Cum să curățați petele de calcar

Petele de calcar sunt o mare provocare, deoarece sunt poroase și absorbante. Aceste pietre arata grozav, dar va trebui sa faceti necazurile pentru a pastra suprafata lor curata. De asemenea, ar trebui să luați măsuri de curățare preventivă pentru a evita deteriorarea calcarului atunci când eliminați petele.

pași

Metoda 1
Curățați suprafața calcarului

Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 1
1
Folosiți aspiratorul pe calcarul dvs. Puteți utiliza vidul pentru a vă îngriji de calcar, mai ales dacă puteți dezactiva peria rotativă. Dacă nu puteți face acest lucru, puteți înghiți rapid praful și murdăria în zona afectată. Aspiratorul vă va ajuta să îndepărtați și să mutați murdăria și praful depus între fisurile din calcar.
 • Dacă aveți o masă sau altă suprafață din calcar, altul decât podeaua, utilizați un vid de mână dacă aveți unul. Unele aspiratoare sunt echipate cu un furtun atașat. Acest lucru va funcționa, de asemenea, în cazul unei suprafețe ridicate, cum ar fi contorul de bucătărie.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 2
  2
  Utilizați o mătură sau o mătură uscată. După îndepărtarea sau mutarea unui pic de murdărie depus pe podea, utilizați un mop pentru a curăța zona. Nu umeziți mopul, dar trebuie să îl uscați pentru a îndepărta praful sau murdăria din zonă. De asemenea, puteți utiliza o mătură în aceste cazuri.
 • Există mai multe tipuri de "mopuri de praf" disponibile care ar putea funcționa eficient în cazul calcarului.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 3
  3
  Umpleți zona cu o bucată de cârpă umedă. Este important să îndepărtați particulele de praf înainte de a folosi lichide, deoarece acestea ar putea lăsa urme pe suprafață. Umpleți un recipient cu apă caldă și adăugați câteva lingurițe (14 ml) de săpun uscat. În acest caz, puteți utiliza săpun de mână obișnuit sau utilizați o proporție mai mică de săpun. Umpleți o bucată de pânză scufundând-o în amestec și apoi îndepărtând cât mai multă apă. Curățați ușor zona cu bucata de pânză.
 • Luați-vă timpul și nu ezitați să vă petreceți mai mult timp curățând pata cu țesătura. Rewet țesătura de câte ori este necesar.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 4
  4
  Utilizați o ocupație comercială. Capsula este un amestec de cretă măcinată și peroxid de hidrogen. Unele versiuni ale acestui compus utilizează o substanță chimică diferită de peroxidul de hidrogen. În orice caz, urmați instrucțiunile care însoțesc produsul. Cu toate acestea, vă oferim un ghid general de mai jos:
 • Umpleți capacul cu apă distilată.
 • Aplicați lichidul pe loc sau pe zona afectată.
 • Lăsați zona să se odihnească timp de 48 de ore după aplicarea bombeului, deoarece se va usca în acest timp. Amintiți-vă că procesul de uscare permite ca calcarul să absoarbă compusul.
 • Clătiți capsula. După aceasta, pata trebuie să dispară.
 • Metoda 2
  Aveți grijă de calcar

  Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 5


  1
  Curățați imediat toate scurgerile care au apărut pe calcar. Îndepărtați imediat petele, fie cu o bucată de cârpă umedă, fie cu săpun sau cu o perie (în cazul funinginii, prafului etc.). Unele pete pot fi îndepărtate cu ajutorul unei perii de păr, mai ales dacă este nouă. Cu cât abordați mai repede problema, cu atât mai bine. În caz contrar, procedați la utilizarea unor tehnici de curățare mai profunde.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 6
  2
  Efectuați sarcini de curățare în mod regulat. De exemplu, utilizați un mop uscat pentru a curăța podelele de calcar la fiecare două săptămâni. Dacă blaturile dvs. sunt de asemenea fabricate din acest material, trebuie să le curățați cu o cârpă absorbantă de praf în alte săptămâni. Există multe provizii de curățare care se specializează în furnizarea de curățenie eficientă.
 • Ați putea folosi un mop cu praf pe o masă sau pe un tejghea, atâta timp cât mopul este curat.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 7
  3
  Utilizați covoare și covoare. Pentru acele zone ale casei unde există trafic intens de oameni, folosiți covoare, covorașe sau covoare. Luați în considerare locurile care sunt aproape de ușile sau de coridoarele care le duc. Cele mai multe pete vor apărea din cauza prafului și noroiului care rămân blocate pe podea.
 • Ar trebui, de asemenea, să toarcați covorașurile în afară pentru a vă curăța picioarele înainte de a intra în casa dvs.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de calcar Pasul 8
  4
  Folosiți roller-coastere și individual. Dacă aveți o masă și un contor de calcar, utilizați roller-coastere! Limestonul este susceptibil la pete și semne cauzate de apă. Dacă aveți multe coastere disponibile pentru dvs. sau pentru oaspeții dvs., puteți evita orice fel de daune.
 • Așezați materialele de bucătărie calde pe prelata de protecție. Ca și în cazul recipientelor de condensare, căldura produsă de vasele fierbinți poate pătrunde și deteriora suprafețele de calcar.
 • sfaturi

  • Un vaporizator ar putea funcționa bine în aceste cazuri. Nu uitați să citiți instrucțiunile care îl însoțesc.
  • Este posibil să încercați de mai multe ori înainte de a elimina petele.
  • În cazul calcarului aflat în exterior, luați în considerare utilizarea unui detergent de înaltă presiune.

  avertismente

  • Limestonul conține carbonat de calciu. Acest compus reacționează prost la soluții sau substanțe acide, care pot provoca eroziunea în calcar în timp. Prin urmare, nu ar trebui să utilizați agenți de curățare acide pe el. Dacă faceți acest lucru, este foarte probabil că calcarul dvs. se va deteriora și va arăta plin de găuri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa curatati nubuculCum sa curatati nubucul
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum se face sirop de calcarCum se face sirop de calcar
  Cum să cureți o carteCum să cureți o carte
  Cum să eliminați petele de patCum să eliminați petele de pat
  Cum să curățați asfaltulCum să curățați asfaltul
  Cum să curățați uleiul de motor într-un garaj din betonCum să curățați uleiul de motor într-un garaj din beton
  Cum se curata chitul intre placiCum se curata chitul intre placi
  Cum sa curatati lemnulCum sa curatati lemnul
  Cum sa curatati plasele de tantariCum sa curatati plasele de tantari
  » » Cum să curățați petele de calcar

  © 2011—2020 ertare.com