Cum să curăț bijuterii din oțel inoxidabil

Bijuteria din oțel inoxidabil este populară deoarece nu cântărește prea mult și are un aspect modern. Acestea pot dura o lungă perioadă de timp și ar putea fi noi, dacă le curățați în mod corespunzător. Cu toate acestea, din când în când se pot murdări, deci va fi necesar să le curățați. Din fericire, există mai multe modalități de a curăța acest tip de bijuterii.

pași

Metoda 1
Utilizați săpun și apă

Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 1
1
Umpleți două recipiente mici cu apă caldă. Unul din recipiente va servi pentru spălarea bijuteriilor în timp ce aurul, pentru a le clăti. Asigurați-vă că ambele recipiente sunt suficient de mari pentru a scufunda complet bijuteriile.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 2
  2
  Adăugați 2 până la 3 picături de săpun delicat în primul recipient. Dacă bijuteriile sunt foarte murdare, căutați un săpun de spălat vase, al cărui etichetă spune că îndepărtează grăsimea.
 • Imagine cu titlul Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 3
  3
  Îndepărtați colțul unei pânze moi, neabrazive, fără scame, în apa cu săpun. Acest pas este necesar în curățarea bijuteriilor, mai ales dacă există o piatră prețioasă, va evita zgârieturile. Încercați să utilizați o cârpă din fibră care este moale, neabrazivă și fără scame.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 4
  4
  Așezați cârpa pe întreaga bijuterie. Asigurați-vă că o faceți în direcția cerealei și nu împotriva ei. Dacă frecați cârpa împotriva cerealelor, aveți riscul de a zgâria bijuteriile.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 5
  5
  Utilizați o perie moale de păr pentru a curăța murdăria în zonele complicate. Încă o dată, fă-o în direcția cerealei, nu împotriva ei. De asemenea, asigurați-vă că aplicați o presiune ușoară în loc să frecați prea tare. Cu toate acestea, evitați frecarea pietre prețioase, cum ați putea zgâria.
 • Imagine cu titlul Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 6
  6
  Îndepărtați bijuteriile din al doilea recipient de apă pentru a le clăti. Mutați-le delicat de sus în jos pentru a elimina murdăria de săpun. Dacă este necesar, schimbați apa murdară și înlocuiți-o cu una nouă. Continuați să clătiți bijuteriile până când nu mai rămâne reziduuri de săpun.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 7
  7
  Utilizați o cârpă uscată pentru a usca bijuteriile. Încercați să curățați cât mai multă apă posibil pentru prima dată. Dacă lăsați puțin din ea, puteți avea niște pete de apă.
 • Dacă bijuteriile au multe detalii, împachetați-le în cârpă și așteptați câteva minute. În acest fel, cârpa poate absorbi excesul de apă.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 8
  8
  Dacă este necesar, lustruiți bijuteriile cu un lustruit de bijuterii sau o cârpă specială. Asigurați-vă că mașina de lustruit utilizată este potrivită pentru oțel inoxidabil. Evitați să utilizați unul special pentru argint, deoarece vă va pătrunde bijuteriile. Atunci când lustruiți, asigurați-vă că o faceți în direcția cerealei și nu împotriva acesteia.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 9
  9
  Efectuat.
 • Metoda 2
  Utilizați bicarbonat de sodiu și apă

