Cum să curățați nichelul periat

Nichelul este un metal rezistent, care de obicei nu are reacție chimică la curățarea produselor. Cu toate acestea, finisajul cu nichel periat este mult mai sensibil și de multe ori face dificilă curățarea unei bucăți din acest material. Când curățați nichelul periat, trebuie să utilizați metoda mai moale. Numai dacă metodele inițiale moi nu oferă un nivel suficient de curățenie, puteți folosi metode foarte puțin abrazive cu mare grijă.

pași

Imaginea intitulată Curățare nichel nichelat Pasul 1
1
Utilizați o cârpă moale. Multe spoturi pot fi îndepărtate cu ușurință doar prin lustruire. Căutați o cârpă curată, moale și fără scame. Plush este o alegere bună, dar orice amestec de bumbac moale va fi la fel de util. Important este să vă asigurați că pânza este suficient de moale pentru a evita zgârierea nichelului. Pentru a lustrui metalul, frecați cârpa făcând cercuri mici pe părțile murdare.
 • Dacă acest lucru nu este suficient și simțiți că ar trebui să îl curățați mai mult, rețineți că, pentru orice altă metodă pe care o decideți să o urmați, va trebui să folosiți o cârpă moale. Optați întotdeauna pentru o cârpă moale atunci când utilizați o pensulă peste nichel periat și nu vă mai folosiți materiale mai abrazive.
 • Imaginea intitulată Curățare nichel brushed Pasul 2
  2
  Curatati suprafata cu un sapun usor. Mașina de spălat vase este deosebit de eficientă deoarece îndepărtează grăsimea fără a deteriora restul. Cu cât este mai simplu, cu atât mai bine. Sapunurile aromatizate conțin adesea aditivi care fac tot ceea ce fac este să creeze mai multe pete în loc să le îndepărteze. Se amestecă săpunul cu apă caldă, se înmoaie o cârpă curată în soluție și se îndepărtează petele și murdăria din nichelul periat. Clătiți și lăsați să se usuce în mod natural.
 • Odată uscat, verificați dacă trebuie să-l curățați mai mult. Dacă nu este necesar, nu trebuie să continuați să citiți. Dacă credeți că aveți nevoie de mai multă curățare, este posibil să fie nevoie să utilizați amestecuri puțin mai puternice.
 • Imaginea intitulată Clean Nickel Brushed Pasul 3
  3
  Aplicați o soluție de curățare ușoară a sticlei. Unele produse de curățare utilizate pentru curățarea cuptoarelor și a pardoselilor conțin substanțe chimice dure și pot fi foarte puternice pentru nichelul curățat, dar curățitorii ușori multifuncționali sau curățitorii de sticlă comerciali sunt de obicei sigure. Aceste produse sunt concepute pentru a curăța ochelarii fără a le zgâria, astfel încât acestea sunt destul de moi. Pulverizați curățătorul de sticlă direct pe suprafața de nichel și apoi lustruiți ferm făcând mici mișcări circulare cu o cârpă curată și uscată.
 • Imaginea intitulată Curățare nichel brushed Pasul 4
  4
  Se diluează otetul în apă. Când se diluează, oțetul devine suficient de moale pentru a lăsa scufundarea nichelului. Se prepară o soluție cu 4 părți apă și una cu oțet.
 • Dacă piesa de nichel este suficient de mică, puneți-o în apă și lăsați-o acolo timp de 15 până la 30 de minute.
 • Dacă nu puteți scoate bucata de nichel sau dacă este foarte mare, turnați soluția într-un atomizor și pulverizați-o pe piesă. Lăsați-o să acționeze pe suprafața metalică timp de 15 până la 30 de minute.
 • Odată ce metalul a terminat de înmuiere, clătiți-l cu apă curată și utilizați o cârpă curată pentru ao usca.
 • Imaginea intitulată Curățarea nichelului periat 5
  5


