Cum să cureți grila de gaz în aer liber

Organizarea unui grătar în aer liber este o modalitate excelentă de a vă întâlni cu familia și prietenii pentru a vă bucura de mâncăruri delicioase. Cu toate acestea, distracția în aer liber se poate întâmpla numai dacă aveți un grătar curat pe care l-ați avut grijă de-a lungul anului. Există câteva măsuri de curățare simple pe care le puteți lua după fiecare utilizare pe care o dați la grătar. În plus, există mai multe măsuri cuprinzătoare de curățare semi-anuale pe care le puteți lua pentru a vă asigura că funcționează în cel mai bun mod posibil în următorii ani. Dacă vă păstrați gratarul în aer curat și aveți grijă de el, acesta va funcționa corespunzător și vă va asigura că mâncarea pe care o gătiți are un gust excelent.

pași

Metoda 1
Curățați după fiecare utilizare

Imagine cu titlul Curățați un grătar de gaz în exterior Pas 01
1
Ardeți excesul de alimente și grăsimi. După ce ați folosit grătarul, porniți-l la o intensitate ridicată și lăsați-l timp de 15 minute sau până când nu mai emiță fumul produs de arderea deșeurilor alimentare. Apoi opriți grătarul.
 • Dacă lăsați grătarul timp de 15 minute, acest lucru va arde orice grăsime sau alimentare particule rămase de la ultima utilizare, și va deveni cenușă și pot fi îndepărtate cu ușurință.
 • Imagine cu titlul Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 02
  2
  Curățați grilajul de grătar. Dacă acestea nu mai sunt calde (dar încă calde), opriți alimentarea cu gaz și deconectați-l. Apoi scoateți toate particulele de alimente în vrac, grăsime și cenușă folosind o perie de grilă din oțel. De asemenea, ați putea forma o bilă din folie de aluminiu și curățați grilele cu ea.
 • Pentru o curățare mai amănunțită, puteți elimina grătarele grătar, curățați-le cu un burete înmuiat în apă cu săpun și apoi înlocuiți-le după spălare și uscare prin completo- cu toate acestea, nu trebuie să-l facă după fiecare utilizare .
 • Imagine cu titlul Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 03
  3
  Curățați zona exterioară a grătarului. Cea mai sigură soluție de curățare pentru cele mai multe grătare de gaz este apa cu săpun. Faceți doar o soluție de curățare cu apă și una sau două stropi de săpun. Curățați zona de grătar exterior cu apă și săpun, înmuiere o cârpă cu apă curată și să-l utilizați pentru a îndepărta reziduurile de săpun, apoi uscați exteriorul grătarului bine.
 • Dacă aveți un grătar din oțel inoxidabil, puteți curăța zona exterioară cu o mașină de curățat din oțel inoxidabil. Dacă dețineți un grătar de porțelan, puteți, de asemenea, să vă curățați zona exterioară cu un detergent porțelan specific.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar în aer liber Pasul 04
  4
  Păstrați grătarul acoperit. Dacă nu vă veți folosi grătarul, păstrați-l acoperit pentru al proteja de condițiile meteorologice și pentru a preveni ca acesta să se murdărească și mai mult.
 • Cele mai multe branduri de grătar își construiesc propriile huse concepute special pentru tipul de grătar achiziționat.
 • Metoda 2
  Curățați exhaustiv de două ori pe an