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 10
  1
  Într-un recipient mic, combinați două părți de bicarbonat de sodiu și 1 parte de apă pentru a forma o pastă. Suma pe care o utilizați depinde de cât de mare este bijuteria pe care doriți să o curățați. În cele mai multe bijuterii, va fi necesar să utilizați numai 1 lingură (15 g) de bicarbonat de sodiu și ½ linguriță de apă (7,5 ml).
 • Imaginea intitulată Curățare bijuterii din oțel inoxidabil Pasul 11
  2
  Împingeți o perie moale de păr în amestec. Asigurați-vă că numai firele sunt acoperite cu soluție. Nu va fi necesar să folosiți o cantitate mare pentru a începe curățarea. Cu toate acestea, periuța de dinți trebuie să aibă peri moi sau să existe riscul de a zgâria bijuteriile. În acest scop, puteți utiliza periuțe de dinți pentru bebeluși, deoarece acestea au cele mai moi fire.
 • Imagine cu titlul Curată bijuterii din oțel inoxidabil Pasul 12
  3
  Tăiați ușor bijuteriile cu peria. Încercați să o faceți în direcția cerealelor și nu apăsați greu. Dacă mergeți împotriva cerealelor sau frecați din greu, puteți zgâria bijuteriile. Concentrați-vă pe crăpături și fisuri și evitați frecarea pietrelor prețioase.
 • Imagine intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 13
  4
  Conectați chiuveta și clătiți bijuteriile cu apă caldă. De asemenea, puteți umple un recipient cu apă caldă și puteți umple bijuteriile până când rămășițele de sifon de coacere sunt eliminate.


 • Imagine cu titlul Curățare bijuterii din oțel inoxidabil Pas 14
  5
  Uscați bijuteriile delicat cu un prosop moale. Dacă bijuteriile au fante, ca în cazul unei broșe sau lanțuri, le înfășurați în prosop și lăsați-le acolo câteva minute. Prosopul va absorbi excesul de apă.
 • Imagine cu titlul Curat din oțel inoxidabil Pasul 15
  6
  Dacă este necesar, lustruiți bijuteriile cu un lustruit de bijuterii sau o cârpă specială. Folosiți o mașină de polizat adecvată pentru oțel inoxidabil. Evitați să utilizați unul special pentru argint, deoarece vă va pătrunde bijuteriile. Atunci când lustruiți, asigurați-vă că o faceți în direcția cerealei și nu împotriva acesteia.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 16
  7
  Efectuat.
 • Metoda 3
  Utilizați pastă de dinți

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 17
  1
  Obțineți o pastă de dinți normală albă fără silice. Evitați utilizarea pastelor de dinți în gel, deoarece acestea nu conțin pulberea specială de curățare care se găsește în cele albe. De asemenea, asigurați-vă că cel ales nu conține dioxid de siliciu sau că puteți birui bijuteriile.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 18
  2
  Umpleți colțul unei cârpe moi în apă caldă. Strângeți excesul de apă, nu este recomandat să fie prea umed. Utilizați o cârpă neabrazivă și fără scame, cum ar fi microfibrele.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 19
  3
  Strângeți o cantitate mică de pastă de dinți pe cârpă. Nu este necesar să fie prea mult, deoarece doar o sumă echivalentă cu un mazăre va fi mai mult decât suficientă. Puteți aplica întotdeauna mai multe dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 20
  4
  Ștergeți ușor suprafața bijuteriilor. Asigurați-vă că o faceți în aceeași direcție și nu împotriva acesteia. Dacă frecați de grâu, aveți riscul de a zgâria bijuteriile. De asemenea, evitați frecarea pietrelor prețioase încorporate în bijuterii, deoarece multe dintre ele sunt foarte moi și pot fi zgâriate cu pastă de dinți.
 • Imagine cu titlul Curat din oțel inoxidabil Pasul 21
  5
  Utilizați o perie moale de păr pentru a ajunge în locuri complicate. Treceți perii prin apă caldă și apoi aplicați mai multă pastă de dinți dacă este necesar. Puneți ușor pasta pe suprafața bijuteriei și asigurați-vă că o faceți în direcția cerealei și nu împotriva ei. Evitați atingerea pietrelor prețioase.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 22
  6
  Acoperiți chiuveta și clătiți bijuteriile cu apă caldă. Dacă este necesar, clătiți pasta de dinți cu apă și apoi ștergeți resturile rămase din bijuterie.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 23
  7
  Uscați bijuteriile delicat folosind o cârpă moale. Aceasta va împiedica locurile să rămână cu apă. Dacă bijuteria are mai multe fante, ca în cazul unei broșe sau lanțuri, împachetați-o ușor în cârpă și așteptați câteva minute înainte de al scoate. Acest lucru va da timpului pânzei pentru a absorbi excesul de apă.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil Pasul 24
  8
  Dacă este necesar, lustruiți bijuteriile cu un lustruit de bijuterii sau o cârpă specială. Folosiți o mașină de polizat adecvată pentru oțel inoxidabil. Evitați să utilizați unul special pentru argint, deoarece vă va pătrunde bijuteriile. Atunci când lustruiți, asigurați-vă că o faceți în direcția cerealei și nu împotriva ei.
 • 9
  Efectuat.
 • sfaturi

