Cum sa curatati tacamurile din otel inoxidabil

Tacamurile din oțel inoxidabil, după cum sugerează și numele, sunt realizate cu un metal special, care nu strică, nu pătrunde sau se oxidează cu ușurință. Cu toate acestea, cu utilizarea sau de-a lungul timpului, este posibil ca ustensilele din oțel inoxidabil să devină murdare și pătate, ceea ce le face să-și piardă strălucirea și aspectul curat. Pentru a curăța tacamurile, puteți folosi mașina de spălat vase sau unele metode manuale pentru a elimina pete și încăpățânare. Apoi, cu puțin mai mult efort, puteți străluci vasele și arătați noi.

pași

Metoda 1
Utilizați o mașină de spălat vase

Imaginea intitulată Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil Pasul 1
1
Curățați tacamuri în avans. Uneori, dacă puneți tacâmurile direct în mașina de spălat vase, bucățile de alimente sau sosul se pot lipi. Puteți evita acest lucru prin curățarea cuțitelor puțin înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Cu apă caldă și săpun, procedați în felul următor:
 • Curățați complet tacâmurile. Evitați utilizarea periilor sau a bureților abrazivi deoarece acestea pot zgâria finisajul oțelului inoxidabil. Puteți folosi un burete sau o cârpă moale.
 • În timpul curățării, acordați mai multă atenție fisurilor, fisurilor și a altor locuri în care hrana se acumulează cu ușurință, inclusiv dinții furculițelor și bolurile lingurii.
 • Imagine cu titlul Curățare tacâmuri din oțel inoxidabil
  2
  Așezați tacamurile în mașina de spălat vase. Alegeți setarea mașinii de spălat vase care corespunde cel mai bine situației tacamurilor. În cele mai multe cazuri, un ciclu normal ar trebui să fie suficient, dar poate cea mai murdară tacâmuri necesită un ciclu puternic. Opriți ciclul de uscare dacă puteți. Apoi, adăugați un detergent adecvat la mașina de spălat vase, închideți ușa și începeți ciclul de spălare.
 • Pentru a ușura returnarea tacâmurilor la locul în bucătărie, este posibil să doriți să separați lingurile, furculițele și cuțitele în mașina de spălat vase.
 • Unele tacâmuri, în special anumite tipuri de linguri, s-ar putea întâlni în mașina de spălat vase, ceea ce face dificilă curățarea mașinii de spălat vase. Poate doriți să separați ustensilele astfel încât mașina de spălat vase să funcționeze mai eficient.
 • Imagine cu titlul Cuțite din oțel inoxidabil curate din oțel Pasul 3
  3
  Realizați ciclurile suplimentare necesare. Uneori, oțelul inoxidabil are nevoie de mai multe cicluri de spălare pentru a fi complet curat. Mai presus de toate, mașinile de spălat vase mai vechi și tacamurile foarte murdare pot necesita oa doua spălare în mașina de spălat vase.
 • Verificați tacamurile după fiecare ciclu pentru a verifica dacă nu există alimente, pete sau murdărie. Dacă observați ceva, este posibil ca ustensilele să necesite oa doua spălare.
 • Aveți grijă când scoateți tacâmurile de la mașina de spălat vase pentru a le verifica, deoarece ar putea fi foarte fierbinți imediat după spălarea acestora.
 • Image cu titlul Curățare tacâmuri din oțel inoxidabil Pasul 4
  4
  Ustensile uscate pentru uscare manuală pentru rezultate mai bune. La sfârșitul ciclului de curățare al mașinii de spălat vase, scoateți tacamurile. Chiar dacă tacâmurile sunt aproape uscate, curățați fiecare ustensilă cu o cârpă moale uscată sau un prosop de hârtie. Prin uscarea tacâmurilor cu mâna, vor rămâne mai puțin pete.
 • Imaginea intitulată Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil Pasul 5
  5
  Elimină dungile de căldură sau petele de reziduuri. Tacamurile din oțel inoxidabil pot fi zgâriate de petele alimentare sau supraexpuse la căldură. În cele mai multe cazuri, aceste tipuri de pete pot fi lustruite cu o cârpă moale de bucătărie sau o cârpă de lustruire. Puteți adăuga unul dintre următorii agenți pentru a lustrui și îmbunătăți finisajul:
 • Uleiul de măsline va elimina dungile tacâmurilor. Utilizați o cârpă moale de bucătărie, o cârpă sau un prosop de hârtie umezită cu ulei de măsline pentru a freca ușor și a elimina zgârieturile de la tacâmuri.
 • Uleiul mineral, cum ar fi uleiul de măsline, ajută la reducerea coastelor. Umpleți o cârpă moale de bucătărie, prosop sau prosop de hârtie cu uleiul și frecați ușor tacâmurile până când toate dungile au dispărut.
 • Metoda 2
  Eliminați petele și acumularea dificile

