Cum se curata excrementele de la sobolan

Dacă găsiți excremente de șobolani în casa dvs., ar trebui să o curățați imediat. Șobolanul de șobolan este un purtător al bolilor de moarte, cum ar fi hantavirus, pe care oamenii îl contractează atunci când îl respirau din excremente, urină și salivă de șobolan. Înainte de curățare, asigurați-vă că captați și împiedicați toți șobolanii să intre în casă. Apoi, curățați și dezinfectați cu atenție zonele în care ați găsit excrementele. Dacă aveți o infestare gravă, cereți ajutor profesional.

pași

Partea 1
Elimina excrementele de șobolan

Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 1
1
Ventilați spațiul în care veți curăța. Deschideți ușile și ferestrele camerei în care trebuie curățate excrementele. Ventilați spațiul timp de cel puțin 30 de minute înainte de a începe. Dacă există o mulțime de excremente de șobolani, purtați o mască sau o mască în timpul curățării.
 • Utilizați ochelari de protecție dacă curățați o mulțime de excremente.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 2
  2
  Nu aspirați și nu folosiți o mătură pentru a mătui excrementele. Acest lucru eliberează agenți patogeni în aer și poate, de asemenea, să-i prindă în aspirator sau mătură. În schimb, curățați excrementele cu un dezinfectant comercial sau cu o soluție de 10% de înălbire cu clor. Utilizați prosoape de hârtie pentru a colecta bălegarul îmbibat cu soluția.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 3
  3
  Se prepară o soluție de 10% clorură de albire. Se amestecă 1,5 cani (350 ml) de înălbitor de clor cu 4 l (1 galon) de apă fierbinte. Puteți utiliza o mască sau o mască pentru a vă proteja gâtul și plămânii atunci când faceți această soluție. Se toarna intr-un atomizor.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 4
  4
  Spray soluția pe excremente. Purtați mănuși de latex sau cauciuc pe care le puteți arunca sau spăla cu apă foarte fierbinte. Pulverizați excrementele cu soluția de înălbire până când acestea sunt acoperite. Lăsați soluția pe scaun timp de cinci minute.
 • Imaginea intitulată Curățarea picăturilor de șobolani Pasul 5
  5
  Strângeți excrementele cu un prosop de hârtie. Apoi, așezați prosopul într-o pungă de plastic și închideți-l. Aruncați sacul cu excrementele într-o cutie de gunoi cu un capac care este golit frecvent. Idealul este să aruncați geanta într-o cutie de gunoi în afara casei.
 • Imaginea intitulată Curățarea picăturilor de șobolan Pasul 6
  6
  Curățați izolația mansardelor. Șobolanii aproape întotdeauna își fac cuiburile în mansarde. Eliminați excrementele așa cum este descris mai sus. Utilizați această tehnică pe toate suprafețele dure și cele cu izolație. Îndepărtați toată izolația care are mult excremente, mai ales dacă se află sub suprafața acesteia. Puneți-o într-o pungă de plastic și aruncați-o imediat.
 • Trebuie să înlocuiți izolația.
 • Partea 2
  Curățați după îndepărtarea excrementelor