  • Păstrați bijuteriile curate mai mult, deoarece nu le permiteți să intre în contact cu substanțe chimice cum ar fi loțiuni, parfumuri și clor.
  • Dacă bijuteriile dvs. sunt zgâriate, trimiteți-le unui bijutier profesionist pentru a le lustrui.
  • Depozitați bijuteriile din oțel inoxidabil în pungi moi și separat de alte bijuterii, în special cele realizate cu alte metale.
  • Dacă aveți îndoieli cu privire la o anumită metodă, încercați mai întâi într-o zonă neclară. Puteți încerca, de asemenea, într-o bijuterie din oțel inoxidabil antiu.
  • De asemenea, puteți utiliza un dispozitiv de curățare special conceput pentru oțel inoxidabil. Pur și simplu aplicați-o cu o cârpă moale și apoi îndepărtați excesul cu o cârpă curată. Fă-o întotdeauna după direcția cerealei și evită atingerea pietrelor prețioase.
  • Îndepărtați petele de apă trecându-le cu o cârpă moale înmuiată în oțet alb, distilat. Clătiți oțetul în apă caldă și uscați bijuteriile cu o cârpă moale.
  • Înlăturați părțile murdare cu o cârpă moale înmuiată în uleiul pentru copii pentru a elimina petele și a restabili strălucirea bijuteriei.
  • De obicei, scobitorii reușesc să ajungă la fante, unde periuțele de dinți nu pot. Aceste obiecte sunt excelente pentru curățare între legăturile unui lanț.

  avertismente

  • Nu folosiți pasta de dinți care conține silice.
  • Nu folosiți niciodată un detergent de argint sau polish pe bijuteriile din oțel inoxidabil, deoarece acesta poate ruina suprafața sau să lase petele.
  • Evitați atingerea pietrelor prețioase. Unele dintre ele sunt prea fragile pentru a curăța cu bicarbonat de sodiu, pastă de dinți sau periuțe de dinți.
  • Nu folosiți un polisor care conține ceară printre ingredientele sale, acesta va lăsa o foaie care va plictisi bijuteriile.

  Lucruri de care ai nevoie

  Utilizați săpun și apă

  • moale, fără scame
  • 2 containere mici
  • apă
  • sapun delicat
  • o cârpă moale pentru a se usca
  • perie moale pentru păr (opțional)

  Utilizați bicarbonat de sodiu și apă

  • container mic
  • apă
  • bicarbonat de sodiu
  • o cârpă moale
  • perie moale de păr

  Utilizați pastă de dinți

  • pastă de dinți albă fără silice
  • o cârpă moale
  • perie moale de păr
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum să curăț bijuterii de aurCum să curăț bijuterii de aur
  Cum sa curata bijuteriile de argintCum sa curata bijuteriile de argint
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum să curățești bijuteriile din turcoaz și argintCum să curățești bijuteriile din turcoaz și argint
  Cum sa curata bijuteriile de tungsten din carburiCum sa curata bijuteriile de tungsten din carburi
  » » Cum să curăț bijuterii din oțel inoxidabil

  © 2011—2020 ertare.com