Cum se curata travertinul

Piatra de travertin este o alegere populară pentru podele, blaturi și dușuri, deoarece travertina nu este la fel de dură sau densă ca granitul. Ca și multe produse de piatră, acestea pot fi marcate sau colorate cu lichide acide, cum ar fi cafea și sucuri, și detergenți abrazivi. Deși sigilarea îi ajută să o protejeze de urme și pete, știind cum să protejeze și să curățeze dușurile, blaturile și podelele travertinului vor asigura că acestea rămân în stare perfectă.

pași

Metoda 1
Curățați podelele de travertin

Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 1
1
Protejați podelele. Zonele cu cel mai mare trafic din casă cu podele de travertin, cum ar fi o intrare sau un coridor, sunt mai predispuse la deteriorări. Pentru a păstra podelele în stare perfectă, este necesar să protejați mai multe zone de trafic mai mare. Protejați-le de murdăria abrazivă și murdăria dăunătoare cu covoare elegante, covoare vremelnice și vase de sezon.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 2
  2
  Curățați podelele uscate. Travertinele sunt ușor deteriorate și trebuie curățate cu grijă. Pentru a menține o podea bine conservată, aspirați, curățați și curățați travertina în mod regulat.
 • Nu trageți niciodată un aspirator vertical sau un aspirator fără sac pe toată podeaua, pentru a aspira resturile. În schimb, este sufocat reziduuri abrazive care pot răzui podele, cum ar fi murdăria și pietrișul, cu un aspirator portabil.
 • Îndepărtați murdăria și resturile de pe podea cu un mop uscat pentru praf.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 3
  3
  Spălați podelele. În timpul spălării, utilizați numai un agent de curățare abraziv, ușor neutru, fără săpun și apă. Respectați întotdeauna instrucțiunile produsului. Faceți-o cu mișcări strălucitoare care se suprapun pentru a curăța podeaua. Uscați și lustruiți cu o cârpă din microfibră curată.
 • Pentru a curăța temeinic pardoselile, puteți utiliza un scruber automat cu un atașator pentru perii de disc.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 4
  4
  Îndepărtați petele de pe podelele travertinelor. Fiind o piatră poroasă, travertina pătează ușor. După identificarea originii petei, utilizați produse specifice pentru ao elimina.
 • Petele uleioase întunecă piatra și trebuie îndepărtate cu substanțe chimice. Uscați pata cu o cârpă curată pentru a elimina reziduurile în exces. Pentru a îndepărta petele, folosiți o substanță uscată de curățare și lichid, cum ar fi amoniac, acetonă sau detergent. Aplicați produsul pe piatră cu o cârpă umedă. Puneți cârpa peste pată pentru a elimina produsul uleios.
 • Petele organice, cum ar fi cele cauzate de cafea, suc, urină și mâncare, transformă travertinul în roz sau maro. Eliminați-le cu un amestec de peroxid de hidrogen 12%, unul pentru uz alimentar și câteva picături de amoniac. Aplicați produsul pe pânză sau pe cârpă umedă. Așezați cârpa pe pata organică pentru al elimina.
 • Metoda de eliminare a petelor de cerneală variază în funcție de culoarea pietrei. Dacă pata este pe o piatră de culoare deschisă, utilizați înălbitor sau peroxid de hidrogen - în schimb, dacă este pe o piatră de culoare închisă, este mai bine să folosiți acetonă sau diluant de lac. Aplicați produsul pe piatră cu o cârpă umedă. Așezați cârpa pe petele de cerneală pentru al scoate.
 • Pentru a îndepărta petele de apă, lustruiți petele cu vată de oțel de calitate # 0000.
 • Înainte de a elimina semnele de gravare, trebuie să eliminați complet acidul care le-a cauzat. Odată ce eliminați acidul, umectați suprafața și folosiți un strat de polizare pentru a aplica pulberea de lustruire a marmurei. Poloneză și poloneză până când semnele vor dispărea.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 5
  5
  Utilizați apă pentru a curăța travertinul în zonele exterioare. Curățați travertinul instalat în zonele exterioare cel puțin o dată pe an. Clătiți piatra cu apă pentru a îndepărta eventualele murdări sau resturi. Pentru a curăța travertinul care nu este întreținut în mod regulat, utilizați un furtun de apă sub presiune pentru a îndepărta murdăria încorporată.
 • Metoda 2
  Curatati blaturile de travertin

  Image cu titlul Curățați travertinul Pasul 6
  1
  Protejează blaturile de travertin. Lichidele acide, vasele fierbinți și cestile ude pot deteriora blaturile de travertin. Cea mai bună modalitate de a combate daunele este aceea de a evita acest lucru. Folosiți cârpe izolate, plase și coastere pe blaturile de bucătărie. În baie, plasați toate produsele de sănătate și frumusețe într-o tavă cosmetică, în loc să fie direct pe raft.


