Cum să curățați cuptorul cu o lămâie

V-ați neglijat cuptorul cu microunde și acum aveți probleme de a elimina deșeurile acumulate din dezastrele pe care le-ați făcut în trecut? Luați o lămâie și descoperiți modul ușor de curățare a cuptorului cu microunde. Salvați efortul!

pași

1
Se amestecă sucul de lamaie cu apă.
 • Tăiați lamaie la jumătate.
 • Strângeți lamaie într-un vas sau în vasul cu microunde și adăugați aproximativ 300 ml (1 cană și 1/4) de apă.
 • 2
  Puneți amestecul în cuptorul cu microunde. Puneți recipientul în cuptorul cu microunde și porniți dispozitivul la o putere maximă de 5 până la 10 minute (lăsați ca aburul să curgă pereții și acoperișul cuptorului cu microunde).


 • 3
  Curățați cuptorul cu microunde Când termometrul cu microunde se termină, îndepărtați cu atenție recipientul. Luați o cârpă moale și curățați cuptorul cu microunde. Veți observa că murdăria va merge cu ușurință.
 • 4
  Faceți un pas înapoi și admirați rezultatele eforturilor dvs. Bucătăria dvs. va avea, de asemenea, un miros proaspăt și curat.
 • sfaturi

  • Această metodă funcționează datorită vaporilor de apă care umezesc și slăbesc particulele gătite și uscate de deșeuri alimentare. La rândul său, lamaie lasă o aromă delicioasă și proaspătă.
  • Această procedură funcționează și cu oțet alb simplu amestecat cu apă. Mirosul oțetului va dispărea atunci când se usucă.
  • Dacă vă simțiți optimist, folosiți sucul de lămâie rămas pentru a curăța frigiderul!
  • Poate fi util să scoateți tava interioară de la cuptorul cu microunde înainte de ao curăța. În acest fel puteți curăța tava în afara cuptorului cu microunde, dacă este necesar (ceea ce este foarte probabil) împreună cu spațiul de dedesubt. Asigurați-vă că uscați tava înainte de al pune în locul ei.
  • De asemenea, curata exteriorul cuptorului cu microunde, astfel incat este complet stralucitor. Utilizați spray-ul de bucătărie pe care îl utilizați frecvent pentru curățare.

  avertismente

  • Aveți grijă atunci când scoateți recipientul pentru microunde, deoarece conținutul său va fi fierbinte. Deschideți ușa cuptorului cu microunde și așteptați un pic pentru a face mai sigură scoaterea recipientului, deși acest lucru face ca curățarea să fie mai dificilă.
  • Nu puneți un recipient sigilat în cuptorul cu microunde. Poate exploda prin presiune.
  • Nu fierbeți niciodată lichidul într-un recipient! Este periculos și puteți deteriora containerul sau suferi arsuri prin încălzirea prea multă a lichidului.
  • Dacă aveți un cuptor cu microunde cu ventilație automată, este posibil ca aburul să dureze mult timp pentru a bloca cuptorul cu microunde și poate chiar să nu apară deloc. Unele cuptoare cu microunde sunt proiectate pentru a permite trecerea aerului în interior pentru a preveni acumularea de aburi. Dacă metoda descrisă în acest articol nu funcționează după 10 minute, probabil că nu va funcționa niciodată. În acest caz, tăiați pur și simplu lamaie în jumătate, înmoaieți una din jumătăți în sare și folosiți-o pentru a freca interiorul cuptorului cu microunde. Ștergeți reziduul rămas cu o cârpă moale.
  • * Dacă aveți o istorie de alergie la lămâi, discutați cu medicul înainte de a manipula acest tip de fructe.
  • Aveți grijă când manipulați lamaie. Lămâia are un pH de 2,3 (comparabil cu oțet), astfel încât poate afecta sănătatea dumneavoastră pe termen scurt dacă vine în contact cu ochii.
  • În anumite condiții, este posibil ca apa din recipient "superhot" sau să depășească temperatura punctului de fierbere fără fierbere. Dacă scoateți sau mutați apa care se află în această stare, puteți face fierberea rapidă, ceea ce determină adesea curgerea acestui lichid la temperaturi ridicate pe recipient. Pentru a reduce riscul de arsuri, puteți utiliza o mănușă de bucătărie pentru a trage apă, pentru a evita containerele cu fețe foarte netede sau a pune un obiect în apă (cum ar fi bețișoarele) pentru a crea o zonă de nucleare care permite fierberea. .
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să extindeți săpunul din fildeșCum să extindeți săpunul din fildeș
  Cum să gătești porumb în cuptorul cu microundeCum să gătești porumb în cuptorul cu microunde
  Cum să gătiți slănină în cuptorul cu microundeCum să gătiți slănină în cuptorul cu microunde
  Cum să prăjiți un ou în cuptorul cu microundeCum să prăjiți un ou în cuptorul cu microunde
  Cum se face orez cu lapte pe aragaz și cuptorul cu microundeCum se face orez cu lapte pe aragaz și cuptorul cu microunde
  Cum se face ciocolată caldă într-un cuptor cu microundeCum se face ciocolată caldă într-un cuptor cu microunde
  Cum se face cacao fierbinte în cuptorul cu microundeCum se face cacao fierbinte în cuptorul cu microunde
  Cum se face ciocolata de fondue în cuptorul cu microundeCum se face ciocolata de fondue în cuptorul cu microunde
  Cum să faci ouă amestecate în cuptorul cu microundeCum să faci ouă amestecate în cuptorul cu microunde
  Cum se face paste în cuptorul cu microundeCum se face paste în cuptorul cu microunde
  » » Cum să curățați cuptorul cu o lămâie

  © 2011—2020 ertare.com