  Imaginea intitulată Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil Pasul 6
  1
  Creați o soluție de curățare. Într-o farfurie, o farfurie, un castron sau un castron, se amestecă sifon de copt și săpun lichid pentru a face o pastă cu cele două ingrediente. Acest amestec este excelent pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor persistente.
  • Cu puțin va fi suficient și vă puteți amesteca mai mult dacă este necesar, astfel încât să puteți pregăti un pic mai întâi pentru a evita deșeurile.
  • Amestecați sucul de copt și săpunul bine cu degetul sau cu o unealtă, ca o lingură, până când toată pasta are consistența potrivită.
 • Image cu titlul Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil Pasul 7


  2
  Aplicați pasta de curățare pe tacamuri. Puteți să curățați tacâmurile una câte una pentru a vă asigura că nu vi se întâmplă nimic sau că ați dori să curățați toate dintr-o dată pentru a economisi timp. Îndepărtați ușor pasta pe zonele murdare cu un burete de nailon sau cu o perie moale pentru a îndepărta murdăria și murdăria.
 • Dacă doriți să economisiți timp și să curățați un lot mare de tacâmuri, puteți folosi o cârpă sau o găleată pentru a plasa tacâmurile și pasta de curățare.
 • Această pastă de curățare specială este chiar mai utilă pentru îndepărtarea arsurilor și a petelor întunecate din tacâmuri. Cu toate acestea, poate fi necesar să investiți mult timp și efort pentru a le elimina.
 • Imagine cu titlul Curățare tacâmuri din oțel inoxidabil Etapa 8
  3
  Ștergeți restul de pete unul câte unul. Chiar și după curățarea temeinică cu pastă de săpun și bicarbonat de sodiu, este posibil ca unele pete să rămână pe tacamuri. Dacă este cazul, utilizați un burete de nailon sau o perie moale pentru a le curăța cu oțet alb nediluat.
 • Suprafața ustensilelor din oțel inoxidabil se poate zgâria și se pătează în timp prin utilizarea unor instrumente de curățare abrazive. Chiar și atunci când utilizați un burete de nailon sau o perie moale de peri, curățați ușor zonele.
 • Imaginea cu titlul Tacâmuri din oțel inoxidabil din oțel inoxidabil Pasul 9
  4
  Clătiți tacamurile și uscați-le. După îndepărtarea tuturor alimentelor, petelor și murdăriei rămase, aproape că ați terminat. Clătiți tacamurile cu apă și folosiți o cârpă uscată și moale pentru a îndepărta umezeala rămasă, deoarece uscarea acestora cu mâna, va împiedica formarea petelor.
 • Dacă le uscați, prosopul este foarte umed, schimbați-l la unul care este uscat și curat.
 • Metoda 3
  Aduceți strălucirea la tacâmuri