  Imaginea intitulată Curățați un grătar de gaz în exterior Pas 05
  1
  Verificați tuburile de alimentare pentru a identifica defectele vizibile. Dacă oricare dintre ele are deteriorări evidente (cum ar fi lacrimi, găuri sau crăpături), înlocuiți piesele chiar înainte de reutilizarea grătarului. De asemenea, asigurați-vă că toate aceste tuburi sunt drepte în toată extensia lor. Nici unul dintre tuburile de alimentare nu trebuie să fie îndoit, deoarece acest lucru va împiedica scurgerea gazului în mod corect. De asemenea, verifică zona exterioară a rezervorului de gaz pentru a detecta eventualele daune posibile, cum ar fi dents, eroziuni, perforări sau orice semn evident de deteriorare. Dacă găsiți zone care prezintă vătămări vizibile, puteți suferi o scurgere de gaz.
  • Dacă nu sunteți sigur sau aveți suspiciuni legate de starea rezervorului de gaz, verificați-l de către un furnizor de gaz profesionist. Acest profesionist va avea cunoștințe solide care vă vor permite să evaluați o eventuală scurgere de gaz și să aveți grijă de ea.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar de gaz în aer liber Pasul 06
  2
  Verificați tuburile de alimentare pentru a detecta orice deschidere imperceptibilă. Faceți un amestec de apă și săpun. Trebuie să bateți amestecul astfel încât să devină destul de spumos. Apoi, luați o perie și aplicați amestecul în tuburile de alimentare. Porniți gazul și aplicați puțină apă cu săpun în tuburile de alimentare. Dacă se formează niște bule în aceste tuburi, aceasta va dezvălui prezența unei scurgeri de gaze. Înlocuiți imediat tuburile de alimentare care prezintă semne de scurgeri de gaze.
 • Acest test de apă cu săpun trebuie efectuat o dată pe lună, dar acest lucru se va baza și pe cât de des vă veți folosi gratarul. Dacă o utilizați foarte des, frecvența cu care ar trebui să efectuați acest test va fi mai mare.
 • Imagine cu titlul Curățați un grătar de gaz în aer liber Pasul 07
  3
  Verificați sistemul de aprindere. Opriți gazul și testați butonul de alimentare pentru a determina dacă generează o scânteie. Dacă regulatorul de presiune al rezervorului de gaz și sistemul de aprindere funcționează în mod normal (de exemplu, dacă regulatorul identifică și menține o presiune adecvată în rezervorul de gaz și sistemul de aprindere scânteiește și se aprinde corespunzător), puteți porniți gazul și porniți grătarul așa cum ați procedat în mod normal, așa că veți termina încercarea grătarului.
 • Dacă nu există scântei, verificați regulatorul de presiune și asigurați-vă că acesta este bine fixat în rezervor. În același mod ca și bucătăria dvs. la domiciliu, puteți încerca să aprindeți manual grătarul folosind o brichetă. Trebuie doar să țineți brațele și fața departe de zona de gătit, astfel încât să nu vă ardeți când arzatoarele se aprind.
 • Dacă grătarul dvs. poate fi pornit în acest fel, verificați bateriile din comutatorul de contact și scoateți electrozii, astfel încât să vă asigurați că nu există acumulări de acid de baterie. Manualul furnizat împreună cu grătarul dvs. vă poate indica modul corect de a face față bateriilor și electrozilor.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar în aer liber Pasul 08
  4


  Deconectați gazul. Ca măsură de precauție, deconectați rezervorul de propan de fiecare dată când vă curățați grătarul. Acest lucru vă va oferi siguranța excluderii oricărei posibilități de a suferi un accident sau un incendiu provocat de gaz.
 • Verificați din nou pentru a vă asigura că ați oprit rezervorul de gaz înainte de a îl deconecta de la grătar. Nu trebuie să existe scurgeri de gaze în rezervor.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar cu gaz la exterior Pasul 09
  5
  Verificați nivelul combustibilului. Dacă rezervorul de combustibil nu are un contor, puteți verifica nivelul combustibilului prin turnarea apei calde pe partea laterală a rezervorului. Rulați mâna prin zona umedă a rezervorului (de sus) și identificați diferența de temperatură. Rezervorul se va simți mai rece în punctul în care pornește nivelul de combustibil.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar în aer liber Pasul 10
  6
  Curățați grilajul de gătit. Curățați grătarul de gătit utilizând o perie uscată de metal sau o piatră de grătar pentru a preveni acumularea de alimente, grăsimi și bacterii în ele. După periajul superior al grătarelor de gătit, scoateți-le din grătar și curățați partea inferioară.
 • Puteți aplica un dispozitiv de curățare a grătarului pe rafturi înainte de a le curăța cu peria metalică. După curățare, puteți aplica un ulei vegetal pe grătare pentru a preveni ruginirea.
 • Dacă aveți de gând să curățați grilajele cu o piatră de grătar, nu trebuie să aplicați apă înainte de a folosi piatra.
 • Imaginea cu titlul Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 11
  7
  Curățați protezele arzătorului. Scoateți protectorii de la arzătoarele de pe grătar și curățați-le bine folosind un burete vechi și apă cu săpun. Puteți elimina imediat grăsimea și murdăria, ceea ce va face protecția arzătorului curată și va arăta nouă.
 • Ocazional, protectorii arzătorului sunt numiți supresoare, bare radiante sau tije de vaporizator.
 • Dacă găsiți o mulțime de rugina sau daune adânci (gauri cauzate de eroziune), poate fi timpul să înlocuiți aceste părți ale grătarului. Puteți obține toate bucățile de grătar de care aveți nevoie în magazinul din zona dvs.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 12
  8
  Curățați arzătorii și tuburile Venturi. Tuburile Venturi sunt cele care ies din arzătoare și sunt conectate la supapele de comandă ale grătarului. Aceste tuburi permit aerului să se amestece cu gazul, care modifică intensitatea flăcării. Scoateți arzătoarele și tuburile Venturi și plasați un cap de furtun pe un capăt al tubului. Porniți robinetul de apă pentru a elimina reziduurile sau insectele care pot apărea în interior.
 • Insectele au tendința de a se acumula și de a cuibui în țevi de Venturi în timpul anotimpurilor în care nu se utilizează grătarul, ceea ce este, de obicei, sfârșitul verii și căderea în SUA. UU.
 • Dacă arzatoarele nu pot fi îndepărtate cu ușurință (sau dacă nu știți dacă le puteți înlocui în mod corespunzător), curățați-le cu un burete ușor umezit cu apă.
 • Dacă nu puneți corect arzătorii pe grătar, acest lucru vă poate provoca riscul unui incendiu.
 • Dacă găurile mici din arzătoare sunt blocate și înfundate, îndepărtați resturile și goliți găurile cu ajutorul unei cleme sau a unui știft mic. Cu toate acestea, dacă găurile sunt deteriorate și crăpate, instalați arzătoare noi.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 13
  9
  Curățați cutia de gătit. Scoateți grilajul, luați o perie de bucătărie din oțel inoxidabil, curățați toate excesul de grăsime și resturile din zona interioară a grătarului și depozitați-l în tava de colectare inferioară. Apoi scoateți tava inferioară și aruncați grăsimea și deșeurile colectate. O parte din deșeuri vor fi pierdute și pot fi ușor aruncate, dar restul vor fi ciocănite. S-ar putea să trebuiască să îndepărtați deșeurile lipite folosind un strat de spălare sau o spatulă ascuțită.
 • Puteți spăla tava inferioară pentru a păstra totul curat și a preveni acumularea de grăsimi. Dacă alegeți să curățați tava inferioară, spălați-o cu apă cu săpun, clătiți-o, uscați-o și plasați-o din nou sub arzătoare.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar de gaz în exterior Pasul 14
  10
  Curățați zona exterioară a grătarului. Dacă aveți un grătar din oțel inoxidabil, puteți curăța suprafața exterioară cu ajutorul unui prosop de hârtie și a unui detergent din oțel inoxidabil, astfel încât grătarul dvs. va arăta nou. Dacă aveți un grătar de porțelan, puteți utiliza un dispozitiv de curățare special pentru grătare de porțelan.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • mănuși de curățare (opțional)
  • apă caldă cu săpun
  • burete
  • perie pentru gratare
  • curatator de sticlă moale
  • ușoară de curățare din oțel inoxidabil
  • bucăți de prosop de hârtie
  • burete
  • cârpă sau microfibră
  • ulei de spray vegetal

