Cum să curățați mașina de cafea

Mașinile de cafea sunt aparate practice care vă pot oferi o ceașcă de cafea proaspătă, primul lucru dimineața. Cu toate acestea, datorită nivelurilor ridicate de umiditate, ele pot acoperi mucegaiul și bacteriile cu ușurință. De aceea, aparatele de cafea cu filtru anti-vărsare trebuie curățate după fiecare utilizare. În plus, au nevoie de o curățare profundă o dată pe lună pentru a îndepărta depozitele de apă dură, uleiurile de cafea rămase și alte impurități. Cu puțin efort, puteți păstra aparatul de cafea frumos și curat.

pași

Metoda 1
Curățați mașina de cafea după fiecare utilizare

1
Dezarmați aparatul de cafea. Scoateți toate componentele care se desprinde, cum ar fi cana, suportul pentru filtre și orice altă parte detașabilă. Aceste părți trebuie curățate separat de restul aparatului de cafea.
 • 2
  Spălați piesele detașabile. Îndepărtați piesele detașabile în apă săpată și fierbinte și spălați-le cu un prosop. Puteți spăla aceste piese în același mod în care spălați vasele.
 • Borcanele de sticlă pot fi foarte fragile. Când spălați recipientul aparatului de cafea, manevrați-l cu grijă.
 • Este posibil ca unele aparate de cafea să aibă părți adecvate pentru spălarea într-o mașină de spălat vase. Verificați manualul de instrucțiuni, dacă îl aveți în continuare. Dacă nu sunteți sigur că aparatul dvs. de cafea are componente adecvate pentru spălarea în mașina de spălat vase, luați măsuri de precauție extreme și spălați-le manual.
 • 3
  Curățați exteriorul aparatului. Luați o cârpă umedă și săpun și curățați bine aparatul din exterior. Curățați părțile laterale și scoateți toată cafeaua măcinată din placa de încălzire. Când ați terminat, curățați spuma de săpun cu o cârpă curată și umedă.
 • 4
  Armați din nou dispozitivul. După ce toate părțile sunt uscate, puteți reasambla dispozitivul. Va fi gata să o folosească din nou. Obișnuiți-vă să vă curățați mașina de cafea după fiecare utilizare.
 • Metoda 2
  Curățați temeinic mașina de cafea

  1
  Adăugați o soluție de apă și oțet în filtrul de cafea. Pregătiți un amestec cu oțet alb și jumătate de apă albă. Cantitățile exacte variază în funcție de dimensiunea aparatului de cafea, dar pregătiți suficient pentru a umple rezervorul de apă. Turnați amestecul în rezervor așa cum ați proceda în mod normal cu apă atunci când faceți cafea.
 • 2
  Lăsați aparatul de cafea să circule pe jumătate din ciclul de pregătire. Porniți aparatul de cafea. Urmăriți-l în timp ce funcționează. Odată ce jumătate din borcan este umplut cu amestec de apă și oțet filtrat, opriți-l.
 • Imaginea intitulată Curățați un filtru de cafea Pasul 7
  3


  Lăsați aparatul de cafea să stea o oră. Programați un cronometru care să sune într-o oră. Lăsați cafetiera să se odihnească pentru această perioadă de timp. Acest lucru va da timp de oțet pentru a sta pe aparat și curăța toate mucegaiul.
 • 4
  Finalizați ciclul de pregătire. După ce aparatul de cafea sta pe o oră, reporniți-l din nou. Lăsați restul ciclului de preparare să funcționeze. După terminare, întregul amestec de oțet și apă ar fi trebuit să se scurgă în borcan. Poți să arunci acest amestec pe chiuvetă.
 • 5
  Rulați două cicluri de preparare cu apă pură. Umpleți borcanul cu apă curată. Se toarnă în rezervor și se execută un ciclu complet de pregătire. Când ați terminat, aruncați apă și rulați un ciclu de pregătire mai mult cu apă curată. Acest lucru ar trebui să curețe toată oțetul de la filtrul de cafea.
 • 6
  Curățați aparatul de cafea. După dezinfectarea aparatului de cafea, luați o cârpă curată și umedă și lăsați-o pe exteriorul aparatului pentru a îndepărta reziduurile și murdăria. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați înlăturat cafeaua măcinată din plăcuța de încălzire.
 • Metoda 3
  Evitați greșelile obișnuite

  Imaginea intitulată Curățați un filtru de cafea Pasul 11
  1
  Citiți manualul de instrucțiuni. Dacă mai aveți manualul de instrucțiuni, citiți-l înainte de curățarea aparatului de cafea. Cele mai multe aparate de cafea pot fi curățate în siguranță cu un amestec de apă și oțet, dar este întotdeauna bine să verificați mai întâi.
  • Dacă nu aveți manualul de instrucțiuni, încercați să găsiți modelul dvs. online. Poate puteți găsi un manual de instrucțiuni pe Internet.
 • Image cu titlul Curățați un filtru de cafea Pasul 12
  2
  Lăsați capacul rezervorului de apă deschis. Mulți oameni păstrează capacul rezervorului de apă închis. Cu toate acestea, este o idee bună să îl lăsați deschis când nu este utilizat. Acest lucru va ajuta aparatul să se usuce, ceea ce va împiedica creșterea bacteriilor și mucegaiului într-un mediu umed.
 • 3
  Clătiți suportul filtrului în chiuveta frecvent. Suportul filtrului este foarte predispus la mucegai deoarece se ude în timpul procesului de preparare. Asigurați-vă că îl clătiți după fiecare utilizare și vă obișnuiți cu curățarea de fiecare dată când spălați vasele. Acest lucru vă va ajuta să păstrați aparatul de cafea fără mucegai și germeni.
 • sfaturi

  • Nu folosiți niciodată vasul de cafea pentru a turna apă în rezervor. Acest lucru va transfera uleiurile și impuritățile din borcan și, în cele din urmă, va da cafea un gust neplăcut. În schimb, utilizați o cană rezervată numai pentru apă.
  • O cârpă din microfibră va curăța mai bine decât prosoapele de hârtie.
  • Așezați o marmură de sticlă în compartimentul pentru apă pentru a atrage depuneri minerale din apa dură. Spălați-o o dată pe săptămână.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un `ExpoDisc` cu un filtru de cafeaCum se face un `ExpoDisc` cu un filtru de cafea
  Cum se face o baie de picioare cu cafeaCum se face o baie de picioare cu cafea
  Cum sa faci un scrub facial de cafea si ou albCum sa faci un scrub facial de cafea si ou alb
  Cum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafeaCum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafea
  Cum sa faci cafea aromataCum sa faci cafea aromata
  Cum sa faci cafea aromata cu dovleacCum sa faci cafea aromata cu dovleac
  Cum să faci cafea pe aragazCum să faci cafea pe aragaz
  Cum se face cafea filtruCum se face cafea filtru
  Cum să faci cafea mexicanăCum să faci cafea mexicană
  Cum se face crema de cafeaCum se face crema de cafea
  » » Cum să curățați mașina de cafea

  © 2011—2020 ertare.com