Cum să curăț graffiti

Pentru mai bine sau pentru mai rău, graffiti este un element comun în viața urbană. În plus, genii creative, precum Banksy, îl pot transforma într-o formă de artă înaltă. Puteți fi, de asemenea, o modalitate eficientă și dezgustătoare de a face apel la conștiință sau de a participa la un protest social. Din păcate, acești factori nu sunt, în general, în joc, atunci când constatăți că spațiul existent al proprietății sau comunității externe a fost defectat de un artist graffiti local. Dacă este clar că artistul graffiti nu este un artist, ar trebui să știți cum să remediați problema. Există mai multe modalități de a face acest lucru și acest articol vă va arăta câteva dintre ele.

pași

Metoda 1
Utilizați un detergent de sablare

Imaginea intitulată Clean Graffiti Step 1
1
Selectați un dispozitiv de curățare cu nisip. Sistemele de sablare sunt șaibe de presiune puternice care împrăștie un amestec de apă și nisip pentru a curăța o suprafață. Există diferite tipuri de mașini de curățat cu nisip, deci asigurați-vă că selectați unul adecvat pentru a elimina graffiti-ul. Rețineți că aceste dispozitive pot elimina și vopseaua de bază, deci, în general, ar trebui să le folosiți pe o suprafață plană.
 • Puteți utiliza curătoare de sablare pentru a curăța o mare varietate de suprafețe, inclusiv beton, metal, cărămidă, zidărie și lemn.
 • Solutiile de sablare pot fi erozive! Aveți grijă dacă le folosiți pe piatră veche, cărămidă și lemn, deoarece acestea pot accelera deteriorarea suprafețelor poroase.
 • Aceste substanțe de curățare pot elimina, de asemenea, vopseaua, rugina și grăsimea.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 2
  2
  Alegeți tipul de nisip potrivit. Pentru cele mai multe mașini de curățat cu nisip, ar trebui să alegeți nisip de siliciu rotund dacă doriți să curățați grafitul de pe suprafețe. Acest tip de nisip este eficient și ieftin. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că tipul de nisip pe care îl alegeți este potrivit pentru mașina de curățat cu nisip și suprafața pe care o veți curăța.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 3
  3
  Construiți echipa. Puneți sonda de sablare în nisipul pe care îl veți folosi și atașați capătul de distribuire la duza de curățare electrică. Asigurați-vă că nisipul rămâne uscat și fără umiditate.
 • Nisipul trebuie să fie complet uscat. Umiditatea poate determina formarea de nisip, ceea ce ar putea compromite funcționalitatea acestuia.
 • Asigurați-vă că purtați ochelari de protecție! Nisipul și resturile vă pot deteriora ușor ochii.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Pasul 4
  4
  Verificați cu atenție echipamentul. Înainte de a începe să lucrați la curățarea graffiti, ar trebui să vă familiarizați cu mașina de curățat cu nisip prin efectuarea unui test pe un material similar celui pe care îl veți curăța. Odată ce sunteți siguri să o controlați, puteți începe.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 5
  5
  Începeți să curățați graffiti-ul. Când începeți, ar trebui să curățați graffiti-ul cu dispozitivul de curățare cu unghi de sablare. Direcționarea graffiti direct la un unghi de 90 de grade este extrem de puternică și poate provoca deteriorarea suprafeței. Începeți la un unghi indirect și continuați din acest punct.
 • Ar trebui să căutați un unghi care să înlăture graffiti-ul fără să deterioreze suprafața de bază.
 • După ce găsiți acest unghi, mutați-l de la o parte la alta metodic. În general, curățarea unui centimetru pătrat (1 pătrat pătrat) la un moment dat este o modalitate bună de a începe.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 6
  6
  Continuați până când suprafața este curată. Acum că sunteți gata și știți cum să utilizați echipamentul în mod corespunzător, faceți-l să funcționeze! Continuați să curățați suprafața prin mișcări circulare metodice cu dispozitivul de curățare cu nisip și veți elimina graffiti-ul neplăcut într-un timp scurt.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 7
  7
  Evaluați-vă munca. Când ați terminat, faceți un pas înapoi și evaluați munca. Uneori veți detecta zone în care graffiti-ul pare opac, dar este încă vizibil. Du-te înapoi la locul de muncă și repetați procedura până când suprafața pare curată.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 8
  8
  Finalizați curățarea. După terminare, salvați cu atenție echipamentul. Dacă doriți să depozitați excesul de nisip, asigurați-vă că este complet uscat și fără bucăți. De asemenea, ar trebui să verificați dacă suprafața este deteriorată. Puneți chiturile din nou sau etanșați orice colț poros sau îmbinare pe care ați putea fi deteriorat cu curățarea.
 • Metoda 2
  Vopsea peste graffiti

