Cum să curețe bucla de mozaicuri de baie

Duza este minunat să păstreze plăcile și accesoriile în loc și să împiedice apa să ajungă acolo unde nu ar trebui să fie, dar poate fi și dificil de curățat și împiedicându-l să devină mucegai, iar mucegaiul necesită timp și efort. Muștiucul este poros, deci nu numai că pătrunde ușor, ci poate și să prindă praful, murdăria și spuma de săpun. Când vine vorba de curățare, este important să rețineți că este mai bine să începeți întotdeauna cu cel mai moale produs de curățare și să urcați la cele mai puternice dacă este necesar. Acest lucru ar putea însemna că va trebui să investești un pic mai mult timp, dar vă va ajuta să prelungiți durata de viață a piesei bucale pentru încă câțiva ani, deoarece unii curățători puternici îi pot deteriora. Există mai multe produse și metode pe care le puteți încerca, dar, ca de obicei, cel mai bun mod de a menține purtătorul de cuvânt curat este să-l păstrați de la murdărire sau obtinerea mucegai în primul rând.

pași

Partea 1
Curățați duza cu produse de bucătărie

Imaginea intitulată Curățare curată în baie
1
Curățați duza cu abur. O modalitate eficientă și ecologică de a curăța duza este de a ataca murdăria cu un detergent cu aburi. Așezați o duză subțire și ascuțită pe aparatul de curățat cu aburi și o pensulă, dacă aveți una. Punctați și aplicați aburul în mod continuu, urmând liniile duzelor.
 • Chiar dacă aparatul de curățat cu aburi nu lasă duza perfect curată, va fi mai bine și aburul va ajuta la slăbirea restului de murdărie și resturi, ceea ce va facilita curățarea cu alte produse.
 • Imaginea intitulată Curățare curată în baie 2
  2
  Atac murdăria cu bicarbonat de sodiu și oțet. Luați două linguri (30 de grame) de bicarbonat de sodiu și adăugați suficientă apă pentru a face o pastă groasă. Împingeți o periuță de dinți curată în pastă și folosiți-o pentru a curăța muștiucul.
 • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o periuță de dinți nouă cu perii tari și frecați piesa bucală în mișcări circulare în locul unei părți și a celeilalte.
 • După ce ați terminat frecarea piesei bucale, utilizați un atomizor pentru a pulveriza zona cu un amestec de părți egale de oțet și apă. Lăsați-o să baloneze aproximativ o jumătate de oră.
 • Utilizați periuța de dinți pentru a freca din nou bucățile de sifon și oțet de copt în piesa bucală. Clătiți zona cu apă curată.
 • Imaginea intitulată Curățare în baie pentru baie
  3
  Advance pentru bicarbonatul de sodiu și peroxidul de hidrogen. În cazul în care amestecul de bicarbonat de sodiu și oțet nu a fost suficient, utilizați peroxid de hidrogen (peroxid de hidrogen) în loc de oțet. Pregătiți o pastă subțire cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen și folosiți periuța de dinți pentru a freca pasta în piesa bucală. Se toarnă un pic mai mult peroxid de hidrogen, dacă este necesar. Clătiți cu apă caldă când ați terminat.
 • Rețineți că nu trebuie să amestecați niciodată oțetul și peroxidul de hidrogen, curățați bine zona și așteptați câteva zile înainte de a încerca această metodă.
 • Dacă peroxidul de hidrogen nu a îndepărtat toată murdăria și murdăria, cel puțin va îmbunătăți aspectul duzelor prin îndepărtarea petelor și va distruge matrița care a format.
 • Imaginea intitulată Curățare în baie de baie curată Pasul 4
  4
  Încearcă sucul de borax și lămâie. Într-un castron mic, amestecați 1/4 cană (63 grame) de borax, 1/2 linguriță (3 mililitri) de suc de lămâie și suficientă săpun lichid (cum ar fi săpunul Castilian, de exemplu) pentru a face o pastă.
 • Utilizați periuța de dinți pentru a freca pasta în piesa bucală și apoi clătiți cu apă caldă.
 • Partea 2
  Curățați cu produse mai puternice

  Imaginea intitulată Curățare curată în baie
  1
  Testați cu produse de albire cu oxigen. Acesta este un alt nume pentru percarbonatul de sodiu, care este un compus realizat cu peroxid de hidrogen și cristale de sodă. Mărcile comerciale includ Clorox, OxiClean, Oxi Magic și Bio Kleen. Dacă nu găsiți niciunul dintre acestea în țara dvs., citiți etichetele produselor disponibile pentru a găsi cea mai potrivită. Amestecați produsul cu apă conform instrucțiunilor producătorului. Aplicați în zona afectată și lăsați să pătrundă timp de până la o oră înainte de frecare și clătire.
  • Asigurați-vă că utilizați aceste produse într-o zonă bine ventilată și evitați contactul cu pielea. Purtați întotdeauna mănuși atunci când lucrați cu aceste substanțe de curățare.
  • Verificați întotdeauna produsele comerciale într-o zonă inconfundabilă pentru a vă asigura că aparatul de curățare nu va decolora, va eroda sau nu va deteriora duza. Nu utilizați nici un produs cu înălbitor pe duzele colorate.
 • Imaginea intitulată Curățare în baie pentru baie
  2
  Utilizați agent de curățare și celălalt pentru curățarea duzei. Există multe produse de curățare comerciale concepute special pentru duze și cele mai multe dintre ele pot fi obținute la magazinele de hardware. Asigurați-vă că respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare și avertismentele de siguranță ale producătorului. Unele dintre produsele de curățare a duzei comerciale disponibile în Statele Unite includ:
 • Zep
 • Goo Gone Grout
 • Groutrageous
 • Tigla Tilex și Grout
 • Imaginea intitulată Curățare de baie curată Pasul 7
  3