  Imaginea intitulată Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil Pasul 10
  1
  Utilizați o mașină de polizat special concepută. Există multe tipuri diferite de agenți de lustruire special concepute pentru a lustrui oțelul inoxidabil. Puteți găsi adesea aceste produse în secțiunea de curățenie a magazinului local de produse alimentare, în magazinele de hardware, în magazinele de vânzare cu amănuntul în general și în magazinele de vânzare cu amănuntul online.
  • Pentru a obține rezultate mai bune, trebuie să urmați instrucțiunile de pe eticheta polizorului. În general, pulverizați o parte din polisor pe o cârpă moale și lustruiți tacamurile până când metalul este strălucitor.
  • Acordați o atenție deosebită avertizărilor care sunt incluse în mașinile de lustruit din oțel inoxidabil. Unele formule nu pot fi folosite în vasele folosite pentru a mânca.
 • Imagine cu titlul Tacâmuri din oțel inoxidabil din oțel inoxidabil Pasul 11
  2
  Ca o alternativă, lustruiți tacamurile cu ulei de lămâie. Uleiul de lămâie nu numai că va scoate strălucirea vaselor din oțel inoxidabil, dar vă va lăsa, de asemenea, cu un miros răcoros și plăcut de lămâie. Puteți găsi acest agent de lustruire obișnuit în majoritatea supermarketurilor și magazinelor de vânzare cu amănuntul în general. Pentru a utiliza uleiul de lămâie pentru a lustrui tacamurile, ar trebui să faceți următoarele:
 • Aplicați puțin ulei într-o cârpă uscată și moale, cum ar fi o cârpă de bucătărie sau o cârpă curată. În grabă, puteți folosi și un prosop de hârtie pentru a lustrui.
 • Imaginea intitulată Curățarea tacâmurilor din oțel inoxidabil de curățare Pasul 12
  3
  Polonez în direcția cerealelor metalice. La fel cum bobul lemnei indică direcția în care se pare că curg, oțelul din oțel inoxidabil are, de asemenea, o granulă. În general, puteți aștepta ca granulația din oțel inoxidabil să fie verticală (de sus în jos) sau orizontală (de la stânga la dreapta).
 • Atunci când lustruiți în direcția cerealelor metalice cu orice agent de lustruire, aspectul final al tacâmurilor se va îmbunătăți.
 • sfaturi

  • Curățați ustensilele înainte de a le folosi pentru prima dată, deoarece acestea pot avea praf, murdărie sau bacterii, chiar dacă acestea arată curată. Utilizați apă fierbinte, săpun și un burete moale sau o cârpă pentru a curăța murdăria pe care ar putea avea tacamurile după ce o cumpărați.
  • În general, tacâmurile din oțel inoxidabil placate cu argint sunt etichetate ca E.P.N.S., care prin acronimul său în limba engleză înseamnă "alpaca placată electrolitic în argint".
  • Instrucțiunile de îngrijire incluse în tacâmuri pot avea instrucțiuni specifice de curățare. Verificați-le pentru a găsi alte metode posibile de curățare.

  avertismente

  • Unele mașini de curățat sau polizoare ar putea deteriora finisajul tacamurilor. Dacă aveți dubii cu unul, faceți un test într-o parte mică și imperceptibilă a locului.
  • Deși este posibil ca tacâmurile din oțel inoxidabil să fie în siguranță în mașina de spălat vase, pentru a obține cele mai bune rezultate de curățare, spălați tacamurile cu mâna.
  • Evitați utilizarea soluțiilor și a obiectelor abrazive, cum ar fi fibrele metalice, bureții de spalare, soluțiile care conțin clor sau înălbitor și apă tare, deoarece este posibil ca rezultatul final al curățării tacamurilor să fie negativ.
  • Fiți foarte atenți atunci când curățați tacamurile din oțel inoxidabil placate cu argint, deoarece baia de argint reacționează diferit cu detergenții și dacă utilizați cel greșit, puteți deteriora definitiv finisajul tacamurilor. Utilizați formule specializate pentru oțel inoxidabil placat cu argint.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa curatati vasele din otel inoxidabilCum sa curatati vasele din otel inoxidabil
  Cum să cumpărați o mașină de spălat vaseCum să cumpărați o mașină de spălat vase
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  Cum să înfășurați tacâmurileCum să înfășurați tacâmurile
  Cum se instalează o mașină de spălat vaseCum se instalează o mașină de spălat vase
  Cum se instalează o mașină de spălat vase integratăCum se instalează o mașină de spălat vase integrată
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  » » Cum sa curatati tacamurile din otel inoxidabil

  © 2011—2020 ertare.com