Cum sa curatati cauciucul

Există mai multe tipuri de cauciuc și fiecare dintre ele va reacționa diferit la agenții de curățare. În general, curățătorii obișnuiți sunt siguri pentru majoritatea tipurilor de cauciuc. Cu toate acestea, substanțele chimice puternice, cum ar fi înălbitorul, pot provoca ruperea cauciucului, pierderea elasticității sau deteriorarea acestuia. Fie că vă spălați din cauciuc murdare, în general, ștergeți covoare de cauciuc, cauciuc retrage anvelope murdărie sau ștergeți jucării de baie, cu un pic de timp și agenți de curățare corespunzătoare, cauciuc va fi în curând liber de murdărie și acumularea de deșeuri .

pași

Metoda 1
Spălați cauciucul murdar

Imaginea intitulată Clean Rubber Step 1
1
Faceți o soluție de curățare cu detergent de spălare vase și apă. Umpleți o găleată cu aproximativ 4 litri de apă caldă. Apoi, adăugați 1 lingură (15 ml) de detergent de spălat vase. Se amestecă soluția cu mâini curate sau cu un vas, cum ar fi o lingură de lemn, până când detergentul este bine distribuit și formează bule.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 2
  2
  Utilizați o cârpă umedă pentru a curăța suprafața. Umpleți o bucată de pânză sau o pânză în soluție. Apoi, scoateți-l și stoarceți excesul de soluție în găleată. Limitați cauciucul murdar cu o cârpă până când este curat.
 • Cârpa de curățare va absorbi murdăria în timpul curățării. Îndepărtați-l scufundând cârpa în soluție și apăsând-o în găleată.
 • Evitați folosirea detergenților abrazivi și a instrumentelor de curățare. În caz contrar, acestea ar putea distorsiona sau noroi suprafața cauciucului.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 3
  3
  Clătiți reziduul din soluția de cauciuc. Odată ce ați îndepărtat murdăria, deschideți robinetul și lăsați apa să cadă pe cauciuc pentru a clăti tot detergentul. Puteți utiliza soluția rămasă pentru alte proiecte de curățare sau puteți turna totul în jos.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 4
  4
  Lăsați cauciucul să se usuce la aer. Când uscați cauciucul, alegeți o zonă departe de soare. Lumina soarelui va sparge stratul de ulei de-a lungul timpului. Evitați utilizarea căldurii direct pe cauciuc uscat, deoarece vă puteți deteriora. Accelerează timpul de uscare prin aplicarea aerului pe cauciucul uscat cu un uscător de păr în opțiunea "aer rece".
 • În unele cazuri, cauciucul poate arata curat in timp ce umed, dar când este uscat, poate rămâne lipicios.
 • Curățați partea adezivă din nou cu apă și săpun așa cum este descris mai sus, sau alcool frecare utilizat în modul descris în următorul este pas.
 • Imaginea cu titlul Clean Rubber Step 5
  5
  Aplicați frecarea alcoolului pe greu lipicios pentru a fi îndepărtat. Deși alcoolul este un remediu eficient pentru cele mai multe tipuri de ciocolată, ar trebui să îl folosiți numai pe cauciuc din când în când. Umpleți o cârpă curată cu alcool și curățați zonele lipicioase până când sunt îndepărtate. Apoi clătiți cauciucul cu apă.
 • Expunerea prea frecventă a cauciucului la alcool sau pentru prea mult timp poate provoca o rupere mai ușoară decât în ​​mod obișnuit.
 • Metoda 2
  Curățați covorașe de cauciuc

