Cum sa curatati dulapurile de bucatarie din lemn

Dulapurile de bucătărie suferă mult uzură. Grăsimile, particulele de alimente și praful se pot acumula în ele și devin greu de îndepărtat, deci este o idee bună să le curățați frecvent. Când trebuie să faceți o curățare profundă, utilizați un detergent natural, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, deoarece acest lucru va împiedica apariția lacului. Finisați o curățare completă prin lustruirea dulapurilor din lemn astfel încât acestea să arate din nou noi.

pași

Metoda 1
Faceți curățenie zilnică

Imaginea intitulată Cabine de bucătărie din lemn curat Pasul 1
1
Pregătiți o soluție de oțet. Se amestecă o ceașcă de oțet alb cu una din apă. Această soluție de curățare delicată este perfectă pentru utilizarea zilnică în dulapurile din lemn. Nu va deforma materialul sau nu va îndepărta finisajul.
 • Dacă nu vă place să curățați cu oțet, puteți utiliza o soluție ușoară de detergent. Amestecați o linguriță de mașină de spălat vase cu o ceașcă de apă.
 • Nu utilizați agenți de curățare multipli în dulapuri. Acestea ar putea cauza decolorarea și deformarea acestora.
 • Imaginea intitulată Cabine de bucătărie din lemn curat Pasul 2
  2
  Curățați exteriorul dulapurilor după gătire. Grăsimile și particulele de alimente se pot acumula pe suprafețele dvs. de fiecare dată când gătiți. Curățându-le după gătit va face multe pentru a le menține în stare bună. Îndepărtați o cârpă curată sau cârpă în soluția de oțet și folosiți-o pentru a curăța dulapurile și ușile inferioare.
 • Nu umeziți dulapurile prea mult, deoarece umiditatea ar putea deforma lemnul. Strângeți cârpa pe care o utilizați, astfel încât să fie umedă, dar nu umezită.
 • Mirosul de oțet va dispărea de îndată ce dulapurile se vor usca.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 3
  3
  Uscați dulapurile cu o cârpă curată. Deoarece umiditatea care rămâne în ele poate determina deformarea lemnului, le frecați din nou cu o cârpă uscată și curată pentru a elimina orice soluție de curățare rămasă.
 • Imagine cu titlul Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 4
  4
  Curățați în mod regulat interiorul dulapurilor. Este foarte probabil ca condimentele și alte alimente pe care le țineți acolo să se varsă uneori, prin urmare, păstrați interiorul curat-freca cu o cârpă care lasă câteva săptămâni. Scoateți tot ce păstrați în dulapuri și curățați-l cu o soluție ușoară de oțet sau detergent. Uscați-le cu un prosop curat și apoi întoarceți totul pe rafturi.
 • Dacă trebuie să curățați o mulțime de alimente vărsate în dulapurile dvs., ar fi bine să investiți în recipiente de depozitare a alimentelor bune. Folosind borcane din sticlă sau metal pentru a depozita condimente și produse uscate protejează alimentele de insecte și face deversări minime.
 • Garniturile sau garniturile dulapurilor pot ușura curățarea interiorului. Gândiți-vă la căptușirea acestora cu garnituri de cauciuc. Când este timpul să curățați, puteți să scoateți garniturile, să le clătiți, să le uscați și apoi să le întoarceți la dulapuri.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 5
  5
  Scoateți frecvent praful din dulapuri. Pentru a rezolva o mică cantitate de praf și lustruit acumulat, curățați suprafețele interioare și exterioare cu o cârpă moale și uscată. Este deosebit de important să se pulverizeze în afara dulapurilor, adesea deoarece grăsimea și aburul produs în timpul gătitului vor determina acumularea prafului pe suprafețe și, în consecință, va fi mai greu să le curățați dacă nu o faceți frecvent.
 • Metoda 2
  Faceți o curățare profundă a dulapurilor din lemn

  Imagine cu titlul Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 6
  1
  Cumpărați un detergent pentru ulei de lemn. Acest produs este conceput pentru a îndepărta grăsimile și alte substanțe acumulate fără a deteriora suprafețele din lemn. Detergentul pe bază de ulei este mai puternic decât oțetul sau o soluție simplă de spălat vase, deci este un produs bun pentru a vă curăța complet dulapurile. Dacă acestea au un strat de grăsime acumulată și lipicioasă, detergentul pe bază de ulei este ceea ce trebuie să-i curățați.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 7
  2
  Încercați curățatul într-un loc discret. Dacă vopseaua devine albă sau neclară, nu folosiți-o și încercați o soluție ușoară de detergent ca alternativă.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 8
  3
  Aplicați detergentul de ulei la dulapurile dvs. Cu o cârpă moale, frecați substanțele în mișcări circulare. Evitați să apăsați prea mult, nu veți dori să zgâriați lacul. Continuați să frecati curățatul pe suprafețe până când toată grăsimea acumulată a rămas.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 9
  4