  Se amestecă oțetul cu apă și amidon de porumb. Această combinație se dovedește a fi o substanță de curățat bine din sticlă de casă și, la rândul ei, devine un curățitor de nichel periat relativ sigur, în cazul în care oțetul diluat nu este suficient. Se amestecă ¼ ceasca (60 ml) de oțet alb cu 1 linguriță de amidon de porumb (14,3 g) și 2 cesti (500 ml) de apă caldă. Se toarnă soluția într-un atomizor și se pulverizează pe nichelul periat. Pentru a usca metalul, sondajul se face prin mișcări circulare mici cu o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Curățare nichel nețesut Pasul 6
  6
  Folosiți oțet nediluat. Oțetul poate fi oarecum puternic și este capabil să modifice finisajul cu nichel periat, deci ar trebui să utilizați această metodă numai dacă există o pată sau murdărie care nu iese după utilizarea unor metode mai puțin puternice. Umeziți o cârpă moale cu oțet și frecați piesa timp de până la 30 de secunde. Clătiți excesul de oțet cu apă curată și uscați metalul cu o cârpă uscată și curată.
 • Imaginea intitulată Curățare nichel brushed Pasul 7
  7
  Aplicați rapid un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet. În cazul în care murdăria este foarte groasă și este lipită de punctul în care nu funcționează o soluție moale, puteți încerca să o eliminați utilizând o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet. Atunci când sunt combinate, aceste substanțe chimice formează un acid carbonic puternic, care se rupe rapid în dioxid de carbon și apă. Acest acid poate fi un detergent foarte eficient.
 • Se presara sucul de copt formand un strat generos pe partea cu murdarie.
 • Treceți încet oțetul peste bicarbonatul de sodiu și lăsați reacția să aibă loc.
 • După aproximativ 60 de secunde, clătiți acea parte cu apă fierbinte sau fierbinte pentru a îndepărta restul. Dacă permiteți mai mult timp, finisajul cu nichel poate fi permanent deteriorat.
 • Imaginea intitulată Clean Nickel Brushed Step 8
  8
  Poloneză nichelul când ați terminat. Indiferent de metoda de curățare pe care o utilizați, un pas important în păstrarea curat și în stare bună a nichelului este să-l lustruiți. Utilizați o cârpă uscată și moale pentru a lustrui metalul până când nu există pete sau amprente digitale.
 • sfaturi

  • Dacă nu aveți oțet la îndemână, îl puteți înlocui cu un alt acid slab, cum ar fi sucul de lamaie sau sifonul. Acești substituenți funcționează indiferent dacă le diluezi sau le aplici direct, dar pot să nu aibă aceeași reacție atunci când sunt amestecați cu bicarbonat sau cu amidon de porumb ca oțet.

  avertismente

  • Evitați utilizarea șmirghelului sau a vatei de oțel în nichel periat. Lana de oțel este deosebit de dăunătoare deoarece este abrazivă. De obicei, elimină aproape tot ceea ce vine în contact, inclusiv finisajul periat al nichelului.
  • Evitați utilizarea substanțelor chimice dure. Ca regulă generală, orice lucru care necesită folosirea echipamentului de protecție este foarte probabil să fie foarte puternic pentru utilizarea în nichelul periat. Cuptoarele de curățare și cele mai multe soluții de curățare care conțin amoniac sunt foarte abrazive și pot determina dispariția finisajului împreună cu petele sau rugina.
  • Fiți atent cu garanția. Multe suprafețe din metal periat, cum ar fi robinetele pentru baie, vin cu o garanție care poate fi anulată dacă folosiți metode abrazive pentru a le curăța.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cârpă moale
  • Mașină de spălat vase
  • Curățător de sticlă moale
  • apă
  • oțet
  • făină de porumb
  • Soda de coacere
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un monitor cu ecran platCum să curăț un monitor cu ecran plat
  Cum de a elimina dungi în ochelari de soareCum de a elimina dungi în ochelari de soare
  Cum sa curatati cizmele de pieleCum sa curatati cizmele de piele
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum să curățești bijuteriile din turcoaz și argintCum să curățești bijuteriile din turcoaz și argint
  Cum se curata bijuteriile de marcasitCum se curata bijuteriile de marcasit
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum se curăță lentile opaceCum se curăță lentile opace
  Cum sa curatati un colier de perleCum sa curatati un colier de perle
  » » Cum să curățați nichelul periat

  © 2011—2020 ertare.com