Cum sa curatati alama

Alama este un aliaj de zinc,

cupru și uneori alte metale. Alamatul este un material folosit de la civilizațiile antice până în prezent pentru durabilitatea, eleganța și maleabilitatea acestuia. Cu toate acestea, alama poate acumula murdăria, uleiurile uleioase și chiar poate cădea în timp. Dacă doriți să lustruiți o bucată de alamă, există mai multe metode de curățare în care va trebui doar să aplicați cu atenție unele produse de curățare obișnuite pe care le puteți găsi în casa dvs. De asemenea, puteți utiliza curățătorii comerciali pentru a curăța bucata de alamă, în funcție de modul în care este pătată.

pași

Partea 1
Pregătiți alamă pentru ao curăța

Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 1
1
Stabilește dacă partea pe care doriți să curățați latón.Sostén se face cu adevărat un magnet de casă lângă piesa de alamă și a vedea dacă atracția magnetică exercitată pe alamă.
 • Dacă magnetul nu este supus obiectului prin magnetism, articolul este fabricat din alamă.
 • Dacă magnetul este supus obiectului prin acțiunea magnetismului, este probabil ca piesa de "alamă" este de fapt fier sau oțel acoperit cu un strat de alamă.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 2
  2
  Determinați dacă piesa pe care doriți să o curățați necesită curățare. Unele obiecte din alamă nu au fost fabricate pentru a avea luminozitate. Prin urmare, orice efort de a curăța o piesă de acest tip ar putea scădea valoarea sa. Dacă nu sunteți sigur de pașii pe care trebuie să urmați pentru a vă curăța piesa de alamă, discutați cu un specialist în alamă despre opțiunile de curățare.
 • Uneori patina (culoare turcoaz format pe alamă și cupru) se poate adăuga un aspect de alamă piesă unică, astfel încât nu ar trebui să se schimbe.
 • Patina este folosită pentru a evalua diferite aspecte ale unei bucăți de alamă. De exemplu, puteți utiliza patina pentru a determina vârsta unei bucăți de alamă, starea sa actuală și valoarea ei posibilă. Orice extragere sau modificare a patinei unei bucăți de alamă îi poate afecta semnificativ valoarea.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 3
  3
  Determinați dacă piesa de alamă este lăcuită. Piesele moderne din alamă au un strat exterior de lac care servește ca o barieră protectoare împotriva oxidării. Cu toate acestea, piesele de alamă mai vechi și mai vechi nu au, de obicei, un înveliș lăcuit. Puteți evalua dacă o bucată de alamă este lăcuită privindu-se la suprafața sa: întreaga piesă va avea un strat transparent de finisare. Alamă acoperită cu lac este, de obicei, numai pătată dacă există o fisură în capacul lacului.
 • Lacul de alamă este foarte ușor de curățat. Tot ce ai nevoie este puțină apă săpată. Cu toate acestea, poate fi necesar să luați în considerare îndepărtarea capacului lacului dacă se formează pete sub el.
 • Dacă totuși aveți dificultăți în a determina dacă piesa dvs. de alamă are un finisaj lacuit, amintiți-vă că alamă lăcuită are de obicei un ton mai galben.
 • Partea 2
  Curăță alamă solidă

  Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 4
  1
  Curățați piesa de alamă lăcuită. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru a păstra curatele alama este să vă prafați cu regularitate folosind o cârpă moale. După îndepărtarea pulberii din alamă lăcuită, înmuiați o cârpă moale din bumbac într-un amestec ușor de detergent de spălat vase și apă caldă. Strângeți cârpa astfel încât să fie ușor umezită și curățați cu atenție suprafața alamălui cu o cârpă. Odată ce ați curățat suprafața, îndepărtați orice detergent rezidual cu o cârpă înmuiată în apă curată și stoarsă. Apoi, uscați complet piesa de alama.
  • Dacă doriți să îndepărtați petele acumulate sub alamă lăcuită, va trebui mai întâi să îndepărtați stratul de lac.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 5
  2
  Scoateți lacul cu apă fierbinte. Apa calda inmoaie acoperirea cu lac care acopera alama. Așezați bucata de alamă într-o chiuvetă și turnați cu apă fierbinte peste ea. Apa calda va incalzi alama si va extinde. Același lucru se va întâmpla și cu lac. Cu toate acestea, atunci când alama începe să se răcească, se va micșora puțin dar același lucru nu se va întâmpla cu lac. Odată ce alama este rece, lacul se va separa ușor de suprafața alamălui și veți putea să-l coajați cu ușurință.
 • Puteți, de asemenea, fierbere bucata de alamă în apă pentru a elimina lac, în funcție de dimensiunea piesei. Tot ce trebuie să faceți este să scufundați piesa de alamă într-o oală, altele decât cele din aluminiu, cu apă clocotită și se lasa sa stea timp de câteva minute. Apoi, scoateți cu grijă piesa de alamă din apă, lăsați-o să se răcească și coajați lacul.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 6
  3
  Îndepărtați lacul cu solvent de lac. Așezați bucata de alamă pe o masă acoperită cu mai multe ziare. Ziarele vor ajuta la protejarea spațiului de lucru prin absorbția oricărei picături de solvent de lac. Luați în considerare utilizarea unei perii pentru a acoperi piesa de alamă complet și uniform cu un strat de solvent de lac. Odată ce aplicați solventul, lăsați-l să stea pentru una sau două minute și scoateți-l cu o cârpă moale. Asigurați-vă că verificați instrucțiunile care apar pe recipientul de solvent pentru lacuri.
 • Aveți grijă și respectați instrucțiunile producătorului de curățare, deoarece solventul de lac este fabricat din substanțe chimice puternice care ar putea fi periculoase.
 • Protejați-vă pielea și purtați mănuși de cauciuc atunci când manevrați solventul de lac.
 • Deoarece vaporii din solventul de lac sunt periculoși, lucrați în afara unei încăperi sau într-o zonă bine ventilată.
 • De asemenea, țineți-vă departe de focul deschis când lucrați cu solventul de lac, deoarece acest produs este foarte inflamabil.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 7
  4
  Poloneză alamă. Asigurați-vă că suprafața alamei este lipsită de praf și murdărie înainte de a începe să o lustruiți. Există mai multe tipuri de mașini de lustruit din alamă, dar puteți face acasă cu lămâie. Tăiați o jumătate de lămâie și stoarceți tot sucul unei jumătăți dintr-un castron mic. Adăugați sare de masă sau bicarbonat de sodiu. Nu contează care dintre cele două ingrediente pe care le utilizați, deoarece sarea sau soda de copt va acționa doar ca un abraziv pentru a forma o pastă. Această procedură poate necesita aproximativ o linguriță sau mai mult de sare sau bicarbonat de sodiu. Aplicați pasta pe piesa de alamă folosind o cârpă moale.
 • Asigurați-vă că ați aplicat pasta la cereale metalice. În caz contrar, puteți cauza zgârieturi mici pe suprafața alama.
 • Nu frecați prea tare pasta de pe alamă. Sarea sau bicarbonatul de sodiu abraziv va îndepărta cu grijă pata.
 • Luați în considerare utilizarea unei periuțe de dinți moi pentru a curăța colțurile și zonele greu accesibile ale piesei de alamă.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 8
  5


  Luați în considerare polizarea alama cu detergenți comerciali. Există multe curatatorii ecologice din alamă îndepărtarea petelor și a restaura luciul de piese din alamă, fără zgârierea sau deteriorarea suprafeței.
 • Uneori, detergenții de alamă au un element abraziv în formula lor, deci aveți grijă să nu deteriora gravurile fragile din piesa de alamă.
 • Pleacă de la acidul muriatic. Acest produs nu curăță în mod corespunzător alama și poate lăsa pete permanente.
 • Oțetul nediluat sau amoniacul pot fi foarte eficiente în curățarea vechiului alamă. Lăsați bucata de alamă să se înmoaie în oțet sau amoniac timp de o oră. Ambele produse sunt agenți naturali de curățare care pot da oțelului o finisare durabilă și strălucitoare.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 9
  6
  Luați în considerare utilizarea unor detergenți alternativi din alamă. Deși puteți face propria mai curat din alamă la domiciliu folosiți agenți de curățare comerciale magazin cumparat din alamă, ia în considerare utilizarea unora dintre aceste ingrediente naturale pentru a curăța piesele tale de alamă.
 • ketchup: utilizați o cârpă moale pentru a răspândi bucata de alamă cu ketchup. Lăsați ketchupul să stea pe suprafața alamă timp de aproximativ 10 minute și apoi ștergeți-l cu o cârpă umedă curată. Uscați bine bucățile de alamă.
 • iaurt: acoperă bucata de alamă cu iaurt comun. Acidul lactic din iaurt acționează prin ruperea și dizolvarea petelor pe alama. Lasă iaurtul să se usuce pe alamă. Apoi, clătiți bucata de alamă cu apă și o uscați cu o cârpă curată.
 • Oțet alb și sare: acoperiți bucata de alamă cu oțet alb (turnând sau pulverizând suprafața alama cu oțet) și apoi presărați sare peste oțet. Umeziți o cârpă cu puțin oțet și curățați cu atenție alamă. Uscați piesa cu o cârpă curată.
 • Imaginea cu titlul Curățare alamă Pasul 10
  7
  Protejează alamă de petele viitoare. După ce terminați curățarea bucății de alamă, protejați-o de petele viitoare prin aplicarea unui finisaj de lac. Puteți aplica lacul folosind o pensulă sau o minge de bumbac. Consultați instrucțiunile care apar pe containerul de lac pentru a vedea sugestiile producătorului.
 • Dacă doriți să aplicați lacul, asigurați-vă că plasați doar un strat subțire al produsului. Aveți grijă ca vopseaua să nu picure deoarece picăturile se pot usca și lasă petele de pe alamă.
 • Lăsați piesa de alamă să se usuce complet înainte de ao atinge. După ce se usucă lacul, puneți o ață curată peste alamă, pentru ao da puțin strălucitor.
 • Partea 3
  Curățați obiecte din alamă cromată

  Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 11
  1
  Determinați dacă piesa este fabricată din alamă sau din alamă cromată. Este dificil să se diferențieze dacă o piesă este făcută din alamă sau din alamă cromată. Țineți un magnet în apropierea piesei de alamă și vedeți dacă aceasta exercită o atracție magnetică pe alamă. Dacă magnetul nu se lipeste de piesă, cel mai probabil este alama. Dacă magnetul se lipeste de piesă, este posibil ca piesa ta "alamă" este de fapt alamă cromată sau oțel.
  • Un alt mod de a ști dacă piesa dvs. este din alamă sau din alamă cromată este de a folosi un cuțit ascuțit de bucătărie și a răsturna o parte invizibilă a articolului. Dacă obiectul este fabricat din alamă, culoarea zgârieturii va fi galben strălucitor.
  • Dacă culoarea zgârieturilor este diferită, cum ar fi argintul, atunci este cu siguranță un alt metal și ar trebui să continuați să utilizați curătoare neabrazive pentru a evita îndepărtarea cromului din alamă.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 12
  2
  Curățați bucata de alamă cromată lacuit. Ștergeți întreaga suprafață a alamatului cromat cu un amestec de săpun ușor și rece în apă caldă. Umeziți o cârpă în apă cu săpun, stoarceți-o astfel încât să fie ușor umezită și frecați ușor suprafața alamatului.
 • Niciodată nu lustruiți alamă lăcuită. Dispozitivul de lustruit tinde să pătrundă suprafața piesei de alamă.
 • Nu utilizați detergenți care conțin amoniac pe părțile din alamă lăcuite deoarece amoniacul va sparge lacul de protecție.
 • Imaginea cu titlul Curățare alamă Pasul 13
  3
  Curățați bucata de alamă fără lăcuire. Îndepărtați o cârpă moale din bumbac într-un amestec de detergent ușor de spălat vase și apă caldă. Apoi, stoarceți cârpa astfel încât să fie ușor umezită și curățați suprafața alama.
 • Puteți folosi o periuță de dinți veche pentru a curăța colțurile și crăpăturile piesei de alamă.
 • Imaginea intitulată Curățare alamă Pasul 14
  4
  Clătiți piesa și aplicați o mașină de lustruit netedă. Clătiți bucata de alamă cu apă și o uscați complet folosind o cârpă curată.
 • Lustruirea obiectelor din alamă cromată poate elimina un pic din capacul de alamă. Dacă intenționați să lustruiți obiectul din alamă cromată, faceți-o foarte atent.
 • Se recomandă să testați mașina de lustruit pe o suprafață ne-vizibilă a obiectului din alamă cromată înainte de a lustrui toată piesa.
 • sfaturi

  • Puneți sare de masă pe o farfurie și înmoaieți o jumătate de lămâie în sare pentru a îndepărta petele de pe alamă și pentru a da o privire curată, dar plictisitoare.

  avertismente

  • Curățarea excesivă și utilizarea abrazivilor pot deteriora alamă.
  • Când utilizați vopseaua, solventul sau lacul pentru lacuri pe alamă, urmați instrucțiunile producătorului și acordați atenție avertismentelor.

  Lucruri de care ai nevoie

  • magnet
  • Detergent lichid moale
  • Apă caldă și apă caldă
  • Soda de coacere
  • Suc de lămâie
  • sare
  • Periuța de dinți veche
  • Cârpe moi
  • Mănuși din cauciuc
  • Lac de vopsea sau solvent
  • Alamă de lustruit
  • perie
  • Lac transparent pentru alama
  • Cetchup (opțional)
  • Iaurt (opțional)
  • oțet
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a îmbătrâni accesorii de decor din alamăCum de a îmbătrâni accesorii de decor din alamă
  Cum se topeste alamaCum se topeste alama
  Cum se face un schelet de hârtie umanăCum se face un schelet de hârtie umană
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum sa faci un cocktail Bile de alamăCum sa faci un cocktail Bile de alamă
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acusticaCum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acustica
  Cum să curăți o trombonăCum să curăți o trombonă
  Cum se aplică un lipitor în aluminiuCum se aplică un lipitor în aluminiu
  Cum se clasifică resturileCum se clasifică resturile
  » » Cum sa curatati alama

  © 2011—2020 ertare.com