Cum să curățați urina de pisică

Oricine are o pisică probabil a simțit mirosul neplăcut de urină de pisică la un moment dat. Mirosul se poate răspândi în întreaga casă și, dacă nu este curățat în mod corespunzător, poate deveni chiar mai puternic și poate crea gaze neplăcute similare cu amoniacul. În plus față de mirosul rău, urina de pisică poate lăsa, de asemenea, petele, în special pe țesături și covoare. Din cauza cât de dificil este eliminarea petelor, învățarea curățării urinei pisicii rapid și eficient este cheia pentru menținerea casei și a mobilierului proaspăt și fără urină.

pași

Partea 1
Localizați și uscați pata

Imaginea intitulată Clean Urine pentru pisici Pasul 1
1
Localizați sursa mirosului rău. Este mai ușor să curățați pete proaspete care sunt încă ude, deoarece puteți elimina cât mai mult urină din zona afectată. Cu toate acestea, este posibil să aveți și probleme cu locurile uscate. În aceste cazuri, trebuie să urmați același proces, chiar dacă urina a avut mai mult timp să se descompună și să impregneze pe suprafață.
 • În general, mirosul rău vă va îndruma direct spre locul în care pisica a urinat, deși poate fi necesar să atingeți puțin cu mâinile pentru a simți fața umedă dacă este pe covor sau pe o cârpă acoperită cu mobilier, sau să simțiți o zonă lipicioasă dacă pata sa uscat pe pardoseala din lemn, țiglă sau linoleum.
 • De asemenea, puteți utiliza o lumină fluorescentă neagră. Acest tip de lumină vă va arăta petele de pe mobilier, pereți sau covoare, făcându-le să arate ca zone galbene. Puteți cumpăra o lumină neagră la un preț foarte scăzut în magazinele pentru animale de companie sau online.
 • Imaginea intitulată Curăță urina de pisică Pasul 2
  2
  Curățați și uscați. Utilizați prosoape de hârtie pentru a absorbi cât mai multă urină, dacă suprafața în care se găsește este făcută din țesătură sau este un covor. Cu aceste suprafețe, există riscul ca urina să fie impregnată în fibrele materialului. Curățați pata cu atingeri moi pentru a absorbi urina.
 • Dacă nu doriți să folosiți prea multe prosoape de hârtie din motive de mediu, puteți folosi un prosop de pânză, o cârpă sau chiar vechile haine pe care vă gândiți să le aruncați.
 • De asemenea, puteți utiliza un aspirator pentru a "aspira" urina dacă aveți unul la îndemână. Cu aceasta puteți îndepărta mai multă urină decât să o uscați cu unele pânză sau prosoape de hârtie. Nu utilizați un dispozitiv de curățare cu abur în această etapă a procesului de curățare, deoarece căldura poate face ca mirosul rău să dureze mult mai mult și să fie mai greu de îndepărtat.
 • Imaginea cu titlul Curăță urină de pisică Pasul 3
  3
  Evitați frecarea pe pete. Îndepărtarea petelor în acest stadiu de curățare va face ca urina să fie impregnată mai profund.
 • Dacă pata este deja uscată, turnați cu apă rece și uscați-o.
 • Imaginea intitulată Curăță urină de pisică Pasul 4
  4
  Stați pe zona umedă dacă sunteți pe un covor. Nu uitați să utilizați încălțăminte. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea urinei rămase de pe suprafață.
 • Imaginea cu titlul Curățare urină de pisică Pasul 5
  5
  Tratați zona afectată cu un dispozitiv de îndepărtare a petelor. Aveți posibilitatea să utilizați un produs comercial sau să faceți propriul tău îndepărtător de pată cu produse simple de casă. Continuați să citiți instrucțiunile privind utilizarea ambelor tipuri de detergenți.
 • Partea 2
  Îndepărtați petele cu un detergent comercial