  Imaginea intitulată Curățați picăturile de șobolani Pasul 7
  1


  Curăță toate podelele și suprafețele. Urmăriți podele după ce ați eliminat excrementele și curățați rafturile cu soluția de înălbire. Utilizați un prosop de hârtie pentru a curăța suprafețele. Dacă înălbitorul ruinează podeaua sau rafturile, pulverizați-le cu peroxid de hidrogen 3%
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 8
  2
  Continuați cu oțet. După ștergerea și curățarea, se presează oțetul alb pur pe peroxidul de hidrogen și se curăță podelele și rafturile. Apoi, înmuiați mopul într-un dezinfectant comercial sau în soluția de clor în 10% și clătiți cu apă fierbinte. Îndepărtați imediat toate prosoapele de hârtie pe care le-ați folosit pentru a curăța suprafețele și, de asemenea, eliminați mănuși din plastic sau din latex. Puteți spăla mănușile cu apă caldă cu săpun.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 9
  3
  Spălați mobilierul și hainele. Abur sau șampon toate mobilierul care a avut excremente. Toate hainele pe care le utilizați pentru curățarea excrementelor de șobolani, le puneți în mașina de spălat și spălați-le cu detergent și apă caldă. Puneți, de asemenea, în mașina de spălat pantofii pe care îi folosiți pentru curățarea excrementelor.
 • Spălați hainele de mâini sau încălțămintea care nu pot fi introduse în mașina de spălat. Utilizați apă caldă și detergent.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 10
  4
  Spală-ți mâinile Utilizați apă caldă și săpun dezinfectant pentru a vă spăla mâinile. Îndepărtați-le cu grijă, inclusiv sub unghii și în jurul încheieturilor. Nu vă bazați pe un dezinfectant pe bază de alcool pentru a vă spăla mâinile.
 • Partea 3
  Scapa de șobolani

  Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolan Pasul 11
  1
  Prindeți șobolanii. Utilizați capcane industriale pentru a le elimina Evitați otrăvurile deoarece șobolanii ar putea muri în interiorul zidurilor sau în alte locuri greu accesibile, unde nu le puteți găsi. Continuați șobolanii de vânătoare timp de o săptămână sau până când nu mai rămân niciunul.
 • Imaginea intitulată Curățați picăturile de șobolani Pasul 12
  2
  Aruncați șobolanii morți. Purtați mănuși de cauciuc sau latex. Sprayți șobolanul mort cu dezinfectant sau cu o combinație de o parte din înălbitor și zece părți de apă fierbinte. Lăsați-o pe șobolanul mort timp de cinci minute.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de șobolani Pasul 13
  3
  Ridicați șobolanul mort cu un prosop de hârtie. Puneți totul împreună cu prosopul într-o pungă de plastic și închideți-l. Pentru siguranță, plasați punga în altă pungă. Aruncați șobolanul într-o cutie de gunoi cu un capac care este golit în mod regulat.
 • Imaginea intitulată Curățați picăturile de șobolani Pasul 14
  4
  Curățați după îndepărtarea șobolanului. Spray zona de podea în cazul în care șobolanul a fost cu o soluție de 1,5 cani (360 ml) de clor înălbitor și 4 L (1 galon) de apă fierbinte. Curățați cu atenție podeaua cu un prosop de hârtie și aruncați-o imediat. De asemenea, aruncați mănușile folosite pentru curățarea șobolanului și podelei sau spălați-le bine cu apă caldă și săpun.
 • Spălați-vă bine mâinile cu o mulțime de săpun dezinfectant și apă caldă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai grijă de un animal de șobolanCum să ai grijă de un animal de șobolan
  Cum să scapi de acarienii tropicali la șobolani ca animale de companieCum să scapi de acarienii tropicali la șobolani ca animale de companie
  Cum de a alege o cușcă pentru cockatooCum de a alege o cușcă pentru cockatoo
  Cum să-i înveți pe șobolan să folosească cutia de nisipCum să-i înveți pe șobolan să folosească cutia de nisip
  Cum să înveți un iepure să folosească cutia de nisipCum să înveți un iepure să folosească cutia de nisip
  Cum să-ți antrenezi șobolanul să facă trucuriCum să-ți antrenezi șobolanul să facă trucuri
  Cum de a instrui un șobolan de animale să urce pe umărul tăuCum de a instrui un șobolan de animale să urce pe umărul tău
  Cum se formează o legătură cu șobolanul tăuCum se formează o legătură cu șobolanul tău
  Cum să cureți o cușcă de hamsterCum să cureți o cușcă de hamster
  Cum se adaugă azot în compostCum se adaugă azot în compost
  » » Cum se curata excrementele de la sobolan

  © 2011—2020 ertare.com