  Image cu titlul Clean Graffiti Pasul 9
  1
  Evaluați suprafața. Dacă sunteți hotărât să faceți lucrul pe cont propriu și nu aveți un detergent de sablare, pictura graffiti este o altă soluție. În general, trebuie doar să pictați peste graffiti pe suprafețele deja pictate.
  • Pictura este o opțiune bună pentru suprafețe netede, cum ar fi gardurile și niște pereți.
  • Dacă peretele este o suprafață netedă și neporoasă, va fi mai ușor să pictați peste graffiti-ul ofensiv.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 10


  2
  Combinați pictura. În mod ideal, ar trebui să știți exact ce vopsea a fost folosită inițial pe suprafață. Dacă nu știți, ar trebui să încercați, probabil, o culoare de vopsea care poate fi combinată cu peretele pe o mică parte a suprafeței. Nu ar trebui să pictați peste graffiti-ul unui gard alb ca marmura, cu culoarea albă a coajei de ouă. În caz contrar, va trebui să pictezi restul gardului cu acea culoare.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 11
  3
  Curățați și aplicați grundul pe suprafață. Chiar dacă veți picta peste o monstruozitate, veți dori ca munca dvs. să dureze. Trebuie să curățați suprafața, să o uscați și apoi să aplicați un grund de vopsea. Dacă trebuie să aveți grijă ca grundul sau vopseaua să nu pată pe alte suprafețe, asigurați-vă că acoperiți marginile acelor suprafețe cu bandă de mascare.
 • Unele vopsele nu necesită un grund. Frecvent, primerii sunt utilizați pe suprafețe poroase și neuniforme.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 12
  4
  Pregătiți-vă să pictați. Pe măsură ce grundul se usucă, turnați vopseaua pe o tavă de vopsea. Odată ce grundul este uscat, ar trebui să pregătiți peria sau cilindrul.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 13
  5
  Vopsea peste graffiti. Va fi de ajuns să utilizați o perie mică dacă este o mică activitate. Cu toate acestea, trebuie să utilizați o rolă pentru lucrări mai mari. Ar trebui să acoperiți peria sau cilindrul cu un strat greu de vopsea care nu este prea gros pentru a picura. Vopseaua pe graffiti-ul ofensator face mișcări lente și uniforme. Este posibil să trebuiască să aplicați mai multe straturi în funcție de culori. Poate că ar trebui să lăsați chiar primele straturi să se usuce și apoi să aplicați din nou mai multă vopsea.
 • Nu stoarceți vopseaua în timp ce o aplicați cu o perie sau o rolă. Pur și simplu rulați peria sau rola deasupra suprafeței! Dacă împingeți și strângeți ruloul cu prea multă forță, puteți forma linii în vopsea și puteți deteriora cilindrul.
 • Imaginea cu titlul Clean Graffiti Step 14
  6
  Evaluați produsul finit. După ce vopseaua se usucă, trebuie să vă întoarceți și să priviți suprafața pentru a obține o perspectivă a muncii dvs. În mod frecvent (și mai ales pe suprafețe albe), veți vedea o schemă de graffiti sub pictura. Dacă este cazul, aplicați un alt strat de vopsea. Apoi, salvați instrumentele în cazul în care aveți nevoie de ele din nou în viitor.
 • Metoda 3
  Obțineți ajutor și raportați vandalismul

