Cum să curățați radiatoarele din priză

În timp ce încălzirea centrală a devenit cea mai comună metodă de încălzire a spațiilor de locuit, multe proprietăți mai vechi sunt încă echipate cu radiatoare de apă caldă sau electrică, iar proprietarii lor pot atesta munca bună pe care o fac. Dacă locuiți într-o casă sau un apartament care utilizează radiatoare în soclu pentru a genera căldură, va trebui să vă asigurați că funcționează corect după ce se răcește la exterior. Din fericire, curățarea unei unități de radiatoare de bază nu durează mai mult de câteva minute și trebuie doar să o faceți de câteva ori pe an.

pași

Partea 1
Accesați și pregătiți unitatea radiatorului

Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 1
1
Opriți radiatorul. Înainte de a începe, căutați comutatorul principal de alimentare sau supapa de închidere de pe unitatea radiatorului din priză și opriți-l. De asemenea, este posibil să doriți să opriți termostatul pentru a menține temperatura în funcție de caz. Conductoarele de cupru care circulă cu apă caldă prin radiator pot deveni foarte fierbinți, deci nu vă puneți în pericol inutil în timpul curățării.
 • Dați radiatorului câteva minute să se răcească înainte de ao deschide.
 • Nu încercați să curățați radiatorul până când nu sunteți sigur că apa caldă a încetat să circule.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza plăcii dvs. Pasul 2
  2
  Îndepărtați obstacolele din apropiere. Mutați totul în fața radiatorului. Acestea includ draperiile, mobilierul și orice altceva care blochează unitatea sau care ar putea ajunge în calea dvs. în timpul procesului de curățare. În mod ideal, aerul cald generat de radiator trebuie să aibă o cale foarte clară pentru a încălzi cât mai mult camera.
 • O idee bună este să vă păstrați mobilierul dusted pentru a preveni murdărirea radiatoarelor în viitor.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 3
  3
  Scoateți capacul radiatorului. Scoateți capacul plăcii frontale din unitatea radiatorului. De obicei, puteți face acest lucru trăgând capacul de jos și ridicând slotul în care se află pe partea superioară. Așezați capacul până când terminați curățarea.
 • Țineți mâna la o distanță sigură de țevile din interiorul radiatorului. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă sunteți prea fierbinte pentru a lucra.
 • O opțiune este de a plasa capacul radiatorului pe podea sub unitate pentru a lua orice resturi care sunt agitate și pierdute în timpul curățării. Asigurați-vă că curățați separat capacul înainte de al pune înapoi.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza plăcii dvs. Pasul 4
  4
  Identificați aripioarele. Verificați în interiorul radiatorului. De-a lungul extinderii conductei de cupru care conduce apa fierbinte prin casa ta, vei găsi o colecție de pătrate mici de aluminiu grupate strâns și aliniate una lângă cealaltă. Acestea sunt cunoscute sub numele de "aripioare" și joacă un rol important în propagarea căldurii create de radiator. Aceasta este ceea ce veți curăți.
 • De cele mai multe ori, praful se acumulează doar în jurul suprafeței exterioare a aripioarelor, ceea ce înseamnă că pur și simplu trebuie să vă aspirați repede.
 • Partea 2
  Curatati interiorul radiatorului

  Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. de pas 5
  1
  Pregătiți un aspirator cu un dispozitiv de prindere. Luați un aspirator sau un aspirator cu o perie și glisați peria. Acesta este cel mai eficient mod de curățare a obiectelor care au o construcție complexă și multe suprafețe neregulate, cum ar fi interiorul unui radiator. Peria va îndepărta praful și resturile de pe aripioare, care pot fi aspirați de aspirator.
  • Este posibil să puteți prapa de pe unitatea dvs. fără a utiliza o perie (sau un alt dispozitiv, cum ar fi un vid de mână) - cu toate acestea, va dura mai mult și nu va fi la fel de completă.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 6
  2
  Aspirați interiorul unității. Porniți aspiratorul și așezați mâna pe furtun pentru a vă asigura o aspirație adecvată. Treceți capul periei de-a lungul țevilor și aripioarelor radiatorului, făcând mișcări lungi și largi pentru a colecta cât mai mult praf posibil. Mergeți prin aripioare de câte ori este necesar până când sunteți mulțumit de starea lor.
 • Vârfurile periați în ambele direcții, în partea superioară și sub lateral.
 • Dacă unitatea este murdară, curățați pânzele de păianjen, îndepărtați scamele și firele de păr cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie înainte de a vă aspira.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 7
  3
  Scoateți deșeurile greu accesibile cu o perie separată. Este posibil ca, în unele cazuri, perii de perie să nu fie suficient de lungi pentru a penetra spațiile dintre aripioare. În acest caz, utilizați un instrument separat, cum ar fi o pensulă subțire sau un produs de curățare a țevilor, pentru a îndepărta praful și murdăria fină din crăpăturile cele mai adânci din interiorul unității.
 • Curățarea între aripioare poate fi un proces obositor - cu toate acestea, merită să evitați cheltuiala unui radiator care funcționează prost.
 • Unii oameni susțin că au reușit să slăbească acumulările rezistentă prin utilizarea unui pulverizator de apă. Cu toate acestea, nu se recomandă să faceți acest lucru, deoarece puteți provoca rugină sau deteriorarea aparatului.


 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. de baie Pasul 8
  4
  Curățați capacul radiatorului. În funcție de cât de murdar este fața de pe capacul radiatorului, puteți alege să o curățați. Umeziți o cârpă cu apă caldă și săpun. Se freacă interiorul capacului pentru a elibera murdăria întărită. Clătiți și umeziți din nou cârpa și apoi ștergeți resturile rămase.
 • Acest pas va fi deosebit de important dacă ați folosit capacul radiatorului pentru a colecta resturile împrăștiate.
 • Trateaza acoperisurile metalice ruginite cu o solutie pentru a indeparta rugina inainte de a le inlocui.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. de baie Pasul 9
  5
  Înlocuiți capacul. Ridicați capacul și așezați spatele spre perete. Așezați capacul în canelura din partea superioară a bazei unității și apoi coborâți-o pe radiator până când se fixează în poziție. Ați auzit un clic sau puteți ajusta astfel încât să știți că sunteți în siguranță.
 • Partea 3
  Păstrați radiatoarele de bază care funcționează eficient

  Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 10
  1
  Curățați radiatoarele din priză în mod regulat. Pentru a vă asigura că radiatoarele de bază funcționează așa cum ar trebui, ar trebui să încercați să le curățați cel puțin de două ori pe an. Aspíralos bine la începutul sezonului cald (de obicei aproape de sfârșitul lunii septembrie sau octombrie) și din nou în primăvara devreme, înainte de închidere pentru lunile mai calde, dar revizuirea acestora după cum este necesar, între timp. Ținerea unității fără praf vă va permite să vă încălziți mai eficient casa.
  • Dacă aveți animale de companie care își varsă blănurile sau dacă locuiți într-un loc cu o cantitate mare de praf, vă recomandăm să curățați mai des radiatoarele.
  • Radiatoarele care sunt bine conservate nu sunt obligate să utilizeze atât de multă energie, ceea ce înseamnă că veți economisi bani prin încălzirea casei.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. Pasul 11
  2
  Asigurați-vă că aparatul nu este obstrucționat. Radiatoarele de bază funcționează prin frânarea aerului rece la nivelul solului și filtrarea prin aripioare fierbinți, care vor încălzi rapid aerul și îl vor circula din nou în jurul încăperii. Ajutați întregul proces prin păstrarea tuturor draperiilor, mobilierului și a altor obiecte din calea radiatorului. Trebuie să țineți bine zona din partea de sus și de jos a unității, astfel încât aerul să treacă fără dificultate.
 • Asigurați-vă că țineți conductele de aerisire de pe partea superioară a capacului radiatorului, pentru a permite evacuarea aerului cald.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. de pas 12
  3
  Dust în casa ta. Păstrați spațiul de locuit fără praf, în special în jurul panourilor și în orice mobilier lângă radiator. Praful înconjurător poate fi aspirat în radiator deoarece atrage aer curat din încăpere și se va acumula rapid în jurul aripilor și a altor părți sensibile ale interiorului unității. În mod frecvent, praful nu este doar un obicei bun, ci poate și să extindă durata de viață a radiatorului de bază și să reducă cantitatea de curățare obositoare de care veți avea nevoie.
 • Praf înainte de curățarea radiatorului, astfel încât particulele pierdute care plutesc în cameră să nu intre în conductele de aer ale aparatului.
 • Nu vă concentrați pur și simplu pe praful vizibil. Asigurați-vă că ați aspirat covorul, perdelele și orice altă suprafață care ar putea conține praf pe care nu îl vedeți.
 • Imaginea intitulată Curățați radiatoarele de la baza dvs. de treaptă Pasul 13
  4
  Înlocuiți piesele deteriorate sau rupte. De-a lungul timpului, aripile de-a lungul țevilor radiatorului, sau chiar în țevi, ar putea suferi foarte mult și necesită o schimbare. Sunați un specialist în domeniul încălzirii și aerului și solicitați o estimare pentru instalarea de aripioare sau țevi noi dacă observați că înotătoarele sunt îndoite, rupte sau deteriorate. Aripile fac cea mai mare parte a lucrărilor de prelungire a căldurii generate de conductele de apă caldă, prin urmare, este important să rămână în stare bună de funcționare.
 • Cu excepția cazului în care aveți experiență în repararea radiatoarelor, nu este recomandat să încercați să înlocuiți singuri tubul de aer.
 • Aripioarele metalice măresc suprafața care este utilizată pentru a conduce căldură din conducte prin încălzirea camerei într-o rată mult mai rapidă.
 • sfaturi

  • Utilizați mănuși pentru a vă proteja mâinile în cazul în care tuburile radiatorului sunt încă fierbinți.
  • Verificați conductele pentru semne de scurgere sau deteriorare în timp ce capacul este deschis.
  • Verificați starea unității la fiecare câteva săptămâni pentru a vă asigura că totul funcționează corect.
  • Aspirați podeaua în jurul radiatoarelor prizei între prizele de curățare, pentru a fi păstrate fără resturi care pot intra în unitate.
  • Reparați reparațiile principale de către un specialist calificat în domeniul încălzirii și al aerului.

  avertismente

  • În timpul și la scurt timp după utilizarea aparatului, țevile din interiorul unui radiator din soclu vor deveni foarte fierbinți. Pentru a evita rănirea, asigurați-vă că alimentarea principală este oprită sau dacă supapele de închidere sunt închise corect înainte de a încerca să curățați. Dacă vă ardeți, apelați imediat la serviciile medicale de urgență.
  • Nu utilizați niciodată soluții lichide de curățare pentru a curăța nici o parte a radiatorului. Nu numai că pot provoca oxidare, dar pot fi, de asemenea, nocive când sunt suflate când se evaporă în aer.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se asamblează un computer puternic și silențiosCum se asamblează un computer puternic și silențios
  Cum să verificați funcționarea unei surse de alimentareCum să verificați funcționarea unei surse de alimentare
  Cum să setați un termostatCum să setați un termostat
  Cum să construiți propriul aparat de aer condiționatCum să construiți propriul aparat de aer condiționat
  Cum să opriți transpirația unui rezervor de toaletăCum să opriți transpirația unui rezervor de toaletă
  Cum să diagnosticați dacă frigiderul are problemeCum să diagnosticați dacă frigiderul are probleme
  Cum să înfășurați conductele de apă receCum să înfășurați conductele de apă rece
  Cum să preveniți înghețarea țevilor de apăCum să preveniți înghețarea țevilor de apă
  Cum să faci un apartament în subsolCum să faci un apartament în subsol
  Cum se instalează un cazanCum se instalează un cazan
  » » Cum să curățați radiatoarele din priză

  © 2011—2020 ertare.com