Cum să cureți toaleta cu Coca Cola

Coca Cola nu este doar o sifon cu aromă bună, dar aciditatea sa ușoară o face utilă pentru curățarea toaletelor. Căutați o modalitate de curățare a varului de la toaletă, fără a fi nevoie să cheltuiți mult pe mașini de curățat? Coca Cola are de obicei un cost foarte accesibil. Căutați soluții de curățare non-toxice? Această sifon (după cum știm cu toții) este perfect sigură pentru consumul uman. Încercați astăzi următoarele trucuri pentru a începe curățarea cu Coca Cola.

pași

Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 1
1
Măsurați 1 sau 2 cești de Coca Cola. Deschideți o sticlă sau o cutie de sifon. Nu veți avea nevoie de atât de mult pentru a curăța toaleta, deoarece o coș comun conține 1,5 cesti (12 oz), mai mult decât suficient. Dacă aveți un container mai mare pentru Coca Cola, măsurați cantitatea indicată într-un pahar.
 • Coca Cola are o acțiune de curățare datorită acizilor buni carbonici și fosforici pe care îi conține. Aceste substanțe chimice provin din carbonație, nu din arome în suc, astfel încât Coca Cola Light funcționează la fel de bine. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că multe alte băuturi carbogazoase pot fi folosite ca substitut pentru Coca Cola.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 2
  2
  Se toarnă Coca Cola în castronul toaletei. Se toarnă sifonul în jurul marginii bolului. Lasă-l să treacă peste pete. Asigurați-vă că ați înmuiat petele cu sifon, care, deși pare să se piardă în partea inferioară a bolului, va lăsa un strat subțire pe pete.
 • Pentru acele locații situate în partea din castron care este dificil de atins, încercați să înmuiați un scrurer cu Coca Cola și aplicați-l manual. Dacă preferați să nu vă murdăriți mâinile, puteți utiliza și o sticlă de pulverizare umplute cu Coca Cola.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 3
  3
  Lasa Coca-Cola sa actioneze. Răbdarea este fundamentală. Cu cât permiteți Coca Cola să acționeze mai mult, acizii vor avea șanse mai mari de diluare a petelor. Încercați să o permiteți să acționeze 1 oră cel puțin fără să-l atingi.
 • Pentru a avea un efect de curățare suplimentar, turnați Coca Cola înainte de a dormi și lăsați-o să acționeze toată noaptea.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 4
  4
  Trageți lanțul. În timp ce Coca Cola acționează, acizii vor elibera încet petele acumulate în castron. Apoi trageți lanțul o dată. Se presupune că petele sunt deja puțin pierdute (cel puțin parțial) cu apa din toaletă.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pas 5
  5
  Repetați de câte ori este necesar. În acest moment, veți vedea cât de mult Coca Cola ar putea elimina petele. În timp ce această sifon este eficientă pentru îndepărtarea tuturor tipurilor de inele acumulate și a petelor minerale (probleme comune în toalete), este posibil ca aceasta să nu elimine toate petele în întregime. Dacă doriți, aplicați din nou un al doilea strat de Coca Cola și repetați procesul.
 • Dacă petele nu vor să dispară după a doua aplicare a Coca Cola, citiți secțiunea de mai jos, care vă va oferi sugestii pentru petele de toaletă deosebit de dificil de îndepărtat.