  Image cu titlul Clean Rubber Step 6
  1
  Îndepărtați murdăria din rogojini. Scoateți covorașele de cauciuc de la locuința sau vehiculul dvs. Apoi, scoateți-le afară și agitați-le pentru a îndepărta resturile libere. Loviți covorașele împreună sau împotriva unui perete sau a unei balustrade pentru a îndepărta murdăria, praful, pietrele și alte lucruri într-o manieră mai cuprinzătoare.
 • Image cu titlul Clean Rubber Step 7
  2
  Clătiți covorașele cu atașarea unui pulverizator pentru un furtun de grădină. Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a îndepărta murdăria din covorașele de cauciuc este să utilizați o mașină de spălat sub presiune. Porniți alimentarea cu apă și pulverizați covorașurile cu apă peste tot.
 • Cauciucurile sunt de obicei concepute pentru a fi durabile. Cu toate acestea, șaibele de presiune pot deteriora covorașele subțiri și delicate sau cele cu o suprafață finită.
 • Șaibele hidraulice pot pulveriza apă cu o forță suficientă pentru a face zăvoarea să iasă. Dacă se întâmplă acest lucru, plasați un obiect curat și greu pe covor. Nu uitați să curățați sub obiect.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 8
  3
  Așezați covorașele cu o perie și apă cu săpun. Se toarnă o cantitate moderată de detergent de spălat vase într-o găleată cu apă caldă. Apoi, amestecați apa pentru a forma bule. Apoi, umeziți perii unei perii rigide cu o soluție de curățare. Așezați covoarele ferm pentru a îndepărta resturile greu de îndepărtat, petele etc.
 • În timp ce curățați, acordați atenție colțurilor, fisurilor și colțurilor. Mizeria și resturile se acumulează adesea în acele locuri.
 • Fragile sau cauciucurile finisate la suprafață pot fi deteriorate dacă sunt curățate cu perii rigide de păr. Mai întâi, curățați o zonă ascunsă a covorașului cu o perie pentru a determina dacă va deteriora cauciucul.
 • Image cu titlul Clean Rubber Step 9
  4
  Clătiți covorașele după curățare. Utilizați furtunul sau șaiba de presiune pentru a spăla covorașele complet. Apoi, verificați din nou covorașurile. Concentrați-vă pe curățarea murdăriei rămase cu peria și soluția de curățare. Apoi clătiți din nou soluția de curățare.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 10
  5
  Uscați rogojinile cu o cârpă din microfibră. Luați o cârpă uscată și curățați covoarele pentru a îndepărta apa. Când sunt uscate, puneți-le înapoi în mașină. Dacă nu aveți o cârpă adecvată, uscați covorașurile în aer liber. Evitați să le uscați la soare, deoarece acest lucru ar putea duce la slăbirea cauciucului.
 • Metoda 3
  Scoateți murdăria din anvelopele de cauciuc

  Imaginea cu titlul Clean Rubber Step 11
  1
  Sprayați anvelopele cu apă pentru a elimina resturile acumulate. Mizeria care se acumulează în anvelope poate fi foarte dificil de îndepărtat. Pulverizați toate suprafețele anvelopei cu jet de apă de înaltă presiune folosind o mașină de spălat sau furtun de presiune.
  • Este mai recomandabil să se utilizeze o mașină de spălat sub presiune pentru a curăța anvelope pentru a îndepărta reziduurile acumulate mai ușor, deși un furtun cu un dispozitiv de pulverizare de lucru în acest scop, dacă este necesar.
  • Dacă intenționați să vă spălați mașina, asigurați-vă că o faceți după curățarea anvelopelor. Curățarea anvelopei după spălarea mașinii poate împrăștia murdăria pentru a curăța părțile.
 • Imaginea cu titlul Clean Rubber Step 12