  Imagine cu titlul Curăță urină de pisică Pasul 6
  1
  Cumpărați un produs de curățare comercial. Căutați, în special, un detergent enzimatic. Curățitorii enzimatici sunt special concepute pentru a elimina petele de urină. Aceste tipuri de curățători descompun enzimele în urina pisicii și neutralizează mirosul rău. Acestea sunt de obicei disponibile la orice magazin de animale de companie.
  • Curatitorii enzimatici descompun acidul uric gasit in urina pisicii si il transforma in dioxid de carbon si amoniac. Apoi, ambele gaze se vor evapora cu ușurință, neutralizând astfel mirosul rău.
  • Aceste produse de curățare funcționează atât pentru petele proaspete, cât și pentru cele uscate de urină.
 • Image cu titlul Clean urine de pisica Pasul 7
  2
  Citiți instrucțiunile. Este posibil ca unele mașini de curățat să aibă propriile instrucțiuni specifice de utilizare, deci asigurați-vă că le citiți cu atenție înainte de a aplica curățarea pe pete.
 • Ar trebui să urmați întotdeauna toate instrucțiunile care vin împreună cu produsul curat specific cumpărat. Dacă nu respectați instrucțiunile adecvate, puteți provoca deteriorarea permanentă a mobilierului sau a suprafeței.
 • Image cu titlul Clean urine de pisică Pasul 8
  3
  Faceți un test într-o mică parte. Întotdeauna trebuie să testați produsul pe o zonă mică, care nu este observată pentru a vedea dacă produsul provoacă vreo pagubă sau decolorare în zona respectivă.
 • Dacă observați ceva anormal, nu mai utilizați produsul. Obțineți un alt produs de curățare sau testare comercială cu soluția de casă care va fi explicată mai târziu.
 • Dacă nu vedeți nimic ciudat, continuați cu procesul și aplicați produsul pe pete.
 • Imaginea intitulată Curăță urina de pisică Pasul 9
  4
  Înmuiați zona afectată cu detergentul enzimatic. Lăsați mașina de curățat să funcționeze timp de 10 până la 15 minute, astfel încât să poată fi impregnată în pete. Apoi scoateți cât mai mult din curățător cu un prosop de hârtie sau o cârpă.
 • Imaginea intitulată Curăță urina de pisică Pasul 10


  5
  Lăsați zona afectată să se usuce cu aer. Acest lucru este foarte important deoarece curățatul are nevoie de acel timp pentru a descompune efectiv sărurile de acid uric și apoi a permite gazelor să se evapore.
 • Împiedică accesul în zona afectată. Pisicile sunt în mod natural atrase de enzimele urinei și vor dori să urineze în locuri unde au urinat anterior. Acoperiți zona cu un obiect cum ar fi folia de aluminiu sau un coș gol de rufe murdare plasate cu capul în jos. Acest lucru nu numai că va împiedica pisica să urineze în același loc în timp ce curatorul își face munca, dar va împiedica, de asemenea, orice alt membru al familiei să pătrundă în zona afectată.
 • Imaginea intitulată Curăță urină de pisică 11
  6
  Repetați procesul după cum este necesar până când pata și mirosul rău au dispărut. Rețineți că dacă doriți să eliminați o pată foarte veche, ar trebui să aplicați curățarea enzimatică de două sau trei ori (și să o uscați complet între fiecare aplicație), pentru a elimina complet petele.
 • Partea 3
  Îndepărtați petele cu un detergent de casă

