Cum sa curatati covoarele

Covoarele tind să atragă murdărie, pete și păr de animale, precum și mucegai și mucegai. Dacă vă îngrijiți corespunzător de covorul dvs., veți împiedica mizeria, puricii și albii de ploaie să se deplaseze pentru a trăi în ea. Continuați să citiți informații despre întreținerea zilnică a covoarelor, îndepărtarea mirosurilor și tehnicile de curățare profundă.

pași

Metoda 1
Păstrați covorul curat

Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 1
1
Aspirați frecvent. Investește într-un vid bun care aspiră murdăria adânc în fibrele covorului, mai ales dacă aveți un covor sau dacă locuiți cu pisici și câini. Pentru a avea un covor care arată și miroase proaspăt, în vid frecvent.
 • Aspirați de mai multe ori pe săptămână. Dacă aveți animale de companie, este posibil să aveți nevoie de vid în fiecare zi.
 • Nu grăbiți procesul de aspirare. Chiar și aspiratoarele de mare putere au nevoie de timp pentru a apuca praful, murdăria și blănurile de la baza fibrelor covoarelor. Vacuiați covorul de mai multe ori pentru a vă asigura că este complet curat.
 • Imaginea intitulată Curățați covoarele Pasul 2
  2
  Protejează zonele aglomerate ale covorului. Dacă covorul tău ajunge la ușa din față, la bucătărie sau la alte zone din locuința ta - care tind să aibă o cantitate mare de trafic, ia în considerare protejarea acestor zone cu covorașe protectoare din plastic. În acest fel nu vă veți strădui să curățați zgârieturile de murdărie și resturi din iarbă în fiecare zi.
 • Suporturile de plastic de protecție au de asemenea avantajul de a permite ca covorul să fie vizibil prin intermediul unui material plastic transparent. Ele sunt o modalitate discretă de a vă proteja covorul de murdărie.
 • Utilizați căile de covor pe coridoarele care tind să aibă o mulțime de trafic de persoane.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 3
  3
  Curățați imediat scurgerile. Dacă lăsați ca scurgeri să pătrundă în covor și să se usuce, va fi mult mai dificil să eliminați deșeurile. Dacă reușiți să curățați scurgerea imediat după accident, vă veți economisi mult timp mai târziu.
 • Utilizați o cârpă curată sau prosoape de hârtie pentru a absorbi scurgerea și apoi turnați praful de copt peste zonă și lăsați-o să stea timp de 15 minute. Când este complet uscat, aspirați-l.
 • Dacă vărsați vin sau alte lichide colorate, adăugați puțină apă minerală spumante înainte de a stropi praful de copt.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 4
  4
  Cunoașteți tehnica potrivită pentru îndepărtarea petelor mai vechi. Uneori este imposibil să tratăm imediat o pată. Dacă vă confruntați cu o pată veche de vin sau cafea, nu vă faceți griji - multe covoare sunt tratate prealabil cu substanțe chimice rezistente la pată, astfel încât petele nu sunt, de obicei, greu de îndepărtat. Utilizați o sticlă de pulverizare umplute cu oțet și pulverizați ușor zona, apoi ștergeți-o. Pentru pete mai profunde, saturați zona cu oțet sau curățare de covoare, presărați praful de copt și aspirați zona după uscarea prafului de copt.
 • Nu încercați să frecați petele de pe covoare. Dacă le curățiți, veți deteriora fibrele și ar face zona să arate mai rău.
 • Nu umezi zona cu prea mult oțet, apă sau orice alt lichid. Pentru a se usca, daca se varsa prea adanc in covor, ar putea provoca cresterea mucegaiului.
 • Covoarele mai ușoare pot fi curățate eficient prin aplicarea unui amestec de lămâie și sare. Efectuați un test prin aplicarea amestecului într-o zonă discretă pentru a vă asigura că nu vă pata covorul prin albire.
 • Metoda 2
  Eliminați mirosurile de pe covorul dvs.

  Imaginea intitulată Covoare curată Pasul 5
  1
  Scoateți covorul. Pregătiți-vă covorul pentru tratamentul de îndepărtare a mirosului, aspirându-l bine mai întâi. Dacă covorul dvs. are prea mult murdărie, lăsați-l mai întâi cu o mătură pentru a ridica fibrele și pentru a slăbi murdăria, apoi aspirați-o.
 • Imaginea cu titlul Curățați covoarele Pasul 6
  2
  Faceți un amestec pentru a elimina mirosurile. Puteți utiliza în mod eficient produsele pe care le aveți probabil în dulapurile dvs., pentru a curăța covoarele. Se amestecă următoarele ingrediente într-un recipient pe care nu îl veți mai folosi pentru gătit:
 • 1 ceașcă de borax (disponibilă la magazinele de hardware)
 • 2 cani de porumb
 • 1/2 ceasca de praf de copt
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 7
  3
  Trateaza zone murdare sau murdare cu otet si apa. Umpleți o sticlă cu un atomizor cu o soluție de o jumătate de oțet și o jumătate de apă și pulverizați zona care necesită cel mai mult ajutor. Asigurați-vă că nu umezi complet cu lichidul, deoarece nu doriți ca umiditatea să nu se evaporă pentru a determina creșterea mucegaiului
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 8


