Cum să curățați conductele de ventilație ale podelei

Indiferent cât de curat vă păstrați locuința, conductele de ventilație ale podelei vor acumula murdăria și praful greu de îndepărtat în timp. Acest lucru poate fi dificil de curățat, mai ales când murdăria sau praful s-au acumulat în crăpăturile și spațiile canalelor. Dacă conductele dvs. de ventilație pentru podea sunt gata pentru curățare, puteți să o faceți în mod eficient utilizând o mașină de spălat vase sau metode manuale.

pași

Metoda 1
Utilizați o mașină de spălat vase

Imaginea intitulată Curățare ventilatoare Pasul 1
1
Determinați compoziția canalelor de ventilație. În cele mai multe cazuri, canalele de ventilație metalice pot fi curățate în mașina de spălat vase. Evitați spălarea gurilor de ventilație care sunt vopsite deoarece căldura mașinii de spălat vase poate duce la decolorarea vopselei. Nu ar trebui să utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a curăța:
 • Conducte de aerisire din lemn care sunt în mod special susceptibile la căldură intensă. Nu curățați niciodată conductele de ventilație din podele din lemn într-o mașină de spălat vase, dacă nu se specifică altfel în instrucțiunile de întreținere a produsului.
 • Conductele de ventilație din material plastic, deoarece căldura mașinii de spălat vase poate determina deformarea și distrugerea acestora. Curățarea manuală a acestora este mai sigură.
 • Imaginea intitulată Curățarea ventilatoarelor pentru podea Pasul 2
  2
  Opriți ventilatorul ductului sau încălziți aparatul de aer condiționat. Dacă lăsați sistemul de ventilație la domiciliu în timpul curățării conductelor de ventilație, suflanta ar putea să aprindă și să elimine praful și murdăria în aer. Acest lucru va determina doar murdăria în țevi să se răspândească în casa dvs.
 • Praful și murdăria care se întorc în aer pot irita ochii și plămânii când curățați.
 • Dacă aveți ochi sau plămâni sensibili sau dacă suferiți de alergii, este posibil să aveți nevoie de ochelari de protecție și o mască de praf.
 • Imaginea intitulată Guri de aerisire pentru pardoseală Etapa 3
  3
  Curăță praful și murdăria care iese din conductă. Curățarea prafului și a murdăriei care iese din conductă îl va împiedica să cadă pe podea atunci când vă transportați conductele spre mașina de spălat vase. Puteți face acest lucru cu ușurință cu un vacuum echipat cu o unealtă pentru a verifica fisurile sau pentru a curăța canalele de ventilație cu o cârpă curată și umedă cu apă.
 • Nu trebuie să fiți deosebit de atenți atunci când curățați murdăria care iese din canalele dvs. Trecerea unei cârpe umede sau a unui vid de câteva ori ar trebui să fie suficientă.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 4
  4
  Scoateți conductele de ventilație ale podelei. Cele mai multe canale de ventilație ale podelei sunt fixate cu șuruburi standard. Utilizați o șurubelniță standard pentru a slăbi șuruburile și pentru a scoate canalele pe care doriți să le curățați. Țineți o cârpă umedă sau un aspirator la îndemână deoarece mizeria și murdăria suplimentare s-au acumulat în spatele canalului.
 • Este posibil să găsiți mai multă murdărie și praf în spatele canalelor. În cele mai multe cazuri, trecerea rapidă a aspiratorului poate să le curățească.
 • Poate doriți să puneți ceva, cum ar fi un ziar sau o țesătură extinsă, sub orificiile de podea sau de perete sau lângă canalele de pe podea. În acest fel, veți elimina murdăria suplimentară și veți avea un loc pentru a pune canalele pe care le-ați eliminat.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 5
  5
  Introduceți conductele și porniți mașina de spălat vase. Organizați conductele în mașina de spălat vase, fără a le așeza unul pe celălalt. Evitați utilizarea detergenților pentru spălarea vaselor. Aceste produse sunt fabricate pentru tacâmuri și tacâmuri și nu sunt potrivite pentru canale.
 • Cel mai scurt ciclu al mașinii dvs. de spălat vase ar trebui să fie suficient pentru a curăța complet conductele de podea și nu va fi prea puternic pentru ele.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 6
  6
  Înlocuiți canalele după ce le spălați. Aveți grijă când scoateți conductele de la mașina de spălat vase. Imediat după ciclul mașinii de spălat vase, acestea pot fi fierbinți. Verificați conductele pentru a vă asigura că sunt curate și, dacă este cazul, utilizați o șurubelniță pentru a ține fiecare din ele pe loc.
 • Dacă conductele dvs. nu sunt încă curate, este posibil să doriți să le executați prin mașina de spălat vase într-un alt ciclu scurt sau să încercați și să curățați lentilele acolo unde există probleme cu un tampon de bumbac și un săpun de bucătărie.


