Cum se curata bobinele frigiderelor

Probabil frigiderele sunt aparatele care au afectat pozitiv bucătăria modernă mai mult decât orice alt aparat de uz casnic. Frecvent disprețuit până când nu reușesc, au nevoie doar de o întreținere minimă pentru a funcționa eficient. Această întreținere constă în principal dintr-o simplă curățare a bobinei condensatorului la intervale de 12 luni (sau mai puțin). Acest lucru este foarte important și este rapid și ușor de realizat într-o oră sau mai puțin.

pași

Imaginea intitulată Curățați bobinele pentru frigider Pasul 1
1
Întrerupătoarele. Opriți întrerupătorul, scoateți siguranța sau glisați frigiderul departe de perete pentru a scoate cablul conectorului din frigider din priza electrică. Închideți conductele de alimentare cu apă dacă sunt echipate cu o mașină de gheață sau cu dozator de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați colaci de frigider Pasul 2
  2
  "Localizați bobina condensatorului". Există două seturi de bobine pentru aparatele de refrigerare, cum ar fi frigiderele, numite bobine de vaporizator și condensator. În mod simplificat, cele două bobine sunt umplute cu gaz și respectiv cu lichid și fac parte dintr- "circuit" complex care are un compresor și o supapă de expansiune care face treaba. Gazul umple bobina vaporizatorului este localizat în spațiul de răcire și efectuează sarcina la "absorbi căldură" din acel spațiu. În general, ele sunt protejate împotriva deteriorării și în afara congelatorului. Gazul "fierbinte" Este comprimat de compresor, unde este încălzit în continuare (fierbinte la atingere) prin procesul de compresie. Gazul cald comprimat și lichidul trece prin bobina condensatorului care este departe de spațiul răcit. Această bobină a condensatorului este locul în care o parte din căldura din lichid este eliberată în aerul înconjurător. Lichidul răcit este apoi aspirat prin supapa de expansiune prin aspirația compresorului, unde lichidul imediat fierbe să devină gaz. Acest lucru face ca temperatura gazului să scadă semnificativ (mult sub zero) în bobina vaporizatorului. Procesul se repetă până când termostatul din spațiu este îndeplinit. "Deoarece bobina condensatorului este expusă la aerul înconjurător în frigider, este necesară o curățare regulată". Există puține locuri în care poate fi găsită bobina condensatorului:
 • "Vechile frigidere" Ei au bobina (structura de tip grilă de multe ori vopsit în negru), montat pe partea din spate a frigiderului.
 • Frigiderele mai noi au adesea bobina condensatorului la partea inferioară. Este posibil ca un ventilator (care poate sau nu să fie ușor vizibil) să fie direcționat către bobină pentru a ajuta la disiparea căldurii. Utilizați o lanternă pentru a ajuta la localizarea bobinei și a ventilatorului, dacă este necesar. Bobina va fi accesata din unul din cele doua locuri:

 • Panou la înălțimea piciorului. Scoateți panoul aflat sub partea din față a frigiderului și glisați cu grijă tava de colectare a condensului (dacă există, tava de colectare a condensului poate conține apă). O inspecție vizuală în acest spațiu poate dezvălui o bobină de condensator plat atunci când este aici.
 • Panoul de acces din spate.Dacă nu este situat în spatele spațiului la înălțimea piciorului, frigiderul trebuie să fie alunecat de perete pentru a putea lucra din spate. Deconectați conductele de alimentare cu apă dacă acestea sunt prea scurte pentru a permite un spațiu suficient pentru a funcționa. Scoateți șuruburile care fixează panoul de acces în poziție. Bobina condensatorului poate fi plată, dar va fi probabil cilindrică atunci când este situată aici.
 • Imaginea intitulată Curățați bobinele pentru frigider Pasul 3
  3
  Deconectați energia. "serios. Asigurați-vă că alimentarea cu frigider este oprită.