 • Imaginea cu titlul Curățați travertinul Pasul 7
  2
  Curățați imediat scurgerile. Travertinul este o piatră poroasă care absoarbe lichide. Când apar accidente, uscați imediat scurgerea. Curățarea va provoca doar vărsarea a ceea ce a fost vărsat, ceea ce face ca zona să fie mai predispusă la o pete permanentă.
 • Odată pe an, aplicați un sealer la blaturi. Acest strat de protecție va împiedica depunerea petelor.
 • Imaginea intitulată Travertin curățat Pasul 8
  3
  Curatati regulat cu produse moi. Dezinfectați și ștergeți periodic blaturile de travertin cu apă caldă, detergenți ușori și o cârpă din microfibră.
 • Pulverizați suprafața cu un detergent ușor de aerosoli, care este sigur de utilizat în piatră naturală.
 • Uscați aparatul cu o cârpă din microfibră nouă.
 • Polonez suprafața cu o cârpă din microfibră nouă.
 • Metoda 3
  Curățați dușurile de travertin

  Imaginea intitulată Travertin curățat Pasul 9
  1
  Treceți un uscător de podea și curățați dușul după fiecare utilizare. După folosirea dușului, pereții dușului sunt acoperite cu apă, săpun și particule de murdărie. Când stau pe pereți, se formează spumă de săpun și formează mucegai și ciuperci. Pentru a preveni acumularea acestor elemente, un uscător de podea trece prin pereții dușului și ușa după fiecare utilizare. De asemenea, rulați un prosop uscat și curat prin pereți și colțuri pentru a absorbi apa rămasă. Lăsați ușa dușului deschisă să se usuce zona.
  • Menținerea acestei rutine zilnice va facilita curățenia dușului de travertin.
  • Pentru a îndepărta spuma de săpun, schimbați săpunul pentru un lichid.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 10
  2
  Curățați dușul o dată sau două săptămâni. Cu toate acestea, curățarea pereților dușului cu o cârpă după fiecare utilizare va diminua radical prezența săpunului, a mucegaiului și spumei fungice, cantități mici de aceste elemente vor acoperi pereții dușului. Curățați-l în fiecare săptămână sau două.
 • Spray pereții și ușa dușului cu un produs de curățare ușoară.
 • Lăsați produsul să stea pentru 5 până la 10 minute.
 • Poloneză piatra de travertin, accesorii de sticlă și metal cu o cârpă din microfibră curată.
 • Eradicate acumularea de minerale cu un lichid de spălare de piatră, acesta este un detergent abraziv care trebuie folosit cu precauție pe suprafețele lustruite. Sprayați zona tratată cu un agent de curățare aerosol uscat și uscați cu o cârpă din microfibră.
 • Imaginea intitulată Curățați travertinul Pasul 11
  3
  Se curăță și evaluează integritatea travertinei de două ori pe an. Expunerea constantă la apă poate deteriora plăcile de travertin, poate distruge chitul și poate stimula producerea de spumă, mucegai și mucegai. Pentru a menține un duș curat și structural, efectuați o curățare și o evaluare aprofundată la fiecare șase luni.
 • Tratezi pereții cu un detergent de curățare a filmului pentru săpun pentru a elimina acumularea de spumă de săpun. Lăsați produsul să stea câteva minute înainte de a lustrui cu o cârpă din microfibră.
 • Bucurați-vă de mucegai și mucegai în duș, cu un curățitor ușor de mucegai. După ce lăsați produsul să stea câteva minute, îndepărtați reziduul cu o cârpă din microfibră curată.
 • Examinați mortarul pentru fisuri și găuri. Dacă descoperiți că lipsește orice parte a șapei, reparați-o imediat, deoarece fisurile și găurile din pastă pot provoca mai multe deteriorări ale apei. Lăsați mortarul reparat să curgă timp de 7 până la 10 zile.
 • Vedeți dacă există decolorare pe plăci. Dacă descoperiți o țiglă întunecată care a fost odată clară, atunci este un semn de absorbție a apei. Aplicați un agent de etanșare la duș.
 • sfaturi

  • Apelați la un profesionist de curățare a podelei dacă nu vedeți rezultate. Profesioniștii pot face o restaurare sau lustruire a pietrei pentru a-și recupera finisajul original. De asemenea, un profesionist poate reseta pe podea dacă nu doriți să faceți acest lucru pe cont propriu.
  • Ștergeți pantofii pe un covor înainte de a intra într-o cameră cu piatră de travertin. Pantofii pot avea mici particule ascuțite care scarpină țigla atunci când umbli prin ea.
  • Curățați imediat scurgerile pentru a evita marcile sau petele de pe piatra de travertin. Acoperiți, clătiți și uscați piatra cu cârpe moi pentru a preveni zgârierea suprafeței.
  • Utilizați roller-coastere atunci când introduceți băuturi pe blaturi de travertin. Băuturile acide, cum ar fi vinul sau sucul de citrice, pot deteriora sigiliul și pot marca sau pata travertina.

  avertismente

  • Evitați plasarea directă a produselor de machiaj, unghii și păr, parfumuri și alte obiecte de toaletă pe dale de travertin. Folosiți o tavă sau un prosop sub aceste obiecte pentru a păstra suprafața curată, uscată și fără acid.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum se elimină acumularea de ceară de pe podeaCum se elimină acumularea de ceară de pe podea
  Cum se instalează dale de travertinCum se instalează dale de travertin
  Cum se instalează podeauaCum se instalează podeaua
  Cum se instalează podelele PergoCum se instalează podelele Pergo
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  Cum să curățați petele de calcarCum să curățați petele de calcar
  Cum sa curatati lemnulCum sa curatati lemnul
  Cum se curata podelele din linoleumCum se curata podelele din linoleum
  » » Cum se curata travertinul

  © 2011—2020 ertare.com