 • Pentru pete încăpățânașe

  Image cu titlul Curățați o toaletă cu cocs Pas 6
  1
  Limitați foarte mult. Peria de toaletă pe tot parcursul vieții va fi cea mai bună unealtă în cazul în care petele nu se deplasează când trageți lanțul. Acțiunea mecanică a periei (sau a unui instrument similar, cum ar fi un tampon abraziv) va slăbi suplimentar petele acumulate și le va ajuta să le îndepărteze de pe pereții bolului după ce au fost tratați cu Coca Cola. Asigurați-vă că vă spălați-vă pe mâini după spălare și puneți-vă pe mănuși, dacă sunteți îngrijorat de germeni.
  • Pentru cele mai bune rezultate, curățați bolul înainte și după utilizarea Coca Cola. Cu alte cuvinte:
  • Deschideți vasul și curățați petele cu peria de toaletă.
  • Aruncați Coca Cola.
  • Lasa Coca-Cola sa actioneze.
  • Restrângeți castronul încă o dată cu peria și trageți lanțul astfel încât petele să meargă cu apa.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 7
  2
  Folosiți căldura. În general, reacțiile chimice se produc mult mai repede la temperaturi ridicate. Reacțiile acide care provoacă Coca Cola de a elimina petele de la bolile de toaletă nu fac excepție. Pentru pete încăpățânate, încălziți cocsul în cuptorul cu microunde înainte de a îl vărsa în toaletă. Nu trebuie neapărat să fiarbă, dar pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să fie fierbinte la atingere, deci aveți grijă când manipulați Coke fierbinte.
 • Nu folosiți niciodată lichid (sau lichid) într-un recipient închis sau metalic, dar poate provoca explozii periculoase ale lichidului fierbinte. Mai degrabă, turnați sifonul într-un pahar cu microunde (cum ar fi cel fabricat din sticlă sau ceramică) și apoi încălziți-o
 • Cocsul fierbinte bulează puțin mai mult decât de obicei, deci trebuie să purtați mănuși pentru a evita picături de sodă.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 8
  3
  Utilizați Coca Cola împreună cu alte produse de curățat de uz casnic. În timp ce Coca Cola poate elimina multe pete, nu este întotdeauna cel mai bun agent de curățare pentru ao realiza. Pentru petele foarte dificile, ar trebui să încercați să le utilizați împreună cu alte soluții de curățare. Mai jos vă vom da câteva alte metode de curățare pe care le puteți încerca cu unele articole din casa dvs.:
 • Încercați să adăugați ½ ceasca de oțet și o ceașcă de bicarbonat de sodiu (sau 2 linguri de borax) într-o cană de apă de 2 litri (½ galon). Aplicați amestecul la vasul de toaletă, curățați și așteptați 1 oră înainte de a trage lanțul. Apoi continuă tratamentul cu Coca Cola.
 • Dacă există mucegai, încercați să amestecați 1 parte peroxid de hidrogen cu 2 părți apă într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați amestecul pe suprafața mucegaiului, lăsați-l să acționeze timp de 1 oră și apoi frecați-l până se dizolvă mucegaiul. Utilizați Coca Cola pentru a elimina orice vopsea reziduală sau de var în jurul punctului mucegai.
 • Încercați să amestecați 2 părți borax cu 1 parte suc de lămâie și 1 parte Coca Cola. Deci, veți avea un alt agent de curățare versatil. Aplicați amestecul în vasul de toaletă, lăsați-l să acționeze timp de 1 oră și apoi curățați petele.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă cu cocs Pasul 9
  4
  Stii cand Coca Cola nu este cea mai buna optiune. Coca Cola este potrivit pentru aproape toate depozitele și inele minerale care apar în mod normal în toalete. Cu toate acestea, nu este întotdeauna eficient pentru spoturile mai puțin frecvente, așa că în aceste cazuri, uneori, veți avea nevoie de alte soluții. Citiți mai jos:
 • Coca Cola nu este bun pentru îndepărtarea petelor pe bază de ulei sau grăsime. Pentru aceste pete, este mai bine să utilizați lichid de spălat vase, detergent sau un acid mai puternic, cum ar fi oțet.
 • Coca Cola nu este bun pentru uciderea germenilor. De fapt, reziduul zaharat lăsat de Coca Cola obișnuit poate alimenta anumite tipuri de bacterii. Limitați-vă la utilizarea de săpun, o soluție comercială de curățare sau un dezinfectant pe bază de alcool pentru a ucide microorganismele.
 • Coca Cola nu îndepărtează petele de cerneală, coloranți sau pigmenți. Alcoolul izopropilic și alți solvenți chimici sunt de obicei cea mai bună opțiune pentru aceste cazuri.
 • video

  sfaturi

  • După cum sa menționat deja, este de asemenea eficient să se utilizeze apă carbonată și alte băuturi răcoritoare, deoarece carbonarea le conferă acidul carbonic care provoacă Coca Cola să elimine petele de toaletă. Apa carbohidrati este, de obicei, un produs mai curat pentru uz casnic, deoarece nu lasa urme reziduale, desi acest punct nu este atat de ingrijorator in cazul toaletelor.
  • Coca Cola nu este bună pentru petele uleioase, așa cum arată programul Vânătorii de mituri. Curățați numai petele minerale.
  • Acizii din Coca Cola nu sunt nesigure pentru consumul uman. Sucul de portocale, de exemplu, este mult mai acid.
  • Dacă locuiți cu alți oameni, spuneți-le ce veți face în avans. Dacă nu, s-ar putea să credeți că ați uitat să trageți lanțul și ei o vor face singuri, ceea ce va împiedica încercările altruiste de curățare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o racheta cu Diet Coke and MentosCum sa faci o racheta cu Diet Coke and Mentos
  Cum sa faci un vulcan cu o sticla de pastile Coca-Cola si MentosCum sa faci un vulcan cu o sticla de pastile Coca-Cola si Mentos
  Cómo hacer una pulsera clásica cola de pez con gomitas utilizando un telar arcoírisCómo hacer una pulsera clásica cola de pez con gomitas utilizando un telar arcoíris
  Cum să hack o mașină de sifonCum să hack o mașină de sifon
  Cum să cureți baniiCum să cureți banii
  Cum sa faci o coada de calCum sa faci o coada de cal
  Cum sa faci Coca Cola cu inghetataCum sa faci Coca Cola cu inghetata
  Cum se face OpenColaCum se face OpenCola
  Cum să faci ceaiul de gheață din Long IslandCum să faci ceaiul de gheață din Long Island
  Cum se face coca popsiclesCum se face coca popsicles
  » » Cum să cureți toaleta cu Coca Cola

  © 2011—2020 ertare.com