Cum să curățați excrementele de pasăre

Excrementele de pasari nu numai ca sunt neplacute, dar sunt si ele foarte acide si se usuca repede, facandu-le dificil de curatat. Dacă nu este tratată în curând, scaunul se poate întări pe suprafețe și le poate deteriora. Dacă vă aflați în fața acestei situații nefericite, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să tratați imediat pata și să folosiți cea mai ușoară metodă posibilă pentru a vă asigura că o eliminați complet.

pași

Metoda 1
Curățați tapițeria și covoarele

Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 1
1
Dați o primă trecere zonei afectate. Ștergeți o cârpă caldă și umedă de câteva ori în zonă pentru a obține cea mai rea parte a excrementelor. Datorită modului în care sunt făcute tapițerii și covoarele, o mare parte a excrementelor se acumulează și se întărește în partea superficială a fibrelor, ceea ce facilitează curățarea majorității acestora. Îndepărtați cât mai multe excremente posibil din tapițerie sau covor ridicând-o cu o cârpă umedă.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 2
  2
  Spray-o un tapițer sau un covor curat. În funcție de tipul de suprafață și de materialele pe care le curățați, trebuie să cumpărați un dispozitiv de curățare special care să garanteze să acționați în siguranță pe suprafața menționată. Cele mai comune mașini de curățat covoarele sau mașinile de curățat multifuncționale pentru uz casnic sunt suficient de blând pentru a lucra pe orice tip de covor. Puteți găsi, de asemenea, spumă de curățare pentru tapițerie în supermarket sau farmacie. Spray suficient de curat pe pete pentru a acoperi ceea ce a rămas din ea.
 • Dacă nu aveți la dispoziție nici un detergent special pentru covoare, o altă alternativă este să pregătiți o soluție moale, compusă dintr-un detergent slab pentru haine, oțet și apă fierbinte.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 3
  3
  Lasa-l pe curator sa inceapa sa actioneze pe pata. Așteptați 2 sau 3 minute pentru compușii chimici prezenți în dispozitivul de curățare pentru a începe să mănânce petele întărite. Acest lucru va face mai ușor curățarea mai târziu.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 4
  4
  Curățați restul scaunului. Dați o altă trecere zonei afectate cu o ștergere umedă. Combinația dintre puterea anti-pată a agentului de curățare și forța de spălare manuală va fi suficientă pentru a îndepărta pata de pe covor sau tapițerie. Dacă reziduurile rămân după spălare, se pulverizează puțin mai curat pe pete, lăsați-o să stea și apoi faceți oa doua încercare.
 • Limitați zona cu forță pentru a vă asigura că eliminați cât mai mult scaun uscat posibil din cele mai adânci straturi ale covorului.
 • Spălați imediat orice prosop sau pânză care intră în contact cu excrementele de pasăre.
 • Metoda 2
  Curata caramida, betonul si acoperisurile

  Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 5
  1
  Umeziți zona cu apă caldă. Dacă scaunul este într-un loc accesibil, umeziți-l cu apă caldă înainte de a începe să-l curățați. Se toarnă apa direct în pată sau se acoperă cu un șervețel umed. Căldura și umiditatea apei vor începe să atenueze petele pentru al elibera de pe suprafețe dure, poroase.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 6
  2
  Lăsați apa să acționeze câteva minute. Dați apă caldă suficient pentru a începe să atenueze petele. Excrementele de pasari formeaza o pasta groasa atunci cand sunt uscate si vor fi mult mai greu de curatat daca sunt inca uscate. Asigurați-vă că ați umezit întreaga zonă. Odată ce apa a înmuiat excrementele, va fi din nou proaspătă.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasare Pasul 7
  3
  Curățați scaunul cu un furtun. Luați un furtun de grădină și țineți-l la aproape un metru distanță de zonă. Deschideți robinetul la maximum și îndreptați furtunul direct la excrementele de pasăre. Fluxul constant de apă va termina lucrarea pe care ați început-o când pata a fost udă. Continuați până când acesta dispare complet.
 • Dacă furtunul vine cu un cap care vă permite să reglați jetul, puneți-l astfel încât să iasă un singur flux de înaltă presiune pentru a îndepărta excrementele de pasăre.
 • Dacă furtunul nu are un cap reglabil, așezați degetul mare peste duza pentru a bloca parțial fluxul de apă și pentru a produce mai multă presiune manuală.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 8
  4
  Utilizați o perie pentru a elimina resturile persistente. Dacă după spalarea cu furtun mai există reziduuri de excremente, luați o perie mică de peri rigizi (va servi, de asemenea, o mătură de casă) și frecați zona și reumpleți-o după cum este necesar. Perii vor intra în crăpăturile cărămizilor, betonului sau acoperișului și vor fi răniți resturile de excremente de pasăre.
 • Asigurați-vă că ați curățat peria după ce ați folosit-o, deoarece îngrășămintele de pasăre sunt pline de bacterii.
 • Metoda 3
  Parchet curat, vopsea auto și alte suprafețe netede

  Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 9


  1
  Așezați o pânză călduță și umedă peste pată. Umeziți o cârpă cu apă caldă sau fierbinte și plasați-o pe zona afectată. Această metodă este mai bună decât aplicarea apei calde direct pe parchet sau vopsea pentru mașină, deoarece cârpa reține căldura și umiditatea, în loc să lase apă să curgă, ceea ce poate provoca daune. Lăsați pata să absoarbă umezeala din cârpă.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 10
  2
  Tratați petele cu un produs special de curățare. După epuizarea cărnii de pasăre, tratați pata direct cu un detergent de lemn sau de mașină. Dacă suprafața pe care o curățați este vinil sau alt material similar, utilizați un detergent multifuncțional sau poate că doar o lavetă fierbinte va fi suficientă. Aplicați suficientă substanță de curățat pentru a acoperi zona afectată. Evitați contactul produsului cu zone curate de parchet sau vopsea.
 • O masina de curatat cu ceara va fi eficienta in masini. Aceste produse sunt concepute pentru a curăța murdăria, uleiul și murdăria din mașini și lasă stratul final de vopsea strălucitor.
 • Se recomandă să cumpărați produse speciale de curățare pentru a trata suprafețele delicate, dar în cazul în care nu doriți să cheltuiți o mulțime de bani, puteți alege și o soluție de casă. Pregătiți o mașină de lustruire moale și naturală prin amestecarea apei calde, a uleiului de măsline și a sucului de lămâie. Detergentul de vase diluat în apă caldă este o altă soluție de bază, dar eficientă pentru curățarea exteriorului mașinii.
 • Imaginea intitulată Curățenie curte de pasăre Pasul 11
  3
  Lăsați-o pe curatorul să lucreze doar pentru o clipă. Parchetul și vopseaua mașinii sunt suprafețe ușor deteriorate, lăsând astfel curățatul în zonă doar pentru o clipă pentru a vă oferi timp pentru a acționa. În caz contrar, poate pătrunde și pata parchetul sau poate coroda stratul final de vopsea. Nu este necesar ca produsul să se sprijine pe o perioadă lungă de timp, deoarece suprafețele netede și dure nu sunt poroase și, prin urmare, acestea nu trebuie să penetreze materialul pentru a le curăța.
 • Imaginea intitulată Curățarea picăturilor de pasăre Pasul 12
  4
  Utilizați un prosop moale pentru a freca ușor pata. Luați un alt prosop curat, umed și obțineți cât mai multe excremente de păsări de curte posibil. Aici este mai eficient să se efectueze mișcări largi și netede. Evitați frecarea înainte sau înapoi sau aplicați o mulțime de presiune, deoarece aceasta ar putea slăbi finisajul suprafeței. Odată ce ați îndepărtat toate urmele de excremente, uscați zona prin băț cu un prosop uscat.
 • Prosoapele din microfibră sunt foarte moi, iar fibrele lor captează mizeria și apa pe care le absorb, ceea ce le face ideale pentru cele mai ușoare lucrări de curățare.
 • Aveți grijă deosebită pentru uscarea rapidă a parchetului, deoarece dacă lăsați umiditatea să se odihnească pe lemn, aceasta se poate deforma și cipa.
 • Metoda 4
  Curățați hainele

  Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 13
  1
  Se amestecă detergentul ușor de rufe cu apă fierbinte. Se toarnă un detergent lichid de rufe într-un castron cu apă caldă și se lasă să se răspândească în apă. În acest fel, veți obține o soluție de curățare care vă va ajuta să tratați în mod special zona afectată. Amintiți-vă că un pic se face foarte mult: o parte din detergent pentru 5 părți de apă este suficientă.
 • Imaginea intitulată Curățenie curte pentru păsări Pasul 14
  2
  Aplicați soluția în zona afectată. Detergenții pentru spălătorie sunt foarte buni la eliminarea petelor grase, uscate și dure, cum ar fi cele pe care doriți să le tratați. Umpleți pata întărită cu soluția pentru ao înmuia. Lăsați-o să acționeze timp de 2 sau 3 minute. Aplicați din nou soluția dacă se pare că pata nu a fost încă înmuiată.
 • Imaginea intitulată Curățirea picăturilor de pasăre Pasul 15
  3
  Se curăță pata cu o perie de frecat sau cu un burete de unică folosință. Păstrați pata umedă și săpună prin înmuierea periei sau buretei în soluția de detergent, după cum este necesar. Continuați până când este complet eliminată.
 • Dacă curățați un îmbrăcăminte delicată, aplicați mișcări circulare blânde pentru a elimina pata sau utilizați partea moale a buretelui.
 • Dacă utilizați un burete, aruncați-l imediat după ce ați terminat.
 • Imaginea intitulată Curățenie picătură de pasare Pasul 16
  4
  Spălați haina. Puneți articolele de îmbrăcăminte pe care doriți să le curățați în mașina de spălat și adăugați-le la un ciclu normal de spălare odată ce ați spălat îngrășămintele de pasăre. Folosiți o temperatură medie sau ridicată și spălați-o cu culori similare. După ce îl scoateți din uscător, se pare că nu a fost niciodată colorat.
 • sfaturi

  • O bucată de bucătărie cu peri rigizi este un instrument excelent pentru a îndepărta excrementele de pasăre de pe diverse suprafețe.
  • Prevenirea este cea mai bună soluție. Dacă locuiți sau lucrați într-o zonă unde adesea se adună păsări, căutați un loc acoperit pentru a vă parca mașina și a vă acorda atenție în cazul în care vă plimbați. Aruncă o privire din când în când.

  avertismente

  • Excrementele de pasăre pot conține bacterii și boli vii. Deci, atunci când curățarea excremente de pete de păsări, este recomandat să poarte mănuși și un fel de mască pentru a vă proteja de orice lucru care ar putea scapa de pata de curățare (acesta este un alt motiv pentru a umezi pata, deoarece acest lucru va reduce eliberarea de praf și resturi de la excrementele de pasăre).
  • Dacă îmbrăcămintea afectată este un tuxedo, o rochie frumoasă sau altă îmbrăcăminte care curăță doar uscat, duceți-o la curățători pentru a avea grija de pete profesional. Nici măcar nu trebuie să o tratezi singur. Acești profesioniști știu multe trucuri pentru a elimina petele persistente de diferite materiale.
  • Amintiți-vă să fiți atenți să nu lăsați substanțele de curățare chimică în parchet sau în vopseaua mașinii pentru o perioadă lungă de timp. Doar unul sau două minute pentru ca produsul să deterioreze aceste suprafețe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți o cușcă de pasăreCum să cureți o cușcă de pasăre
  Cum sa elimini petele de rosiiCum sa elimini petele de rosii
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să eliminați excrementele de pasăre din îmbrăcăminteCum să eliminați excrementele de pasăre din îmbrăcăminte
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  Cum sa curatati ciocolata de un covorCum sa curatati ciocolata de un covor
  Cum se curata excrementele de la sobolanCum se curata excrementele de la sobolan
  » » Cum să curățați excrementele de pasăre

  © 2011—2020 ertare.com