Cum sa curatati placile de baie

Curățarea plăcilor de baie reprezintă o parte esențială a menținerii casei. Pentru a efectua o curățare de bază, puteți utiliza materiale pe care probabil le aveți la domiciliu (de exemplu, suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și agenți de curățare multifuncționali). Pentru a curăța plăcile cu soluri mai adânci, puteți utiliza un agent de curățare cu abur sau un agent chimic de curățare (de exemplu, înălbitor sau amoniac). De asemenea, nu trebuie să uitați să curățați chitul dintre plăci.

pași

Metoda 1
Efectuați o curățare de bază

1
Utilizați oțet. Se amestecă apă și oțet alb (sau curățare) distilată în cantități egale pentru a produce un agent de curățare eficient. De exemplu, puteți amesteca cinci linguri de oțet cu cinci linguri de apă. Îndepărtați o cârpă în acest amestec și curățați plăcile până când acestea rămân curate. Puteți să le uscați cu o cârpă sau să le uscați la aer.
 • 2
  Aplicați suc de lămâie. Această substanță este ușor acidă și este eficientă ca agent de curățare pentru plăci. Umpleți o sticlă de pulverizare cu suc de lamaie și pulverizați direct pe plăci. Apoi, curățați-le cu un burete umed.
 • În mod alternativ, puteți umezi un burete cu puțin suc de lamaie și apoi utilizați-l pentru a curăța direct țiglele. Clătiți plăcile cu un burete sau o cârpă umezită cu apă caldă.
 • Dacă doriți, puteți răspândi un strat subțire de bicarbonat de sodiu peste plăci înainte de a le stropi cu suc de lămâie sau de a le curăța cu un burete.
 • 3
  Sprayați plăcile cu un produs de curățare. Există o varietate de produse de curățare multifuncționale disponibile cu care puteți curăța în mod eficient plăcile de baie. În timp ce instrucțiunile specifice de utilizare diferă pentru fiecare produs, puteți începe, de obicei, prin pulverizarea unui strat ușor de spray pe alegerea dvs. pe plăci. Apoi, ar trebui să le curățați cu o cârpă curată.
 • Este posibil să trebuiască să amestecați produsele de curățat în pulbere cu apă înainte de a le folosi.
 • Înainte de a începe, se recomandă închiderea ușii și a ferestrelor pentru baie și deschiderea pentru câteva minute a robinetului de apă caldă din cada (cu dopul de golire). În acest fel, veți acumula aburi în baie și veți facilita curățarea acesteia.
 • Metoda 2
  Utilizați mașini de curățat țigle

  1
  Utilizați o soluție de curățat bicarbonat de sodiu. Se amestecă o jumătate de cană (90 g) de bicarbonat de sodiu, o linguriță de o mașină de spălat vase lichidă și o jumătate de cană (65 ml) de peroxid de hidrogen. Se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează plăcile băii pe care doriți să le curățați. Așteptați 10 minute și apoi curățați plăcile cu un burete sau o cârpă umedă.
 • 2
  Amestecați înălbitor și apă. Dacă combinați o parte din înălbitor cu 3 părți de apă, veți produce o soluție eficientă de curățare pentru plăci. De exemplu, puteți amesteca cinci linguri de albire cu 15 linguri de apă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu această soluție și pulverizați plăcile de baie pe care doriți să le curățați. Apoi clătiți plăcile cu o cârpă umezită cu apă caldă.
 • Bleachul degajă vapori dăunători, deci trebuie să deschideți uși și ferestre înainte de a începe să le împiedicați să se ridice.
 • Bleachul poate irita pielea, de aceea trebuie să folosiți mănuși groase de cauciuc atunci când curățați plăcile de baie.
 • 3
  Foloseste amoniac. Combinați o parte a amoniacului cu două părți de apă. De exemplu, ați putea amesteca 10 linguri de apă cu 5 linguri de amoniac. Umpleți o sticlă de pulverizare cu amestecul și pulverizați plăcile de baie pe care doriți să le curățați. Lăsați amestecul să stea pe țigle timp de aproximativ 60 de minute și apoi curățați cu o cârpă curată și umedă.
 • Amoniacul (ca înălbitorul) eliberează vapori dăunători, deci trebuie să ventilați baia pe care o curățați prin deschiderea ușii și a ferestrelor.
 • În plus, amoniacul vă poate irita pielea, deci trebuie să utilizați mănuși groase de cauciuc atunci când curățați plăcile de baie.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare cu abur Pasul 4
  4


