Cum să curățați mortarul cu o baie mai curată

Murdăriile de murdărie și apă de pe toaletă sau de bucătărie pot fi inestetice și dificil de curățat. Astfel, este posibil ca pentru dvs. să fie dificil să curățați mortarul în casă cu curățare convențională și că aveți îndoieli cu privire la utilizarea înălbitorului. În schimb, puteți încerca să utilizați un detergent pentru baie pentru a elimina petele și murdăria de pe chitul. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să alegeți un produs și să îl utilizați pentru curățarea corectă a mortarului. În plus, trebuie să învățați cum să mențineți mortarul în casa dvs., pentru a arăta întotdeauna bine.

pași

Partea 1
Alegeți curatatorul pentru baie

Imaginea intitulată Grout cu curățare cu toaletă Pasul 1
1
Căutați un detergent pentru baie care conține hidroxid de sodiu. Mulți curățători de baie conțin hidroxid de sodiu și hipoclorit de sodiu. Aceste două ingrediente ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei pe suprafețele țiglelor și porțelanelor, precum și pe pastă. Deși pot fi toxice în cantități mari, ele servesc la curățarea eficientă.
 • Căutați mărci comune de curățători de baie la magazinul dvs. local de materiale sau în culoarul de curățare a supermarketurilor.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 2
  2
  Încercați un curățitor de baie ecologic. Pentru a evita expunerea dvs. și a altor persoane la substanțe chimice nocive, puteți opta pentru un produs de curățare ecologic. Există mai multe produse pentru curățarea băii pe piață care nu conțin substanțe chimice periculoase. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie la fel de eficiente la curățarea chituitei sau a toaletei, dacă nu conțin substanțe chimice cum ar fi hidroxidul de sodiu sau hipocloritul de sodiu.
 • Multe produse ecologice de curățare a băii sunt produse cu produse pe bază de minerale și plante. Ele pot fi, de asemenea, parfumate cu lămâie, menta sau pin, un avantaj pentru a face mirosul de murdărie mai puțin umed sau murdar.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 3
  3
  Utilizați un detergent pentru baie care conține înălbitor cu prudență. Deși puteți opta pentru un detergent pentru baie care conține înălbitor pentru a curăța mai bine cimentul, utilizarea acestuia poate fi toxică pentru sănătatea dvs. și este posibil să puteți deteriora plăcile din jurul chituitei.
 • Bleach poate, de asemenea, să înlăture materialele respingătoare din apa din pastă, ceea ce îi poate deteriora în viitor, în special în dușuri sau băi.
 • Dacă alegeți un detergent pentru baie care conține înălbitor, asigurați-vă că purtați mănuși de latex, protecția ochilor, cum ar fi ochelari de protecție și o mască de respirație, astfel încât să nu riscați să îi inhalați. Ar trebui să purtați mereu haine pe care nu vă deranjează să le aruncați, deoarece înălbitorul vă poate distruge hainele.
 • Partea 2
  Curățați chitul

  Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 4
  1
  Efectuați un test de reacție pe chituire cu agentul de curățare. Înainte de lansare pentru a curăța mortarul cu baia de curățare, trebuie să efectuați mai întâi un test pe o parte din acesta. Alegeți un site care poate fi acoperit sau ascuns dacă este deteriorat.
  • Utilizați o cantitate mică de agent de curățare pe ciment și lăsați-o să stea cinci minute. Dacă chitul nu pare a fi deteriorat, puteți continua și utilizați mașina de curățare pe restul acestuia.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 5
  2


