Cum să curățați tamburul uscătorului

Cu siguranță, folosiți uscătorul să se usuce hainele curate, dar un stilou sau creion colorat, ocazional, uitate într-un buzunar sau niste haine murdare, care au uscat între spălări pot părăsi tamburul acoperit de anumite materiale care ar putea murdare hainele proaspat spalate. Curățați tamburul uscătorului în mod regulat, pentru a elimina toate aceste pete și pentru ao păstra în stare bună.

pași

Metoda 1
Curatarea generala

Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Pasul 1
1
Deconectați uscătorul de curentul electric. Înainte de a începe, deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. De obicei, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați pentru a vă asigura că ați deconectat-o ​​corect.
 • Dacă uscătorul dvs. este gaz, închide și robinetul de închidere.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscator 2
  2
  Curățați capcana de scame după fiecare utilizare și uscătorul dvs. o dată pe an. Ați observat, probabil, că există peste tot și puful pare să aibă un nor de ei de fiecare dată când deschideți uscătorul sau de a manipula capcana. Desigur, acest lucru înseamnă că ascunde scame în toate colțuri și crăpături ale aparatului, așa că cel mai bine este să vă asigurați să-l curățați cel puțin o dată pe an, pentru a se evita problemele.
 • Luați în considerare faptul că un uscător blocat cu scame poate fi ineficient și chiar poate provoca un incendiu.
 • Desigur, ar trebui să curățați capcana de scame după fiecare utilizare. Acest lucru este foarte important pentru că, dacă nu, noile flufi nu vor avea unde să meargă, se vor lipi de haine și vor crește timpul necesar pentru a le usca.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Step 3
  3
  Curățați capcana de scame cu un aspirator. Utilizați un aspirator pentru a curăța în spatele capcanei la fiecare câteva săptămâni sau luni, în funcție de cantitatea de fuzz eliberată de haine și de eficiența capcanei pentru a le prinde.
 • Scoateți capcana de scame și aspirați tubul din cealaltă parte.
 • Poate doriți să aspirați țevile de evacuare, deși acestea sunt adesea greu accesibile sau inaccesibile.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Pasul 4
  4
  Curățați senzorul de umiditate. Senzorul de umiditate pe care majoritatea mașinilor moderne le are, vă informează uscătorul atunci când hainele sunt uscate. Dacă este acoperită cu scame, nu va funcționa corect, ceea ce ar putea determina dezactivarea uscătorului înainte ca totul să se usuce. Curățați bara cu alcool izopropilic, astfel încât aparatul să funcționeze corect.
 • De obicei, veți găsi senzorul lângă capcana de scame sau în spatele mașinii. Are aspectul a două benzi lungi de metal de argint și este de obicei înconjurat sau montat pe plastic.
 • Dacă nu curățați frecvent aceste benzi, este posibil să le frecați cu ceva mai puternic, ca un detergent de suprafață.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Pas 5
  5
  Deschideți panoul care înconjoară tamburul. Daca esti curajos, puteți deschide uscătorul și scoateți scame care se acumulează în jurul Tambor acest lucru se face în același mod în care ridicați partea de sus a sobei pentru a curăța soba. Diferitele modele de uscătoare se deschid în moduri diferite, așa că verificați manualul de utilizare al modelului dvs. sau căutați-l online.
 • În general, puteți scoate panoul superior sau panoul frontal sau ambele. Căutați șuruburile în jurul filtrului de scame, deoarece de obicei este locul perfect pentru a le găsi. După ce ați scos șuruburile, puteți elimina panoul, dar, uneori, au asigurare, care trebuie să se deschidă trăgând înainte, în cazul unui panou superior, sau prin introducerea unei șurubelnițe în deschiderea în cazul unui panou frontal.
 • Odată ce ați scos panoul și tamburul este expus, curățați scamele și îndepărtați obiectele pierdute, fie cu mâna, fie cu un aspirator.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Pasul 6
  6
  Înlocuiți panoul. Când ați terminat, puneți panourile în loc, apoi puneți și reglați șuruburile.
 • Metoda 2
  Curățarea petelor de creion

  Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul de pași 7
  1
  Deconectați uscătorul de curentul electric. Înainte de a începe, deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. De obicei, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați pentru a vă asigura că ați deconectat-o ​​corect.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul 8
  2
  Scoateți orice bucăți mari de creion de ceară (creion) care sunt lipite împreună. Utilizați o spatulă sau o carte veche de credit pentru a răzui și a elimina toate bucățile mari de creion de ceară care au fost blocate în toba de uscător.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător Pasul 9
  3
  Spălați o cârpă cu WD-40 sau un alt colorant lichid. Luați o cârpă veche și pulverizați-o cu WD-40 sau un alt colorant lichid.
 • Asigurați-vă că nu pulverizați tamburul cu lichidul de înmuiere, doar cu cârpa.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 10
  4
  Curățați zona afectată Utilizați cârpa pentru a curăța zonele acoperite cu creion de ceară. Încercați să treceți cârpa cu balsam numai pentru zona care este colorată, nu extindeți mai mult. Acest lucru vă va permite să eliminați tot creionul de ceară fără prea multă dificultate.
 • Schimbați frecvent partea de țesătură cu care curățați frecvent, pentru a nu mai extinde fața creionului.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 11
  5
  Curățați interiorul cu săpun și apă. După ce ați eliminat toate creion de ceară, sau cel puțin la fel de mult posibil, se prepară apă cu săpun într-o găleată și folosind un burete sau o cârpă pentru a îndepărta toate urmele de lichid în interiorul balsamul tamburului. Acordați o atenție deosebită zonei colorate.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 12
  6
  Completați un ciclu de uscare cu prosoape vechi. Odată ce ați clătit uscătorul, începeți un ciclu de uscare cu o încărcătură de prosoape vechi, pentru a elimina orice creion rămas care a rămas.
 • Metoda 3
  Curățarea rujului și a petelor de ruj

  Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 13
  1
  Încălziți uscătorul. Începeți prin rotirea uscătorului timp de 10 minute. Acest lucru va înmuia rujul și îl puteți îndepărta mai ușor. Alternativ, puteți utiliza un uscător de păr pentru a încălzi numai zona afectată - considerați că aceasta din urmă ar putea fi mai simplă și mai eficientă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 14
  2
  Îndepărtează tot ce poți cu o cârpă. Când tamburul este fierbinte, curățați rujul cu o cârpă moale și uscată. Modificați partea cu care curățați, pentru a nu extinde rujul.
 • De asemenea, puteți încerca să îndepărtați rujul cu un remover pentru machiaj.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 15
  3
  Finalizați curățarea produsului rămas cu alcool izopropilic. Deconectați uscătorul și umeziți o bilă de bumbac cu alcool izopropilic - utilizați-l pentru a curăța rujul. Când ați eliminat tot ce puteți, clătiți-vă cu o cârpă umedă sau prosoape de hârtie.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 16
  4
  Completați un ciclu de uscare cu prosoape vechi. Odată ce ați clătit uscătorul, începeți un ciclu de uscare cu o încărcătură de prosoape vechi, pentru a elimina orice ruj rămas.
 • Metoda 4
  Curățarea petelor de cerneală

  Imaginea intitulată Curățați un tambur uscător 17
  1
  Încălziți uscătorul. Începeți prin pornirea uscătorului timp de 10 minute. Acest lucru vă va ajuta să înmuiați cerneala, astfel încât să fie mai ușor de îndepărtat. Alternativ, puteți utiliza un uscător de păr pentru a încălzi numai zona afectată - considerați că aceasta din urmă ar putea fi mai simplă și mai eficientă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 18
  2
  Deconectați uscătorul. Deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. În general, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați pentru a vă asigura că ați deconectat-o ​​corect.
 • Asigurați-vă că faceți totul repede, astfel încât tamburul este încă cald când îl curățați.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 19
  3
  O cârpă umedă cu alcool izopropilic. Cumpărați alcool izopropilic la farmacie și umeziți-l cu o cârpă albă curată.
 • Asigurați-vă că zona este bine ventilată în timp ce lucrați cu alcool izopropilic.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 20
  4
  Curățați cerneala. Lucrați repede pentru a curăța cerneala cu cârpa înmuiată în alcool. Schimbați frecvent partea țesăturii cu care curățați, pentru a nu mai răspândi cerneala.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 21
  5
  Clătiți tamburul. După ce ați îndepărtat cât mai multă cerneală, preparați apă cu săpun într-o găleată. Utilizați această apă și o cârpă curată pentru a spăla interiorul tamburului.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 22