  4
  Se presara amestecul de porumb pe covor. Împrăștiați-l uniform în jurul covorului, concentrându-vă asupra zonelor care tind să se murdărească sau să miroasă mai mult. Lăsați încăperea și lăsați amestecul să se odihnească pe covor timp de o oră.
 • Păstrați copii și animale de companie din cameră, în timp ce amestecul se sprijină pe covor.
 • Nu utilizați mai multă cantitate de praf decât se poate manipula aspiratorul. O stropire ușoară ar trebui să fie suficientă pentru a elimina mirosurile și petele moi.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 9
  5
  Scoateți din nou covorul. Se aspiră de mai multe ori pe covor pentru a curăța amestecul de porumb. Când ați terminat, aruncați sacul de vid.
 • Metoda 3
  Curățați-vă covorul profund

  Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 10
  1
  Cumpărați sau închiriați o mașină de curățat covoare. Petele mai profunde și mirosurile mai dificile pot fi îndepărtate cu o mașină de curățat covoare, care utilizează apă caldă și un produs chimic de curățare pentru a spăla fibrele covorului.
  • Mașinile de curățat covoarele pot fi închiriate la magazinele de acasă și la grădini, Wal-Mart și în special la magazinele specializate în aspiratoare și covoare.
  • Mașini de curățat covoarele care se închiriază, vin cu soluția de curățat și curativă pentru curățarea petelor. Este important să știți ce fel de covor aveți înainte de a închiria o mașină, astfel încât să puteți fi siguri că utilizați soluția potrivită pentru curățarea covorului.
  • Puteți dori, de asemenea, să angajeze un profesionist pentru a veni la tine acasă și de a folosi curat pentru a vă curăța covorul pentru tine.
 • Imaginea intitulată Curățați covoarele Pasul 11
  2
  Scoateți covorul. Asigurați-vă că este complet lipsită de praf și murdărie înainte de a începe tratamentul profund de curățare. Schimbați cele mai murdare părți ale covorului pentru a ridica murdăria înainte de a aspira.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 12
  3
  Oferă un tratament pre-tratat suprafețelor colorate. Cele mai multe mașini de curățat covoare vin cu o soluție care se aplică pe zonele colorate înainte de a efectua curățarea profundă. Dacă nu aveți o soluție pentru îndepărtarea petelor, apoi stropiți zonele colorate cu oțet.
 • Imaginea intitulată Curățați covoarele Pasul 13
  4
  Adăugați apă și soluție de curățare la mașină. Urmați instrucțiunile care apar împreună cu echipamentul pentru a adăuga cantitatile adecvate de apa calda si curatator de covoare.
 • În unele cazuri, apa și soluția sunt fiecare în rezervorul propriu - după cum este indicat, scoateți rezervoarele și umpleți-le cu apă sau curate.
 • Asigurați-vă că rezervoarele sunt așezate corect în mașină înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 14
  5
  Introduceți mașina și curățați covorul. Rulați mașina încet pe covor, asigurându-vă că acoperiți fiecare centimetru. Puteți suprapune zonele care au fost deja curățate, pentru a vă asigura că nu omiteți un loc. În unele modele de mașini veți vedea stropi de apă murdară în recipient, atunci când echipamentul funcționează corect.
 • În cazul în care aparatul nu are apă sau soluție de curățare, opriți-l și deconectați-l. Aruncați soluția murdară, spălați rezervoarele și umpleți-le cu apă caldă curată și soluție de curățare.
 • Puteți vărsa soluția murdară în toaletă.
 • Imaginea intitulată Covoare curățate Pasul 15
  6
  Lăsați covorul să se usuce. După câteva ore ar trebui să fie văzut și mirosit bine, ca și noi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezodorizezi un covor cu bicarbonat de sodiuCum să dezodorizezi un covor cu bicarbonat de sodiu
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum de a ridica un covor aplatizatCum de a ridica un covor aplatizat
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum de a face o soluție pentru curățarea covoarelorCum de a face o soluție pentru curățarea covoarelor
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  » » Cum sa curatati covoarele

  © 2011—2020 ertare.com