Cum să curățați adezivul pe podeaua din lemn

Dacă sunteți pe punctul de a începe ceea ce acoperă podeaua dvs., entuziasmul de a vedea că acel lemn frumos de dedesubt ar putea să se estompeze când ați lovit adezivul sau adezivul care acoperă lemnul. Deoarece forma inițială a celor mai multe adezivi este lichidă, cel mai bun mod de a le elimina complet este de a le transforma în starea lor inițială (în același mod în care ați topi din nou ceara de lumânare pentru a o elimina). În piață puteți găsi, de asemenea, diverse produse comerciale cum ar fi decapanții de vopsele și detergenții adezivi. O altă opțiune de utilizare este gheața uscată.

pași

Metoda 1
Îndepărtați adezivul cu apă caldă și prosoape

Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 1
1
Se fierbe un vas de apă. Puneți o cuvă cu 4 până la 6 cesti de apă în bucătărie și așteptați să fiarbă (puteți folosi și un ceainic electric pentru a face apa să ajungă la punctul de fierbere).
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 2
  2
  Așezați prosoape proaspete pe suprafața adezivului. Utilizați prosoape vechi care sunt colorate sau uzate, dar curate. Lăsați-le în zona în care trebuie îndepărtat adezivul.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 3
  3
  Se toarnă apa încet pe prosoape. Ia apă puțin câte puțin și lăsați adezivul să se scurgă prin ele. Prosoapele conțin apă caldă și lasă-o să rămână pe partea superioară a adezivului încălzindu-l și făcând-o să se desprindă.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn tare Pasul 4
  4
  Lăsați prosoapele acolo. Lasati prosoapele sa stea la locul lor timp de 3 sau 5 minute. Apoi, curățați suprafața podelei cu prosoapele. Adezivul ar trebui să se fi topit suficient pentru a începe să se desprindă.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 5
  5
  Îndepărtați orice reziduu adeziv cu o spatulă pentru a elimina vopseaua. Treceți ușor spatulă pe suprafața care are urme de adeziv. Aveți grijă să nu zgâriați sau să deteriorați grav podeaua.
 • Metoda 2
  Îndepărtați adezivul cu un uscător de păr

  Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 6
  1
  Ia un uscător de păr. Scopul utilizării unui uscător este de a încălzi adezivul pentru ao îndepărta mai ușor. Orice tip de uscător de acasă ar trebui să funcționeze, dar este mai bine dacă aveți o funcție de a crește căldura.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn tare Pasul 7
  2
  Conectați un uscător de păr. Conectați dispozitivul la o priză din apropiere și verificați dacă acesta pornește. Dacă uscătorul nu funcționează, poate fi necesar să apăsați butonul "reîncepe" care se află în priză, în orificiu sau în ambele. Este posibil să fie necesar să utilizați un cablu prelungitor pentru a ajunge în zona de lucru.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 8
  3
  Aplicați căldură adezivului. Îndreptați uscătorul (în funcție care dă mai multă căldură) adezivului. Așezați aparatul cât mai aproape de adeziv, fără să-l atingeți. Continuați până când vedeți că adezivul începe să se topească.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 9
  4
  Curățați zona cu un prosop uscat. Încă o dată, folosiți un prosop vechi, dar curat. Începeți să curățați adezivul topit. Poate fi o idee bună să reîncălziți adezivul și să îl curățați din nou.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 10
  5
  Utilizați o spatulă pentru a elimina resturile rămase. Mutați spatulul cu grijă pentru a îndepărta vopseaua de pe suprafața în care rămâne reziduul adeziv. Mutați-l ușor pentru a evita deteriorarea podelei.
 • Metoda 3
  Îndepărtați adezivul utilizând un produs comercial

  Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 11
  1


  Cumpărați un agent de curățare cu adeziv comercial sau un clei de curățat. Aceste produse sunt foarte utile pentru îndepărtarea adezivului dur din covoare (care a înlocuit benzile de lipire în ultimii ani). Puteți găsi unul dintre aceste produse la orice magazin de hardware.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 12
  2
  Purtați mănuși Agenții de curățare cu adezivi comerciali sunt foarte puternici. Este important să vă puneți mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de orice substanțe chimice. Purtarea ochelarilor de protecție este, de asemenea, o idee bună.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 13
  3
  Se toarnă o cantitate mică de agent de curățare adeziv într-un burete umed. Începeți cu o cantitate mică de agent de curățare a adezivului (acest produs este foarte puternic) urmând instrucțiunile din pachet. Apoi, folosind buretele, aplicați substanța deasupra adezivului pe podea.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 14
  4
  Dă-i puțin timp. Lăsați curățatul adezivului suficient de lung pentru ca adezivul să se stingă (aproximativ cinci minute sau conform instrucțiunilor producătorului).
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 15
  5
  Utilizați o spatulă pentru a îndepărta resturile. Încă o dată, utilizați spatulul cu grijă. Faceți mișcări delicate și aveți grijă să nu zgâriați sau să vă deteriorați podeaua din lemn.
 • Metoda 4
  Scoateți adezivul cu gheață uscată

  Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 16
  1
  Obțineți uneltele. Veți avea nevoie de mănuși, ochelari de protecție, o tavă sau o foaie de copt metalic și un bloc de gheață uscată de 227 g (½ lb). Puteți cumpăra gheață uscată de la orice magazin alimentar sau de la unele magazine hardware.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 17
  2
  Puneți mănuși și ochelari de protecție. Pe lângă curățatul de adeziv comercial, gheața uscată este, de asemenea, foarte puternică. Trebuie să vă protejați mâinile și ochii folosind mănuși și ochelari de protecție de fiecare dată când manipulați gheață uscată.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 18
  3
  Plasați blocul de gheață uscată de 227 g pe o folie de metal sau o tavă. Folosind o mână cu mănușa, puneți blocul de gheață uscată în centrul foii de copt metalice. Această foaie trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi zona în care doriți să îndepărtați adezivul. Dacă nu, puteți repeta acest proces de câte ori este necesar.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul dintr-o podea din lemn de esență tare Pasul 19
  4
  Așezați tava direct pe partea superioară a adezivului și lăsați-o să acționeze timp de un minut. Gheața uscată se va întări și apoi se sparge adezivul. Poate că aceasta este cea mai rapidă și cea mai curată metodă de îndepărtare a adezivului de pe podea.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați adezivul din podea din lemn de esență tare Pasul 20
  5
  Scoateți tava și utilizați o spatulă pentru a scoate piesele crăpate ale adezivului. Ca întotdeauna, faceți o presiune și utilizați mișcări delicate pentru a evita deteriorarea podelei.
 • sfaturi

  • Dacă uscătorul de păr nu se încălzește foarte mult, încercați un pistol de căldură. Țineți arma pe adeziv la o distanță unde începe să se topească. Aveți grijă să nu puneți arma prea aproape de podeaua din lemn, așa cum ați putea arde-o.

  avertismente

  • Nu depozitați niciodată gheață uscată într-un recipient etanș, deoarece ar putea exploda.
  • Nu uitați să folosiți întotdeauna mănuși de protecție și ochelari de protecție atunci când manipulați gheața uscată, deoarece dacă o atingeți direct, ar putea suferi arsuri. Dacă veniți în contact cu gheața uscată și ardeți sau înghetați, consultați imediat medicul.
  • Scoateți gheața lăsând-o să se evapore în aer liber sau plasați-o într-un recipient deschis și păstrați-l departe de copii sau animale de companie.
  • Când utilizați produse de curățare chimică, nu uitați să lucrați într-un loc bine ventilat sau utilizați ventilatoarele pentru a îndepărta orice gaz periculos.

  Lucruri de care ai nevoie

  • prosoape proaspete
  • răzuitor de metal pentru a răzui vopsea
  • mănuși de cauciuc
  • burete
  • agenți de curățare cu adeziv comercial
  • gheață uscată
  • tava de copt metalic
  • lentile de protecție
  • uscător de păr
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adere hârtie la lemnCum să adere hârtie la lemn
  Cum să plizeze lemnulCum să plizeze lemnul
  Cum sa faci lemnCum sa faci lemn
  Cum de a face flarpCum de a face flarp
  Cum sa faci fitile pentru lumanariCum sa faci fitile pentru lumanari
  Cum se face lipici cu lapteCum se face lipici cu lapte
  Cum sa faci o floare KusudamaCum sa faci o floare Kusudama
  Cum să lipiți lemnulCum să lipiți lemnul
  Cum să lipiți sticlaCum să lipiți sticla
  Cum să scapi de super-grăsimeCum să scapi de super-grăsime
  » » Cum să curățați adezivul pe podeaua din lemn

  © 2011—2020 ertare.com