  6
  Completați un ciclu de uscare cu prosoape vechi. Odată ce ați clătit uscătorul, începeți un ciclu de uscare cu o încărcătură de prosoape vechi, pentru a elimina orice cerneală rămasă care a rămas.
 • Metoda 5
  Curatarea petelor de vopsea

  Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 23
  1
  Deconectați uscătorul. Deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. În general, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați dacă ați deconectat corect uscătorul.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 24
  2
  Începeți prin curățare cu apă clorată și o abrazivă ușoară. Pregătiți o pastă cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă. Apoi, pulverizați interiorul tamburului cu apă clorată sau cu un detergent de înălbire, cum ar fi Clorox. Cu un burete, puneți pasta pe zona pe care doriți să o curățați și începeți să frecați. Când ați terminat, clătiți-o cu o cârpă umedă, acest lucru vă va ajuta să îndepărtați o parte din colorant.
 • Se prepară o soluție clorinată cu 1 până la 2 cești de clor și 1 litru de apă (1/4 galon).
 • Utilizați mănuși de bucătărie pentru a îndeplini această sarcină, deoarece clorul și bicarbonatul de sodiu vă pot deteriora pielea.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 25
  3
  Umeziți câteva prosoape în apa clorinată. Acum îndepărtați restul colorantului. Umeziți prosoape vechi sau multe cârpe în apa clorinată pe care ați pregătit-o. Umeziți-le bine, nu este necesar să le lăsați în apă mai mult de 5 minute.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 26
  4
  Scoateți prosoapele din apa clorinată. Strângeți pentru a elimina excesul de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 27
  5
  Introduceți prosoapele în uscător. Uscați-le într-un ciclu de uscare fără căldură timp de aproximativ 30 de minute.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 28
  6
  Repetați dacă este necesar. Uscarea cu siguranță va fi îndepărtat majoritatea colorantului, dacă nu toate. Cu toate acestea, dacă există încă pete, puteți repeta procesul prosoapelor pentru a verifica dacă puteți elimina mai multe.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 29
  7
  Clătiți tamburul. Când ați eliminat tot produsul posibil, preparați o soluție de apă cu săpun într-o găleată. Cu o cârpă curată, apa cu săpun trece prin interiorul tamburului.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 30
  8
  Completați un ciclu de uscare cu prosoape vechi. Odată ce ați clătit uscătorul, începeți un ciclu de uscare cu o încărcătură de prosoape vechi, pentru a elimina orice cerneală rămasă care a rămas blocată.
 • Metoda 6
  Curățarea petelor de guma de mestecat

  Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 31
  1
  Deconectați uscătorul. Deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. În general, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați dacă ați deconectat corect uscătorul.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 32
  2
  Îmbogățește guma cu puțină gheață. Utilizați un pachet de gheață pentru a întări guma de mestecat. Țineți punga direct pe gingie, considerați că ar trebui să o mutați ușor pentru ao acoperi complet.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 33
  3
  Răsturnați bucățile mari de gumă de mestecat cu o spatulă. Utilizați un card de credit vechi sau un ștergător de plastic pentru a elimina toată guma pe care o puteți utiliza.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscător 34
  4
  Scoateți restul de gume de mestecat cu o mașină de ras. Dacă există bucăți de gumă de mestecat care sunt greu de îndepărtat, le puteți îndepărta cu o mașină de ras, așa cum ați elimina vopseaua dintr-un pahar.
 • Fii foarte atent când faci asta. Nu ar trebui să mutați cuțitul spre corpul dvs., să vă păstrați degetele departe de drum. Faceți mișcări mici și aplicați o forță minimă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur uscător 35
  5
  Curățați tamburul cu un produs de curățare comercial. Guma de mestecat tinde să fie dificil de îndepărtat. Dacă, după toate eforturile depuse, nu ați reușit să o eliminați complet, utilizați un produs comercial pentru a îndepărta adezivii și unsorile, cum ar fi Goo Gone, destinate eliminării gumei de mestecat.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 36
  6
  Clătiți cu săpun și apă. Odată ce ați îndepărtat toată guma de mestecat, curățați interiorul tamburului cu săpun și apă pentru a îndepărta resturile de zahăr și lipicios.
 • Metoda 7
  Curățarea petelor din plastic sau nailon

  Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 34
  1
  Deconectați uscătorul. Deconectați uscătorul pentru a evita accidentele. În general, veți găsi mufa de pe spatele mașinii. Verificați dacă ați deconectat corect uscătorul.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur de uscător 38
  2
  Începeți cu ajutorul unui ștergător de plastic din parbriz. Răsturnați cât mai mult din plastic sau nailon, cu ajutorul unui ștergător de plastic.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur pentru uscătorul tamburului 39
  3
  Îndepărtați cu atenție toate piesele rămase cu o mașină de ras. Dacă există mai multe bucăți care sunt greu de îndepărtat, le puteți detașa cu un cuțit, așa cum ați elimina vopseaua dintr-un pahar.
 • Fii foarte atent când faci asta. Nu ar trebui să mutați cuțitul spre corpul dvs., să vă păstrați degetele departe de drum. Faceți mișcări mici și aplicați o forță minimă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur uscător 40
  4
  Curățați tamburul cu un produs de curățare comercial. Produsele sintetice tind să fie dificil de descoperit, dacă încă nu puteți scoate o bucată de plastic sau nailon foarte blocată, utilizați un produs comercial. Utilizați un produs care îndepărtează adezivii și resturile, cum ar fi Goo Gone sau chiar un detergent tradițional pentru cuptor, pentru a elimina reziduurile rezistente.
 • Imaginea intitulată Curățați un tambur uscător 41
  5
  Clătiți cu săpun și apă. După ce ați scos tot materialul blocat, puteți curăța interiorul tamburului cu săpun și apă.
 • sfaturi

  • În cazul în care se confruntă cu pete lipicioase sau dificile, umeziți o cârpă cu o cantitate mică de agent de curățare cu solvent și treci peste zonă pentru a le elimina. Doar asigurați-vă că spălați bine uscătorul cu săpun și apă, clătiți-l și lăsați-l să se usuce complet înainte de al utiliza, deoarece solvenții pot fi inflamabili.
  • Goo Gone și produsele comerciale care elimină deșeurile și adezivii sunt foarte bune pentru îndepărtarea rămășițelor materialelor lipite, cum ar fi rujul sau creionul.

  avertismente

  • Nu pulverizați nimic în interiorul tobei de uscător. Numeroasele găuri din interior pot acumula materiale de curățare, ceea ce ar putea să le înfundă sau să provoace o situație potențial periculoasă dacă ați utilizat un produs inflamabil.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cârpe sau cârpe curățate
  • săpun
  • apă
  • tavă
  • burete
  • Alcool izopropilic
  • lopătarul
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți faci hainele să miroasă bineCum să-ți faci hainele să miroasă bine
  Cum să curățați urme de țesuturi din haine proaspăt spălateCum să curățați urme de țesuturi din haine proaspăt spălate
  Cum să ascunzi că ai făcut pipi în pantalonii tăiCum să ascunzi că ai făcut pipi în pantalonii tăi
  Cum să fixați un uscător care miroase arsCum să fixați un uscător care miroase ars
  Modificarea benzii unui uscător de haineModificarea benzii unui uscător de haine
  Cum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din fațăCum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din față
  Cum să evitați incendiile în aparateCum să evitați incendiile în aparate
  Cum să evitați scamele de pe uscător pe haineCum să evitați scamele de pe uscător pe haine
  Cum să preveniți deteriorarea haineiCum să preveniți deteriorarea hainei
  Cum să preveniți eșecul de îmbrăcăminte neagrăCum să preveniți eșecul de îmbrăcăminte neagră
  » » Cum să curățați tamburul uscătorului

  © 2011—2020 ertare.com