  Se toarnă curățatul deasupra chitului și se lasă să se așeze. Pentru a face acest lucru, turnați curățătorul în zonă cu pasta cea mai îndepărtată de ușă. În acest fel, puteți curăța chitul în secțiuni mici, pe măsură ce vă deplasați spre ușă și curățați fiecare secțiune în zbor. Dacă curățați groutul de lângă o cadă sau un robinet, nu trebuie să vă faceți griji pentru a face acest lucru.
 • Se toarnă o cantitate mică de agent de curățare pe pastă. Nu vărsați prea multă substanță de curățat pe ciment sau acoperiți-o cu un strat foarte gros de produs. Se recomandă aplicarea unei cantități uniforme și dispersate pe pastă, astfel încât agentul de curățare să poată pătrunde și să înlăture murdăria și murdăria.
 • Lăsați curățatul să stea pe mortarul murdar și lăsați-l să pătrundă timp de cinci minute. Nu atingeți și nu agitați substanța de curățare atunci când se află pe chitul.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 6
  3
  Restrângeți chitul cu o periuță de dinți. Odată ce lăsați curățatul să se așeze pe mortar, lăsați-l ușor cu o periuță de dinți sau o perie. Nu trebuie să exfoliați curățitorul foarte greu pentru a îndepărta murdăria și murdăria. De multe ori murdăria iese ușor atunci când peria este trecută peste chitul.
 • Restrângeți toată chitul care este acoperit cu agentul de curățare. Odată ce ați frecat-o cu peria, trebuie să rețineți că tencuiala este curată și fără murdărie.
 • Image cu titlul Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 7
  4
  Clătiți și uscați bine murdăria. Este foarte important să clătiți curatatorul de baie de îndată ce ați terminat curățarea mortarului cu peria. Nu lăsați mașina de curățat pe țiglă sau chituri atunci când terminați spălarea, deoarece poate provoca acumularea de resturi. Acest lucru poate produce, de asemenea, o pete pe placi sau pe pastă. Utilizați o pânză sau o cârpă umedă pentru a clăti curățarea.
 • Apoi, ar trebui să uscați temeinic chitul și plăcile după ce ați clătit curățatul. Utilizați o cârpă sau o cârpă moale pentru ao face. Nu utilizați o cârpă care să înlăture suprafața plăcilor sau a chitului.
 • Partea 3
  Realizați întreținerea chiturilor

  Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 8
  1
  Strângeți un ștuț peste chitul după duș. Încercați să vă obișnuiți cu utilizarea unei raclete pentru a îndepărta apa de pe suprafața plăcilor și a mortarului în baie după duș. Uscarea ușilor și a plăcilor de duș va ajuta la prevenirea acumulării de depuneri de murdărie și minerale în pastă.
  • Puteți așeza un duș în duș cu o cană de aspirație, astfel încât să fie la sfârșitul dușului. Încurajați-i pe ceilalți în casa dvs. să mutați gheața la duș când sunt terminate pentru a menține chitul uscat și curat.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 9
  2
  Utilizați un produs de etanșare pe pastă. De asemenea, puteți utiliza un produs de etanșare pentru a efectua întreținerea chitului și, astfel, arăta bine. Sigilați șlamul o dată sau de două ori pe an pentru a păstra respingerea apei. Acest lucru va asigura că acesta rămâne curat și fără murdărie.
 • Puteți găsi produse de etanșare la magazinul local de hardware sau online.
 • Imaginea intitulată Clean Grout with Toilet Cleaner Pasul 10
  3
  Înlocuiți chitul dacă este deteriorat. Dacă observați că vopselele din baie sau bucătărie sunt sparte, mucegăite sau deteriorate în orice fel, încercați să o înlocuiți cât mai curând posibil. Acest lucru vă va asigura că nu se înrăutățește sau că nu aveți alte probleme de reparație la domiciliu ca urmare a rosturilor deteriorate.
 • Puteți încerca să curățați groutul înainte de a lua în considerare înlocuirea acestuia. În cazul în care nu răspunde bine la curățare, poate fi timpul să îl modificați pentru unul nou.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să alegeți culoarea corectă a culoaruluiCum să alegeți culoarea corectă a culoarului
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum se curata travertinulCum se curata travertinul
  Cum să curețe bucla de mozaicuri de baieCum să curețe bucla de mozaicuri de baie
  Cum să curățați mortarul cu un filtru de aburiCum să curățați mortarul cu un filtru de aburi
  Cum se curata chitul intre placiCum se curata chitul intre placi
  Cum să curățați marcajele din metal în toaletele din porțelanCum să curățați marcajele din metal în toaletele din porțelan
  Cum sa curatati placile de baieCum sa curatati placile de baie
  Cum să curățați mortarulCum să curățați mortarul
  » » Cum să curățați mortarul cu o baie mai curată

  © 2011—2020 ertare.com