  2
  Umpleți o găleată cu o soluție de curățare și o altă găleată cu apă curată. Turnați un curățitor adecvat pentru anvelope într-o găleată, cum ar fi cele ale brandurilor Simple Green sau Wolfgang Tire and Wheel Cleaner. Respectați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta de curățare, deoarece fiecare dintre acestea este diferit. Apoi, umpleți cea de-a doua găleată cu apă rece.
 • Dacă nu sunteți sigur ce curățător este cel mai potrivit pentru anvelopele dvs., verificați manualul mașinii și căutați instrucțiuni mai detaliate de îngrijire.
 • Dacă nu aveți un detergent special pentru anvelope, utilizați o cantitate moderată de detergent pentru mașina de spălat vase într-o găleată cu apă rece. Apoi, amestecați soluția pentru a distribui soluția de săpun înainte de aplicarea acesteia pe anvelopă.
 • anvelope foarte murdare să aveți nevoie de un agent de curățare mult mai puternic, cum ar fi Cleaner Bleche-Wite anvelope Wheel sau concentratul Cleaner branduri Pinnacle avansată.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 13
  3
  Restricționați murdăria rămasă. Umeziți o perie rigidă de păr în soluția de curățare. Apoi, curățați anvelopele cu detergent de spălare vase unul câte unul. Limitați ferm anvelopele pentru a elimina acumularea de resturi și murdărie. Clătiți peria în găleata umplută cu apă când a fost saturată de murdărie.
 • Împiedică agenții de curățare să usuce pe cauciucul cauciucului. În caz contrar, anvelopele se pot deteriora mai repede.
 • Imaginea cu titlul Clean Rubber Step 14
  4
  Clătiți complet detergentul anvelopei. Utilizați mașina de spălat sau furtunul sub presiune pentru a îndepărta orice detergent rezidual sau murdăria din anvelopă. Când clătiți-o, faceți-o complet pentru a îndepărta complet detergentul.
 • Imaginea intitulată Curățarea cauciucului Pasul 15
  5
  Uscați anvelopa și roata. Este recomandat să folosiți o cârpă din microfibră să se usuce, deși puteți utiliza, de asemenea, un vechi prosop cârpă plușate. Nu utilizați cârpe pentru a usca anvelopele pe celelalte părți ale mașinii. În caz contrar, murdărie, praf și pietre mici pe tesatura să se usuce cârpă pot zgâria vopseaua masinii.
 • Dacă uitați să uscați anvelopele după ce le curățați, puteți provoca pete de apă sau ocolirea murdăriei. Uscați întreaga anvelopă și roată cu atenție.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 16
  6
  Aplicați protectorul pe anvelopă. Puteți să-l cumpărați la un magazin local de piese auto sau în secțiunea auto a celor mai generale magazine de vânzare cu amănuntul. Alegeți un produs cu protecție la ultraviolete și asigurați-vă că nu conține solvent pe bază de silicon. Pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile de pe eticheta protectorului.
 • În general, protectorul este aplicat direct pe anvelope cu un aplicator, o cârpă sau un burete. Protectorul poate conține substanțe chimice puternice și necesită folosirea mănușilor pentru ao aplica în siguranță.
 • Dacă aplicați protector pe anvelope, le veți păstra în stare bună pentru o perioadă mai lungă și le veți proteja astfel încât să nu se mai murdărească din nou.
 • În cele mai multe cazuri, protectorii pe bază de alb și apă sunt cei mai potriviți pentru anvelope. Protectoarele uleioase și transparente pot conține solvenți nocivi pe bază de silicon.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 17
  7
  Repetați acest proces pentru a curăța anvelopele murdare. După ce ați pulverizat cu apă, spălați, clătiți și uscați prima anvelopă, puteți continua cu următoarea. Curățați fiecare anvelopă și roată așa cum este descris înainte ca toate anvelopele să fie curate.
 • Dacă intenționați să vă spălați mașina imediat după curățarea anvelopelor, păstrați-le umedă după curățare până când mașina este curată. Uscați anvelopele și caroseria autovehiculului cu cârpe separate.
 • Metoda 4
  Curățați jucăriile de baie din cauciuc