 • Metoda 2
  Curățați manual conductele de ventilație ale podelei

  Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 7
  1
  Opriți sistemul de ventilație din casă. De fiecare dată când curățați conductele de ventilație, trebuie să opriți încălzirea, aerul condiționat sau ventilatorul pentru a preveni pornirea sistemului de ventilație și aruncarea de praf și murdărie în aer. Acest lucru va determina murdăria din țevile dvs. să se răspândească în casa dvs.
  • Chiar și cu sistemul dvs. de ventilație oprit, fluxul natural de aer al casei dvs. și eforturile dvs. de curățare pot provoca prafului să pătrundă în aer. Din acest motiv, poate doriți să purtați ochelari de protecție și o mască de praf.
 • Imaginea cu titlul Curățare ventilatoare pentru podea Pasul 8
  2
  Aspirați și curățați murdăria și praful care iese. Când vă aspirați, instrumentul de curățare a fisurilor vă poate ajuta să îndepărtați murdăria din colțurile și spațiile din canalul dvs. Dacă vedeți bucăți care par a fi libere, dar nu le puteți suge, luați o cârpă umedă și curată și le scoateți.
 • Dacă conductele dvs. nu sunt foarte murdare, efectuarea unei curățări superficiale poate fi suficientă pentru a vă restabili conductele și a le face noi.
 • Nu trebuie să fiți foarte atent cu această curățare superficială. Canalele care sunt foarte murdare vor avea nevoie de o curățare profundă cu săpun și apă. Când vă aspirați și curățați, obiectivul va fi eliminarea prafului care este slăbit.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 9
  3
  Scoate-ți conductele. Pentru a preveni ca murdăria din spatele canalelor să se răspândească sau să se ridice la podea, puneți ceva, cum ar fi o prelată sau un ziar, pentru a prinde praful. Mai des, conductele de ventilație sunt instalate folosind șuruburi standard. Luați o șurubelniță standard, slăbiți șuruburile și îndepărtați canalele de ventilație.
 • Praful și praful se acumulează adesea în spatele canalelor de ventilație. Utilizați instrumentul pentru a curăța fisurile din vid pentru a curăța orice tip de acumulare nedorită.
 • După ce terminați îndepărtarea fiecărei canale, puneți-o pe acoperirea podelei. Acest lucru vă va ajuta să eliminați murdăria care rămâne în canalele de ventilație.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare curățate pentru podea Pasul 10
  4
  Curățați conductele cu apă caldă și săpun. Utilizați un instrument de spălat vase, cum ar fi o perie de spălat sau un burete, pentru a curăța benzile de conducte și alte crăpături înguste. Umpleți scula cu apă, aplicați săpun și curățați fiecare canal. După canalele de ventilare metalice sau din plastic, le puteți usca în aer sau cu o cârpă curată și uscată sau un prosop de hârtie.
 • Dacă murdăria din gurile de ventilație este rezistentă la tratamentul de spălare a săpunului, este posibil să fiți nevoiți să le îmbibați în apă caldă cu săpun câteva ore sau pe timp de noapte.
 • Canalele de lemn sunt ușor deformate de excesul de apă sau prin înmuierea lor prea mult. Utilizați o cârpă curată și umedă pentru ao curăța de murdărie și apoi uscați lemnul rapid și complet.
 • Imaginea intitulată Curățarea ventilatoarelor pentru podea Pasul 11
  5
  Puneți canalele înapoi în deschiderile corespunzătoare. Acum că totul este curat și uscat, conductele dvs. vor fi gata să se întoarcă în spațiile asociate. Așezați fiecare canal în locul său, unul câte unul, apoi utilizați șurubelnița pentru a înlocui toate canalele.
 • avertismente

  • Conductele din plastic și din lemn vor fi mai sensibile la urzeală la temperaturi ridicate. Dacă vă îngrijorați că se poate întâmpla acest lucru, folosiți doar apă caldă la curățare.

  Lucruri de care ai nevoie

  Utilizați o mașină de spălat vase

  • cârpă curată
  • mașină de spălat vase
  • podea (ca o pânză sau ziar)
  • șurubelniță
  • aspirator (de preferință cu o unealtă pentru curățarea fisurilor)

  Curățați conductele de aerisire a podelei manual

  • cârpă curată
  • săpun pentru feluri de mâncare
  • podea (ca o pânză sau ziar)
  • șurubelniță
  • peria de spalare
  • aspirator (de preferință cu o unealtă pentru curățarea fisurilor)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa preparati lasagna in masina de spalat vaseCum sa preparati lasagna in masina de spalat vase
  Cum se spală jucăriile de câineCum se spală jucăriile de câine
  Cum să fixați o mașină de spălat care merge pe podeaCum să fixați o mașină de spălat care merge pe podea
  Cum să încărcați mașina de spălat vaseCum să încărcați mașina de spălat vase
  Cum să cumpărați o mașină de spălat vaseCum să cumpărați o mașină de spălat vase
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vaseCum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haineCum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haine
  Cum se instalează o mașină de spălat vaseCum se instalează o mașină de spălat vase
  » » Cum să curățați conductele de ventilație ale podelei

  © 2011—2020 ertare.com