice
  Cum să curățați vopseaua de o pensulăCum să curățați vopseaua de o pensulă
  Cum se amestecă vopsea pe bază de uleiCum se amestecă vopsea pe bază de ulei
  Cum sa faci arta cu vopsea prin pulverizareCum sa faci arta cu vopsea prin pulverizare
  Cum se aplică vopseaua de latex cu un pulverizatorCum se aplică vopseaua de latex cu un pulverizator
  Cum să eliminați vopseaua în siguranțăCum să eliminați vopseaua în siguranță
  Cum se diluează vopseaua de latexCum se diluează vopseaua de latex
  » » Cum să curățați rolele de vopsea

  © 2011—2020 ertare.com