  Image cu titlul Clean Rubber Step 18
  1
  Se toarnă săpun și apă într-o găleată pentru a crea soluția de curățare. Mașina de spălat vase este moale, deci nu va deteriora jucăriile pentru baie. Combinați o cantitate moderată de detergent pentru mașina de spălat vase cu apă fierbinte într-o găleată. Apoi, amestecați soluția fierbinte cu un vas, ca o lingură de lemn.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 19
  2
  Limitați jucăriile cu o perie moale pentru păr. Îndepărtați o perie moale de păr, ca o periuță de dinți, în soluția de curățare. Apoi, frecați zonele murdare ale jucăriilor până când acestea sunt curate. Apoi, clătiți-le în apă călduță când le terminați să le curățați. Curățați jucăriile săptămânal.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 20
  3
  Îndepărtați jucăriile în oțet distilat pentru a ucide matrița. Trebuie să aruncați jucării care au o mulțime de mucegai. Sporii de mucegai pot fi periculoși pentru sănătatea ta și pentru copiii tăi. Puteți scoate matrița luminoasă prin înmuierea jucăriilor timp de cel puțin 10 minute într-o soluție de jumătate de apă fierbinte și o jumătate de oțet.
 • Oțetul este, de asemenea, un detergent util pentru îndepărtarea spumei acumulate. Pentru al elimina, pur și simplu înmuiți jucăriile în oțet așa cum este descris.
 • Îmbrăcarea jucăriilor în oțet va slăbi matrița, spuma și murdăria greu de îndepărtat. După înmuiere, ar trebui să curățați orice reziduuri de mucegai, spumă și murdărie greu de îndepărtat cu o perie moale de peri, cum ar fi o periuță de dinți.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 21
  4
  Uscați jucăriile din cauciuc. Ștergeți umezeala excesivă din jucăriile din cauciuc cu o cârpă curată. Deoarece umiditatea este adesea prinsă în interiorul jucăriilor, permiteți-le să se usuce după ce le uscați cu un prosop. Evitați să le uscați în lumina soarelui, deoarece acest lucru poate cauza slăbirea cauciucului.
 • Imaginea intitulată Clean Rubber Step 22
  5
  Închideți deschiderile jucăriilor cu clei fierbinte pentru a preveni formarea mucegaiului. Apa prinsă în interiorul jucăriilor de baie poate stimula creșterea mucegaiului. Jucării curățate și uscate complet, atunciutilizați un pistol de lipire pentru a sigila orice gaura din jucarie.
 • avertismente

  • Folosirea unui agent de curățare necorespunzător pentru cauciuc poate deteriora aspectul sau poate fi mai ușor de rupt. Prin urmare, înainte de curățare, testați toate substanțele de curățare pe secțiuni ascunse ale cauciucului.

  Lucruri de care ai nevoie

  Spălați cauciucul murdar

  • cub
  • bucăți de pânză sau cârpe curate
  • detergent de spălat vase
  • frecarea alcoolului

  Curățați covorașe de cauciuc

  • cub
  • detergent de spălat vase
  • furtun (cu accesoriu pentru pulverizator)
  • Microfibră de uscare
  • perie rigidă de păr

  Scoateți murdăria din anvelopele de cauciuc

  • cuburi (2)
  • Microfibră de uscare
  • Șaiba hidraulică (sau un furtun cu atașament pentru pulverizator)
  • perie rigidă de păr
  • curățarea anvelopei (sau detergentul pentru mașina de spălat vase)

  Curățați jucăriile de baie din cauciuc

  • cub
  • detergent de spălat vase
  • arma pentru lipici și lipici calde
  • perie moale de peri (ca o periuță de dinți)
  • oțet
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți jucăriile pentru bebelușiCum să cureți jucăriile pentru bebeluși
  Cum să curățați cizmele de cauciucCum să curățați cizmele de cauciuc
  Cum sa curatati adidaii negri VansCum sa curatati adidaii negri Vans
  Cum să curățăți adidașii Converse All Stars (tenis de conversație)Cum să curățăți adidașii Converse All Stars (tenis de conversație)
  Cum sa cureti pantofii de camasi albeCum sa cureti pantofii de camasi albe
  Cum se spală jucăriile de câineCum se spală jucăriile de câine
  Cum să dezinfectați uneltele de grădinăritCum să dezinfectați uneltele de grădinărit
  Cum se elimină acumularea de ceară de pe podeaCum se elimină acumularea de ceară de pe podea
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  » » Cum sa curatati cauciucul

  © 2011—2020 ertare.com