  Imaginea intitulată Curățenie graffiti Pasul 15
  1
  Aflați despre programele de eliminare a graffiti. Aproape toate orașele mari și municipalitățile au un anumit tip de program de eliminare a graffiti. Aceste programe sunt, în general, un efort comun între comunități, poliție, parcuri, asociații comunitare, companii locale și lucrări publice pentru a combate graffiti și vandalism.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 16
  2
  Contactați un program local de eliminare a graffiti. Cele mai multe programe de eliminare a graffiti-urilor oferă ajutor pentru eliminarea graffiti-urilor și pentru acoperirea cheltuielilor, chiar dacă graffiti-ul se află pe proprietatea privată. Deși multe dintre serviciile din aceste programe diferă, trebuie să le contactați și să întrebați cum vă pot ajuta.
 • Unele programe de îndepărtare a graffiti-ului curăță sau pictează graffiti-ul pentru tine, mai ales dacă aveți un handicap sau sunteți un adult mai în vârstă.
 • Unele dintre aceste programe oferă curățenie gratuită, obiecte gratuite de pictură sau accesați site-ul și vă ajută să curățați graffiti-ul.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 17
  3
  Contactați asociația proprietarilor de case, administratorul proprietății sau proprietarul. Dacă locuiți într-o zonă în care nu există programe de eliminare a graffitilor sau unde aceste programe oferă asistență limitată, este posibil să trebuiască să căutați un alt ajutor. În funcție de condițiile diferitelor contracte, asociația de proprietari, administrația imobiliară sau proprietarul pot fi responsabili pentru curățenie.
 • Image cu titlul Clean Graffiti Step 18
  4
  Sunați la poliție. De asemenea, trebuie să raportați problema autorităților locale. Dacă semnați un vandalism în desfășurare, apelați numărul de urgență. În general, poliția desemnează un număr de telefon diferit pentru a raporta vandalismul sau graffiti-ul în funcție de diferitele orașe și municipalități din zona dvs. Furnizați poliției detalii despre locația graffiti-ului și când ați observat-o.
 • Raportarea faptului la poliție vă va permite să vă îmbunătățiți eforturile și să capturați făptașul înainte ca el sau ea să comită un alt act de vandalism.
 • Poliția este, de asemenea, o sursă valoroasă de informații pentru eforturile locale de combatere a graffitilor.
 • sfaturi

  • Înainte de a curăța graffiti-ul, luați-vă o fotografie în cazul în care vă cer dovezi de vandalism.
  • Cu cât mai curând elimină graffiti-ul, vandalii mai puțin motivați vor simți să comită aceeași infracțiune. Este puțin probabil ca ei să se întoarcă în locul în care au făcut graffiti-ul dacă îl înlătură imediat.

  avertismente

  • Aveți grijă de presiunea agentului de curățare cu sablare. Nu îndreptați niciodată duza la dumneavoastră sau la altă persoană.
  • După curățarea graffiti-ului, poate fi necesar să aplicați o vopsea în orice zonă cu etanșant sau chit care a fost deteriorat de graffiti. Trebuie să efectuați această procedură, mai ales dacă utilizați un dispozitiv de curățare cu sablare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crea propriul stil graffitiCum de a crea propriul stil graffiti
  Cum de a desena litere graffitiCum de a desena litere graffiti
  Cum de a desena litereCum de a desena litere
  Cum să desenezi nume în graffitiCum să desenezi nume în graffiti
  Cum de a desena un capac de absolvireCum de a desena un capac de absolvire
  Cum să evitați pete grafit atunci când tragețiCum să evitați pete grafit atunci când trageți
  Cum se fac borcane de săruri decorativeCum se fac borcane de săruri decorative
  Cum se face graffiti de mușchiCum se face graffiti de mușchi
  Cum sa faci graffiti din lanaCum sa faci graffiti din lana
  Cum sa faci lumanari de nisipCum sa faci lumanari de nisip
  » » Cum să curăț graffiti

  © 2011—2020 ertare.com