  sfaturi

  • Înainte de curățare, verificați instrucțiunile producătorului. Instrucțiunile din acest articol sunt generale, iar grătarul dvs. poate avea cerințe specifice pe care trebuie să le respectați pentru a nu le deteriora.
  • Există produse de vânzare comercială concepute special pentru a îndepărta murdăria de la grătare și bariere de grătar. Aflați la magazinul de hardware sau magazinul de grătar din zona dvs. și citiți întotdeauna instrucțiunile de pe grătar înainte de al utiliza.
  • Puteți păstra grătarul curat mult mai ușor dacă gătiți carne și alte alimente cu ulei vegetal. În plus, puteți împiedica alimentele să adere la grile.
  • Curățați bine gratarul cel puțin de două ori pe an. Dacă o utilizați frecvent, încercați să o curățați temeinic între 5 și 10 utilizări. Dacă nu curățați un grătar murdar, acest lucru poate reduce considerabil durata de viață utilă.

  avertismente

  • Trebuie să verificați întotdeauna dacă gratarul nu este fierbinte înainte de a atinge grătarele sau alte părți pentru a le curăța.
  • Nu folosiți niciodată un detergent pentru cuptor pe un grătar cu gaz. De asemenea, nu aplicați detergentul cuptorului pe zona exterioară a grătarului, deoarece acesta poate deteriora finisajul sau lacul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să frige cozile homariCum să frige cozile homari
  Cum să frigească fileurile de somonCum să frigească fileurile de somon
  Cum să frigem legume pe grătarCum să frigem legume pe grătar
  Cum să gătești coaste pe grătarCum să gătești coaste pe grătar
  Cum să gătești carnea de pui pe grătarCum să gătești carnea de pui pe grătar
  Cum de a crea un foc bun cu cărbuneCum de a crea un foc bun cu cărbune
  Cum să aprinzi un grătar de cărbuneCum să aprinzi un grătar de cărbune
  Cum să faci hamburgerul perfectCum să faci hamburgerul perfect
  Cum să faci porumb prăjitCum să faci porumb prăjit
  Cum se face gruparea pe grătarCum se face gruparea pe grătar
  » » Cum să cureți grila de gaz în aer liber

  © 2011—2020 ertare.com