  Image cu titlul Clean Urine Cat Pasul 12
  1
  Strângeți ingredientele pentru a face o curățenie de casă. Deși detergenții enzimatici sunt ideali pentru îndepărtarea petelor urinare, puteți înlocui un detergent de uz casnic care conține oțet alb, bicarbonat de sodiu, detergent lichid de spălat vase și 3% peroxid de hidrogen. Oțetul ajută la uciderea bacteriilor și neutralizarea mirosului rău.
  • Acest amestec funcționează bine pentru a elimina atât petele noi, cât și pe cele vechi.
 • Imaginea intitulată Curăță urina de pisică Pasul 13
  2
  Pregătiți o soluție de oțet amestecând 2 părți apă și o parte din oțet. Se toarnă acest amestec peste pată și se lasă să se înmoaie timp de 3 până la 5 minute. Apoi uscați zona pentru a elimina excesul de lichid. Amintiți-vă că oțetul nu trebuie folosit pe suprafețe de piatră sau marmură.
 • Imagine cu denumirea Clean urine pentru pisici Pasul 14
  3
  Presați sifon pe suprafața afectată. Aplicați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu. Acest lucru va ajuta la eliminarea urinei.
 • Imagine cu titlul Clean Urine Cat Pasul 15
  4
  Se amestecă 3% peroxid de hidrogen cu 1 linguriță detergent lichid de spălat vase. Presărați această soluție peste bicarbonatul de sodiu. Restrângeți soluția în zona colorată cu o cârpă. Clătiți pânza de câte ori este necesar. Limitați în mai multe direcții diferite pentru a vă asigura că soluția pătrunde adânc în pată. Uscați zona din nou.
 • Imaginea intitulată Curăță urină de pisică Pasul 16
  5
  Lăsați pata să se usuce. Odată ce zona este curată și uscată, se aspiră excesul de bicarbonat de sodiu.
 • Dacă suprafața zonei afectate se simte întărită sau crustă, clătiți zona cu puțină apă caldă și lăsați-o să se usuce cu aer.
 • Imaginea intitulată Urină curată pentru pisici Pasul 17
  6
  Împiedică accesul în zona afectată. După ce ați curățat pata și lăsați-o să se usuce, împiedicați accesul în zonă pentru a împiedica pisica dvs. să meargă acolo din nou. Acest lucru vă va oferi timp pentru a vă asigura că petele și mirosul rău au fost eliminate. Apoi puteți deschide din nou accesul în zonă.
 • Imagine cu denumirea Clean urine de pisică Pasul 18
  7
  Repetați acești pași de câte ori este necesar dacă pata de urină este foarte dificil de îndepărtat. Amintiți-vă că trebuie să urmăriți pisica și să aveți grijă să detectați mirosul de urină.
 • sfaturi

  • Cel mai important sfat despre curățarea urinei de pisică este curățarea acesteia cât mai curând posibil. Cu cât rămâneți mai mult pe covor, pe material sau pe podeaua din lemn, cu atât va fi mai greu să îl curățați.
  • Pentru a evita mirosul prea puternic al urinei pisicilor masculine, trebuie să le castrați întotdeauna. Nu numai că este mirosul puternic al urinei, dar pisicile de sex masculin care nu au fost castrate sunt mai susceptibile de a urina în alte zone decât în ​​cutia de gunoi.

  avertismente

  • Există multe motive pentru care o pisică ar putea înceta brusc să utilizeze cutia de gunoi și să înceapă să urineze în alte locuri. Ar putea fi pentru că cutia dvs. de gunoi nu este destul de curată sau pisica nu-i place locul în care este amplasată cutia. Cu toate acestea, în mod repetat, peeing din cutia de gunoi ar putea fi un simptom al unei probleme medicale subiacente, cum ar fi o infecție în tractul urinar. Consultați medicul veterinar dacă obiceiurile de urină ale pisicii nu au o explicație aparentă sau nu pot fi remediate cu ușurință.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa elimini mirosul de urina de pisicaCum sa elimini mirosul de urina de pisica
  Cum să împiedicați urina animalelor dvs. de companie să deterioreze gazonulCum să împiedicați urina animalelor dvs. de companie să deterioreze gazonul
  Cum să împiedicați pisica să urineze în patCum să împiedicați pisica să urineze în pat
  Cum să împiedicați pisica să urine pe covorCum să împiedicați pisica să urine pe covor
  Cum să împiedicați pisica dvs. să urineze unde nu ar trebuiCum să împiedicați pisica dvs. să urineze unde nu ar trebui
  Cum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urinaCum sa impiedicati o pisica sa pulverizeze urina
  Cum sa impiedicati o pisica masculina sa marcheze teritoriulCum sa impiedicati o pisica masculina sa marcheze teritoriul
  Cum sa faceti pisicile sa se opreasca la urinare pe pridvorCum sa faceti pisicile sa se opreasca la urinare pe pridvor
  Cum să curățați urina de pisică de pe o salteaCum să curățați urina de pisică de pe o saltea
  Cum să cureți o cutie de nisipCum să cureți o cutie de nisip
  » » Cum să curățați urina de pisică

  © 2011—2020 ertare.com