Cum să curățați geamul din cuptor

Indiferent dacă pregătiți o lasagna sau o tocană, apare mereu stropiri. Acest lucru poate determina acumularea de alimente în sticla cuptorului în timp. Puteți face din sticlă cuptorul să arate întotdeauna cel mai bine, făcând curățarea de rutină, îndepărtând pete încăpățânale și oferind întreținerea de rutină.

pași

Metoda 1
Faceți o curățare de rutină

Imaginea intitulată Curățarea sticlei din sticlă Pasul 1
1
Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă o soluție cu 3 părți apă și 1 parte bicarbonat într-un vas puțin adânc până când bicarbonatul se dizolvă. Textura va fi ca cea a unei paste rare. Deschideți cuptorul și împrăștiați amestecul pe geamul ușii. Îți poți răspândi cu degetele în fiecare colț al paharului.
 • Imaginea intitulată Curățarea sticlei din cuptor Pasul 2
  2
  Lăsați sucul de copt să se odihnească pe sticlă timp de 15 minute. Amestecul de bicarbonat va începe să scoată mizeria. Setați 15 minute pe un cronometru.
 • 3
  Curatati geamul cu partea bruta a unui burete. După ce amestecul de bicarbonat are timp să atenueze stropirile de pe ușă, frecați-l cu un burete de bucătărie. Utilizați partea neagră pentru a scoate cât mai multă hrană posibil.
 • 4
  Clătiți cu apă. Clătiți buretele și îndepărtați amestecul bicarbonat cu mișcări laterale-laterale. Clătiți și strângeți din când în când buretele până când toate resturile de bicarbonat sunt îndepărtate.
 • 5
  Uscați geamul cu o cârpă curată. Utilizați o cârpă de bucătărie curată și uscată pentru a usca ușa cuptorului. Dacă există încă o cantitate rămasă de bicarbonat de sodiu, utilizați un burete umed pentru ao curăța și re-usca acele zone.
 • 6
  Utilizați un detergent de sticlă pentru a elimina petele. Pentru a face ca geamul să fie luminos și clar, utilizați un agent de curățare pentru geamuri și ferestre, cum ar fi Windex, pentru a da o ultimă trecere geamului. Spray un pic de curățare pe un prosop de hârtie și curat de la o parte la alta. Nu este necesar să se usuce din nou. Cuptorul este gata de utilizare ca de obicei.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele încăpățânați

  Imaginea intitulată Curățarea sticlei din cuptor Pasul 7
  1


  Încălziți cuptorul la 35 sau 50 ° C (100 sau 125 ° F). Pentru a elimina petele persistente, trebuie să încălziți cuptorul la o temperatură foarte scăzută. Când cuptorul a atins această temperatură, opriți-l și deschideți ușa timp de 1 minut pentru ao răci puțin. Temperatura corectă va fi atunci când simțiți că ușa este caldă, dar nu foarte caldă la atingere.
  • Nu încălzi cuptorul la mai mult de 50 ° C (125 ° F). Dacă ușa e prea caldă, poți fi arsă.
  • Particulele alimentare greu de îndepărtat se vor înmuia puțin cu căldură.
 • 2
  Pulverizați geamul cald cu un detergent adecvat pentru cuptoare. Pulverizați geamul cu un aparat de curățat în condiții de siguranță a cuptorului, cum ar fi Clean-Oven Cleaner sau cuptorul Pride. Utilizați numai suficient pentru a acoperi geamul, dar nu suficient pentru a face baltă. Închideți ușa timp de 5 minute.
 • 3
  Se freacă cu un burete de bucătărie. Deschideți cuptorul și frecați sticla cu un burete de bucătărie umed. Faceți mișcări circulare pentru a lua mai bine mâncarea blocată. După terminare, clătiți zona cu un burete curat și umed.
 • 4
  Uscați geamul cu o cârpă curată. Utilizați o bucată de bucătărie curată și uscată pentru a usca ușa. Dacă există încă unele urme de alimente lipite împreună, răzuiți-le cu o lamă de ras drept.
 • Metoda 3
  Întreținerea de rutină

  Imaginea intitulată Curățarea sticlei din cuptor Pasul 11
  1
  Curățați sticla cuptorului o dată pe săptămână. Așa că paharul cuptorului arată întotdeauna bine, curățați-l săptămânal cu bicarbonat de sodiu. Plasați un memento în calendar pentru a face parte din rutina de curățare.
 • 2
  Curățați imediat stropirile. Dacă mâncarea pe care o pregătiți stropi în cuptor, încercați să o curățați cât mai curând posibil când sticla sa răcit. În acest fel, veți împiedica petele să re-coace, ceea ce va face mult mai greu să le curățați.
 • Imaginea cu titlul Curățare a sticlei din cuptor Pasul 13
  3
  Utilizați funcția de autocurățare a cuptorului o dată pe lună. În cazul în care cuptorul are o opțiune de autocurățare, utilizați-l o dată pe lună pentru al evita murdăria. Această temperatură ridicată va neutraliza stropirea cuptorului și vă va permite să vă asigurați că funcțiile cuptorului sunt ideale.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • bucătărie de bucătărie
  • burete
  • curat pentru cuptor
  • lama de ras
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci o facială cu bicarbonat de sodiuCum să faci o facială cu bicarbonat de sodiu
  Cum se curata scalpulCum se curata scalpul
  Cum se fac cookie-uri de bicarbonatCum se fac cookie-uri de bicarbonat
  Cum se face pulberea de coptCum se face pulberea de copt
  Cum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiuCum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiu
  Cum sa albiti dintii cu coptCum sa albiti dintii cu copt
  Cum se activează bicarbonatulCum se activează bicarbonatul
  Cum de a face un spray de bicarbonat de sodiu pentru gradinaCum de a face un spray de bicarbonat de sodiu pentru gradina
  Cum sa faci un odorizant de soda de coptCum sa faci un odorizant de soda de copt
  Cum se face un degresant naturalCum se face un degresant natural
  » » Cum să curățați geamul din cuptor

  © 2011—2020 ertare.com