 • Imaginea intitulată Curățați bobinele pentru frigider Pasul 4
  4
  Aspirate bobina. Cu un dispozitiv de prindere din plastic sau perie, curățați cu atenție murdăria și praful, oriunde îl vedeți. Aveți grijă să nu deteriorați aripioarele sau serpentinele. Dacă faceți o fisură în bobină, aceasta va permite agentului frigorific să scape și probabil va ajunge într-o reparație costisitoare.


 • Imaginea intitulată Curățați bobinele pentru frigider Pasul 5
  5
  Aspirați ventilatorul. Dacă ventilatorul este vizibil și accesibil, curățarea vă va ajuta să mutați aerul prin bobina condensatorului în funcție de design. Mizeria și praful, dacă se lasă să se acumuleze pe lamele ventilatorului, reduc fluxul de aer, afectează echilibrul și pot contribui la defectarea prematură a compresorului.
 • Imaginea intitulată Curățați bobinele pentru frigider Pasul 6
  6
  Îndepărtați murdăria și praful cu o pensulă. Utilizați o perie îngustă pentru a îndepărta ușor murdăria și praful de la COIL și ventilatorul dacă aveți acces suficient.
 • 7
  Glisați frigiderul înapoi în poziția sa. Conectați frigiderul la o priză de perete. Organizați liniile de alimentare cu apă și cordoanele de alimentare, astfel încât acestea să nu fie îndoite sau zdrobite de frigider.
 • sfaturi

  • Creșteți frecvența curățării dacă se află în zone murdare sau prăfuite (garajuri, subsoluri etc.) sau dacă aveți animale de companie. Părul de păr se poate acumula pe bobine și poate deteriora circuitul compresorului mai rapid decât murdăria sau praful.
  • Nu aveți nevoie să opriți alimentarea cu apă (dacă nu o opriți), dar acest lucru poate economisi timp prin curățarea apei împrăștiate dacă linia se va încurca, prins sau rupt din frigider atunci când deplasați frigiderul departe de ușă.
  • Luați în considerare introducerea o bucată de carton pe podea pentru a preveni potențialul de suprafață al frigiderului să alunece pentru a se potrivi daune.
  • Dacă frigiderul este închis într-un cadru al dulapului, verificați dacă există un spațiu de 2" în partea de sus și 0,5" pe laturi.
  • Pentru a verifica dacă aerul ajunge în partea din spate a frigiderului, puneți o bucată de lemn (2x4 sau 2x6) pe podeaua în care partea din spate a frigiderului va aluneca pentru a fi așezată pe poziție.

  avertismente

  • Deconectați ștecherul de la priză înainte de a încerca să curățați COIL și ventilatorul.
  • Dacă este echipat cu un distribuitor de apă sau de gheață, aveți nevoie de timp pentru a vă asigura că linia de alimentare cu apă nu este ruptă sau căzută sub frigider atunci când o deplasați.
  • Asigurați-vă că zona în care este localizată frigiderul este bine ventilată, deoarece poate apărea mult praf.
  • Dacă sunteți alergic la praf folosiți o protecție adecvată sau cereți unei persoane care nu are alergii să facă acest lucru.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Aspirator cu furtun și accesorii
  • Unelte manuale simple
  • lanternă
  • Perie de vopsea subțire
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un convertor DCCum se face un convertor DC
  Cum se face un impuls electromagneticCum se face un impuls electromagnetic
  Cum se măsoară inductanțaCum se măsoară inductanța
  Cum să ascundeți cablurileCum să ascundeți cablurile
  Cum să înfășurați o bobină de firCum să înfășurați o bobină de fir
  Cum să coniați o mașină de cusutCum să coniați o mașină de cusut
  Cum se face un tun GaussCum se face un tun Gauss
  Cum sa faci o bratara cu fir de memorieCum sa faci o bratara cu fir de memorie
  Cum se face turnarea turnatăCum se face turnarea turnată
  Cum să modificați firul unei mașini de tuns iarba Black & DeckerCum să modificați firul unei mașini de tuns iarba Black & Decker
  » » Cum se curata bobinele frigiderelor

  © 2011—2020 ertare.com