Cum să curățați staniu

Tin este un metal aliat realizat din staniu amestecat cu o cantitate mica de plumb, cupru, bismut sau antimoniu. La început, staniu este gri deschis și, odată cu trecerea timpului, acest metal se oxidează și se întunecă. Tin, în forma sa timpurie, conține, de obicei, plumb și în cele din urmă devine negru, și din acest motiv este cunoscut sub numele de metal negru. Odată cu avansarea oxidării staniuților, pe măsură ce vârsta avansează, decolorarea rezultată este cunoscută sub numele de patină. Dacă doriți să lustruiți-l pentru a elimina acest strat de patină, gândiți-vă de două ori, deoarece acest strat protejează piesa și mărește valoarea acesteia. Cea mai mare cantitate de staniu realizată în prezent este amestecată cu o cantitate diferită de plumb, deci decolorarea este mult mai mică.

pași

1
Curățarea și întreținerea cuvetelor
 • 2
  Agitați cu regularitate bucățile decorative de tablă cu o cârpă curată și uscată.
 • 3
  Spălați bucățile de tablă cu apă caldă și săpun de uz casnic dacă piesele decorative au acumulat murdărie. Dacă piesele de tablă vin în contact cu mâncarea, spălați piesele cu mâna cu săpun după fiecare utilizare. Nu spălați recipientul în mașina de spălat vase.
 • 4
  Uscați fiecare bucată bine cu un prosop curat după spălare.
 • 5
  Curățați suprafața de tablă lucioasă sau strălucitoare
 • 6


  Utilizați un produs comercial care este vândut special pentru utilizarea în tablă, în loc de produse pentru lustruirea argintului sau a altor metale. Alegeți un produs ușor abraziv și lustruiți piesele urmând cu atenție sugestiile producătorului.
 • 7
  Faceți un paste de casă de casă care să se folosească pentru a lustrui stofa strălucitoare.
 • Adăugați lent ingredientul umed la ingredientul uscat până când amestecul formează o pastă. Încercați o combinație de făină și oțet.
 • Tăiați pasta pe tavă cu o cârpă moale, având grijă să se frece într-o singură direcție. Polonez tabla cu pânza până când suprafața este curată și strălucitoare.
 • Spălați cu apă caldă și un săpun ușor pentru a îndepărta orice pastă rămasă și uscați cu o cârpă moale.
 • 8
  Curățați finisajele din mată sau mată
 • 9
  Urmați toate instrucțiunile pentru tablă de suprafață luminată, dar folosiți una din următoarele tipuri de paste:
 • Se amestecă praful Tripoli cu semințe de in, fierte și se face o pastă.
 • Utilizați făină și oțet ca și cum ar fi staniu luminos, dar adăugați puțină sare pastei atunci când se îngroațează pentru a obține o textură abrazivă.
 • 10
  Îndepărtați sau periați cu atenție suprafața cu o bucată de vată de oțel de calitate superioară, având grijă să nu zgâriați sau să nu deteriorați suprafața. Încercați acest lucru pe o mică suprafață de tablă care nu este vizibilă pentru a vă asigura că este sigur să curățați restul piesei.
 • sfaturi

  • Dacă este o bucată veche de tablă care conține plumb sau a ruginit dincolo de patina îmbătrânită pe care o așteptați, încercați să o curățați cu atenție cu o pastă de staniu mată. Clătiți culoarea puțin câte puțin prin aplicarea pastei cu o cârpă uscată. Curățați ușor, apoi spălați-l. Repetați până când patina obține culoarea pe care o căutați.

  avertismente

  • Utilizarea de lână fină de oțel pentru a freca cauciucul din cauciuc va îndepărta petele și grelele înnegrire, dar îl va îndepărta neuniform și în unele zone pot fi îndepărtate la suprafața originală. Ar trebui să utilizați această metodă doar ca ultimă soluție și să o utilizați cu grijă. Unii oameni preferă apariția metalului negru, mai mult decît cel mai marcat de strălucirea unei piese vechi care a fost făcută cu un aspect nou.
  • Stofa se topește la temperaturi ridicate și nu trebuie niciodată expusă la căldură.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se topește plumbulCum se topește plumbul
  Cum se face un vitraliu cu tija de plumbCum se face un vitraliu cu tija de plumb
  Cum sa faci vitraliiCum sa faci vitralii
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum sa curatati rugina si petele de fantani de staniuCum sa curatati rugina si petele de fantani de staniu
  Cum să dați o aripă patină alamaCum să dați o aripă patină alama
  Cum sa dai un aspect vechi metaluluiCum sa dai un aspect vechi metalului
  Cum să eliminați vopseaua de plumb din pereții dvs. în siguranțăCum să eliminați vopseaua de plumb din pereții dvs. în siguranță
  Cum să găsiți caseta de plumb sau cutia de siguranțeCum să găsiți caseta de plumb sau cutia de siguranțe
  Cum de a îmbătrâni metaleleCum de a îmbătrâni metalele
  » » Cum să curățați staniu

  © 2011—2020 ertare.com