  Curatati din nou dulapurile cu o carpa curata. Îndepărtați toate urmele de lubrifianți și ulei, astfel încât suprafețele să fie complet curățate.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 10
  5
  Utilizează bicarbonat de sodiu pentru a trata substanțele acumulate dense. Atunci când produsele alimentare sunt vărsate și nu sunt curățate de mult timp, acestea se pot îngroșa și devin foarte greu de îndepărtat. Bicarbonatul funcționează ca un abraziv moale, care va elimina substanțele uscate fără a distruge lemnul. Se amestecă acest element cu suficientă apă pentru a obține o pastă groasă. Îndepărtați o cârpă în ea și folosiți-o pentru a curăța și îndepărta toată substanța acumulată.
 • Dacă totuși substanța nu iese, aplicați pasta și lăsați-o să se înmoaie timp de aproximativ 15 minute înainte de spălare.
 • Ar fi bine să folosiți o spatulă subțire sau alt instrument pentru a ajuta la răzuirea substanței. Fiți foarte atenți să nu vă zgâriați dulapurile.
 • Metoda 3
  Lustruirea dulapurilor din lemn

  Imaginea intitulată Cabine de bucătărie din lemn curat Pas 11
  1
  Alegeți un lustruit de mobilier sau ceară. Având partea exterioară a dulapurilor lustruite vă va oferi un aspect cald și lucios bucătăriei dvs., dezvăluind adevăratul caracter al lemnului. Cele mai multe polizoare vor lăsa o strălucire intensă sau un luciu scăzut, deci alegeți cel care se potrivește cel mai bine preferințelor dvs. și aspectului bucătăriei dvs.
 • Imagine cu titlul Cabinete de bucătărie din lemn curat Pas 12
  2
  Asigurați-vă că dulapurile sunt curate înainte de a aplica mașina de polisat. Dacă puneți-o pe grăsime și praf, va sfârși prin a fi o mizerie, așa că nu uitați să le curățați înainte de lustruire. Îndepărtați toate grăsimile și alimentele acumulate, apoi ștergeți dulapurile cu o cârpă curată pentru a colecta reziduuri și praf înainte de a continua.
 • Imagine cu titlul Cabinete de bucătărie din lemn curat
  3
  Aplicați polisorul pe o cârpă curată și uscată. Utilizați un prosop moale sau o cârpă din microfibră pentru a nu zgâria lemnul.
 • Imaginea cu titlul Cabinete de bucătărie din lemn curat Pas 14
  4
  Rotiți mașina de lustruit pe o suprafață mică din exteriorul dulapurilor. Lucrați pe secțiuni de 10 sau 13 cm (4 sau 5 inci) pentru a vă asigura că toată suprafața este lustruită în mod uniform. Tăiați substanța cu mișcări netede, circulare.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pasul 15
  5
  Polonez zona cu o altă cârpă curată. Acest proces va elimina excesul de poloneză și va lăsa zona strălucitoare și strălucitoare.
 • Imaginea intitulată Cabinete de bucătărie din lemn curat Pas 16
  6
  Păstrați lustruirea și lustruirea. Mergeți în următoarea zonă mică până când veți ajunge la ambele procese în afara dulapurilor.
 • sfaturi

  • Mănușile de cauciuc vă protejează mâinile astfel încât să nu se deterioreze atunci când se folosesc produse de curățare puternice.

  avertismente

  • Nu utilizați terebentină naturală pe suprafețe vopsite, deoarece va lăsa un reziduu lipicios.
  • Benzina albă și terebentina sintetică sunt inflamabile. Nu le folosiți în apropierea unei flăcări sau a unei scântei și nu fumați în timpul utilizării.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mai multe cârpe moi și uscate
  • apă
  • oțet
  • Săpun manual
  • Un detergent de lemn pe bază de ulei
  • Soda de coacere
  • O găleată sau un castron mare
  • Cârpe moi
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se elimină acumularea de ceară de pe podeaCum se elimină acumularea de ceară de pe podea
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum să curățați mașina de spălat vaseCum să curățați mașina de spălat vase
  Cum să curățați nichelul periatCum să curățați nichelul periat
  Cum să cureți oglinzile fără a lăsa urmeCum să cureți oglinzile fără a lăsa urme
  Cum sa curatati dulapurile de bucatarieCum sa curatati dulapurile de bucatarie
  Cum să curățați ecranul LCDCum să curățați ecranul LCD
  Cum sa curatati placile de baieCum sa curatati placile de baie
  Cum sa curatati lemnulCum sa curatati lemnul
  » » Cum sa curatati dulapurile de bucatarie din lemn

  © 2011—2020 ertare.com