  Utilizați un filtru de abur. Aceasta este o mașină de curățat care utilizează abur pentru a curăța pardoseala și alte suprafețe plane. În general, curățătorii cu aburi funcționează în același mod ca și aspiratoarele. Pur și simplu porniți mașina și împingeți-o pe suprafața plăcilor de baie.
 • Este posibil să trebuiască să umpleți aparatul cu apă înainte de al utiliza.
 • Ar trebui să consultați instrucțiunile producătorului înainte de a folosi acest aparat.
 • Este posibil să puteți închiria un echipament de curățare cu abur la un magazin local de articole de îmbrăcăminte sau la un magazin de bunuri de uz casnic.
 • Metoda 3
  Curățați chitul

  1
  Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă sucul de copt cu apă în cantități egale. De exemplu, puteți amesteca trei linguri de apă și trei linguri de bicarbonat de sodiu. Utilizați o perie cu fire groase pentru a aplica pasta pe pastă. Restrângeți pasta de-a lungul chitului și apoi curățați-o cu o cârpă sau un burete umed.
 • 2
  Asigurați-un agent de curățare cu sare și oțet. Se amestecă o ceașcă (240 ml) de oțet alb, o ceașcă (270 g) de sare, două linguri de mașină de spălat vase lichidă și o ceașcă (240 de mililitri) de apă fierbinte. Îndepărtați un burete în acest amestec și utilizați-l pentru a curăța mortarul. Așteptați zece minute și apoi curățați chitul cu un burete curat și umed.
 • 3
  Restrângeți chitul cu înălbitor. Împingeți o perie tare de burete în înălbitor și folosiți-o pentru a curăța de-a lungul chitului. Apoi, clătiți chitul cu o cârpă curată și umedă.
 • Înainte de a începe, trebuie să deschideți ferestrele și ușa pentru a ventila vaporii dăunători care alunecă înălbitorul.
 • Metoda 4
  Adoptați strategii eficiente de curățare

  1
  Utilizați o minge de bumbac pentru a curăța plăcile din colțuri. Poate fi dificil să curățați aceste plăci cu un burete sau o perie standard. Din acest motiv, trebuie să înmuiați o minge de bumbac cu detergentul de ceramică și să îl apăsați pe colțul pe care doriți să-l curățați. Așteptați câteva minute. Apoi, scoateți bilele de bumbac și curățați colțul cu o cârpă umedă pentru a elimina murdăria excesivă.
  • Alternativ, puteți utiliza o periuță de dinți veche pentru a curăța zona de colț.
 • 2
  Aplicați un strat de ceară pe plăcile ceramice. O dată pe an, după curățarea plăcilor de baie, trebuie să aplicați un strat de ceară pentru mașini. În acest fel, veți crea un strat impermeabil care va împiedica formarea mucegaiului. În plus, veți da țiglă o strălucire frumos.
 • În timp ce tehnica exactă de aplicare a ceară auto variază în funcție de marca specifică pe care ați ales să o utilizați, de obicei, o puteți aplica folosind o cârpă curată. Apoi, frecați un strat subțire pe plăcile de baie după curățare.
 • După ce aplicați ceara pe plăcile de baie, ar trebui să le lustruiți pentru a evita să deveniți prea alunecoase.
 • 3
  Curățați ultima dată plăcile de pardoseală. Dacă doriți să curățați toate plăcile din baie, trebuie să curățați ultima dată plăcile din podea. În acest fel, veți împiedica praful și murdăria de pe rafturi și blaturi să rămână pe podea după ce ați terminat curățarea, ceea ce ar putea face și plăcile care lucrează atât de mult pentru a curăța murdăria.
 • sfaturi

  • Nu există nici un program regulat pentru curățarea plăcilor de baie. În funcție de rezistența dvs., este posibil să le curățați o dată pe lună sau de până la patru ori pe an. Ar trebui să verificați plăcile și să le curățați de îndată ce încep să acumuleze petele de săpun, mucegaiul sau alte semne de murdărie.
  • Nu amestecați niciodată înălbitorul cu amoniac, deoarece această combinație va produce vapori toxici.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați mucegaiul în perdea de baieCum să evitați mucegaiul în perdea de baie
  Cum se face un degresant naturalCum se face un degresant natural
  Cum se face o curățare de citriceCum se face o curățare de citrice
  Cum se face o curățare cu enzimeCum se face o curățare cu enzime
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  Cum să curățați plăcile de porțelanCum să curățați plăcile de porțelan
  Cum sa curatati placile de granitCum sa curatati placile de granit
  Cum să curățați cuptorul cu microundeCum să curățați cuptorul cu microunde
  Cum să curățați nichelul periatCum să curățați nichelul periat
  » » Cum sa curatati placile de baie

  © 2011—2020 ertare.com