  Aveți grijă cu combinațiile chimice. În cazul în care descoperiți că un produs chimic nu a avut efect și doriți să încercați altul, asigurați-vă că ați spălat zona și așteptați câteva zile înainte de a utiliza ceva nou. În același mod în care peroxidul de hidrogen combinat și oțetul formează acid peracetic, curățitorii comerciali, atunci când sunt amestecați, pot forma gaze otrăvitoare, lichide caustice și vapori nocivi.
 • Imaginea intitulată Curățare de baie curată Pasul 8
  4
  Tentați duza ca o ultimă soluție. În cazul în care există murdărie și pete care nu pot fi curățate în piesa bucală, există coloranți pe care îi puteți aplica pentru a le acoperi și care va face ca piesa bucală să arate nouă. Zona ar trebui să fie foarte curată, dar dacă nu, spălați-o odată cu detergența preferată și lăsați-o să se usuce peste noapte.
 • Se toarnă o cantitate mică de vopsea într-un recipient. Îndepărați o periuță de dinți curată sau una pentru duzele de culoare și o aplicați la piesa bucală cu o mișcare uniformă pe o parte și pe cealaltă.
 • Îndepărtați excesul cu un prosop de hârtie și lăsați-l să se usuce conform instrucțiunilor producătorului.
 • Partea 3
  Țineți duza curată

  Imaginea intitulată Curățare de baie curată Pasul 9
  1
  Curățați piesa bucală cu alcool. Una dintre cele mai simple modalități de a preveni murdărirea duzei este curățarea ei frecventă cu ceva care împiedică formarea mucegaiului și mucegaiului. Una dintre aceste substanțe este alcoolul. Curățați piesa bucală cu alcool izopropilic o dată pe săptămână folosind o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Curățare în baie de baie curată Pasul 10
  2
  Spray duza cu un inhibitor de mucegai. Există mai multe soluții pe care le puteți pregăti într-un pulverizator curat, inclusiv oțet și apă, ulei de arbore de ceai și apă și peroxid de hidrogen. Sprayați piesa bucală de două sau trei ori pe săptămână după duș sau duș cu o soluție de:
 • Părți egale de oțet și apă. Totuși, rețineți că utilizarea excesivă a oțetului pe duza poate provoca eroziune de-a lungul anilor.
 • Apă cu între 15 și 20 de picături de ulei de arbore de ceai. Agitați bine înainte de fiecare utilizare.
 • Pură peroxid de hidrogen într-un atomizor.
 • Imaginea cu titlul Curățare în baie pentru baie
  3
  Uscați piesa bucală după fiecare utilizare. Îndepărtarea excesului de apă din mozaic și piesa bucală după duș sau baie este una dintre cele mai simple modalități de a păstra aspectul ca nou. După fiecare utilizare, curățați pereții dușului sau a băii cu un prosop vechi sau un drainer.
 • Imaginea intitulată Curățare curată a paților în baie
  4
  Țineți baie uscată. O altă modalitate excelentă de a preveni formarea mucegaiului și a mucegaiului în baie este să usuce apa care îi permite să crească.
 • Dacă baia dvs. nu este echipată cu un extractor, acesta elimină umiditatea din aer după fiecare duș sau baie prin deschiderea ferestrei și prin iluminarea unui ventilator focalizat pe ea.
 • Imaginea intitulată Groapă de baie curată Pas 13
  5
  Sigilați duza. Muștiucul trebuie să fie închis la fiecare câțiva ani. Puteți aplica etanșarea pe liniile piesei bucale cu o perie. Lăsați-o să se usuce și apoi scoateți materialul de etanșare de pe plăci, ștergându-le în diagonală cu un burete sau o cârpă umedă.
 • După ce ați aplicat și ați curățat materialul de etanșare, lăsați-l să se vindece timp de trei până la patru ore.
 • sfaturi

  • Nu curățați niciodată duza cu o perie de metal, deoarece aceasta se va purta în timp.
  • Unii recomandă clorul pentru a curăța piesa bucală, dar, de fapt, poate deveni galben și poate eroda, deci ar trebui să o evitați sau să o utilizați doar ca o ultimă soluție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum să scapi de mucegaiCum să scapi de mucegai
  Cum să eliminați mucegaiul din tavanCum să eliminați mucegaiul din tavan
  Cum să curăț un disc compactCum să curăț un disc compact
  Cum de a elimina mucegaiul negruCum de a elimina mucegaiul negru
  Cum se îndepărtează ciupercile de pe peretele toaleteiCum se îndepărtează ciupercile de pe peretele toaletei
  Cum să evitați mucegaiul în perdea de baieCum să evitați mucegaiul în perdea de baie
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum să spăl o casă sub presiuneCum să spăl o casă sub presiune
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  » » Cum să curețe bucla de mozaicuri de baie

  © 2011—2020 ertare.com