Cum să curețe păturile

Când ne gândim la o pilă, deseori ne raportăm cu confortul: acest capac moale și căptușit ne menține caldă și confortabilă. Dar ați știut că păstăile sunt, de asemenea, gazde ideale pentru acarienii de praf și resturile care se acumulează în timp, ceea ce mărește riscul unei reacții alergice? Menținerea lor curată este vitală pentru sănătatea dumneavoastră și pentru lungimea păturilor. Deși la început s-ar părea o sarcină dificilă de manevrat, puteți fi siguri că dăruirea în pauză sau scăparea în jos a spălării este o sarcină foarte fezabilă.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă să vă curățați mângâierea

Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 1
1
Citiți eticheta pentru instrucțiunile de spălare. Pilula dvs. ar trebui să aibă o etichetă cu instrucțiuni despre cum să o spălați. Cele mai multe covoare sintetice sau sintetice pot fi spălate acasă cu un detergent slab, deși unele pot specifica că trebuie să le curățați.
 • Urmați instrucțiunile specifice de pe etichetă. Acestea ar putea include opțiuni de temperatură pentru șaibe și uscătoare, etc.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 2
  2
  Determinați dacă quiltul dvs. are nevoie de curățenie. Pătrunjelul are nevoie probabil de o curățare bună o dată la câteva luni. Cu toate acestea, dacă suferiți de alergii, trebuie să le spălați o dată pe lună.
 • Nu este necesar să spălați întreaga pilotaj dacă problema este o singură pată. Citiți pasul 4 pentru a trata petele.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 3
  3
  Verificați rezistența cusăturii și prezența găurilor. Înainte de a spăla pilula, asigurați-vă că nu există fire sau lacrimi pierdute. Sperăm că aceste lacrimi nu vor fi foarte mari și le puteți corecta cu ușurință cu acul și firul. Deși acest lucru adaugă timp la procesul de spălare a mănunchiului, va împiedica aceste mici găuri să devină mai mari în timpul spălării.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 4
  4
  Scoateți petele. Puteți să o faceți cu o cantitate mică de soluție fără detergent (ca Woolite) diluat cu puțină apă. O altă opțiune este folosirea unei pastă din bicarbonat de sodiu și apă, o soluție de jumătate și jumătate de bicarbonat de sodiu și oțet alb sau doar apă curată.
 • Deplasați materialul de umplere departe de zona colorată.
 • Aplicați o cantitate mică de soluție de curățare în zona afectată.
 • Uscați cu o cârpă albă curată sau un prosop.
 • O altă alternativă este să frecați cu pânza pentru a slăbi petele și clătiți cu puțină apă. Goliți excesul de apă cu mâinile și apoi uscați cu un prosop alb curat.
 • Dacă nu vă spălați ulterior pilota, lăsați-o să se usuce cu aer sau uscați-o cu un uscător de păr. Asigurați-vă că sa uscat complet.
 • Nu folosiți niciodată înălbitor sau o soluție pentru tratarea culorii.
 • Partea 2
  Spală-ți mângâiașul

  Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 5
  1
  Puneți pilotul în mașina de spălat. Asigurați-vă că o distribuiți în mod egal. Sufragerul are nevoie de un spațiu suficient pentru a curăța bine, astfel încât dacă mașina dvs. de spălat auto pare prea mică pentru a ține umeritorul, duceți-o la o spălătorie și folosiți unul dintre șaibele de încărcare frontale mari.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 6
  2
  Setați mașina de spălat la opțiunea "haine delicate" și alegeți temperatura apei. Această opțiune este esențială pentru a evita deteriorarea capacului. Alegerea temperaturii apei depinde de câțiva factori.
 • Utilizați apă curată sau apă caldă conform instrucțiunilor de pe etichetă.
 • Utilizați apă caldă dacă doriți să eliminați acarienii de praf și nu aveți un uscător. Încălzirea de peste 54 ° C (130 ° F) distruge acarienii de praf, dar dacă vă faceți griji că vă stricați țesătura sau culoarea căptușelii cu o spălare la temperaturi ridicate, utilizați apă curată și căldură de rezervă pentru scenă. uscare.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 7
  3


  Dacă este posibil, adăugați un ciclu suplimentar de clătire. În funcție de mașina dvs. de spălat, ați putea să o selectați la început sau să fie necesar să o adăugați ca un pas suplimentar după finalizarea primului ciclu.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 8
  4
  Utilizați o cantitate mică de detergent slab. Alegeți un detergent adecvat pentru materiale delicate. Utilizarea unei cantități mici împiedică formarea unei spume prea mari în mașina de spălat și, de asemenea, reduce riscul de îndepărtare a stilourilor de tip quilt.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 9
  5
  Adăugați o pereche curată de pantofi albi sau mingi de tenis. Adăugarea acestora la mașina de spălat va contribui la echilibrarea încărcăturii și la curățarea eficientă.
 • Asigurați-vă că pantofii pot intra în mașina de spălat în funcție de setările pe care le-ați selectat.
 • Partea 3
  Uscați-vă căldura

  Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 10
  1
  Așezați-vă cămașa în uscător cu pantofii sau mingile de tenis. Asigurați-vă că distribuiți pilotul în mod egal. Papuci sau mingi de tenis ajuta la mentinerea umpluturii uniform distribuite.
  • O altă alternativă este folosirea unui uscător sau a inelelor de cauciuc cu tambur pentru a bate pliurile.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 11
  2
  Uscați mănușa la temperatură scăzută. Mângâietorul tău va dura ceva timp să se usuce complet, poate câteva ore.
 • Utilizați opțiunea de uscare la temperaturi ridicate pentru a distruge acarienii de praf, dar numai după ce consultați eticheta pentru instrucțiunile de spălare. Rețineți că bilele de tenis și adidații nu pot tolera temperaturi ridicate.
 • Imaginea intitulată Curățarea mănunchiului Pasul 12
  3
  Spălați frecvent mașina de spălat în timpul procesului de uscare. La fiecare jumătate de oră, scoateți scufundătorul din uscător și așteptați-l. Acest lucru ajută la redistribuirea umpluturii și stimulează o uscare completă și omogenă, păstrând bine pânza aerată. De asemenea, puteți căuta semne de arsuri (care este puțin probabil atunci când vă uscați la temperaturi scăzute, dar este un risc la uscare la temperaturi ridicate).
 • Imaginea intitulată Curățarea mănâncătoarelor Pasul 13
  4
  Așezați dușul în aer liber. Dacă ziua este relativ uscată și însorită, finalizați procesul de uscare prin plasarea plăcii în aer liber timp de câteva ore. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că umezelile se usucă complet, ceea ce este esențial pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului. Lumina soarelui ajută și la distrugerea acarienilor de praf.
 • Dacă vremea este foarte caldă și însorită, puteți săriți uscarea în uscător și închideți dușul în aer liber în timpul întregului proces de uscare. Dacă faceți acest lucru, aranjați căptușeala astfel încât suprafețele acesteia să se usuce uniform. Asigurați-vă că pufați-l și rotiți-l la 90 de grade la fiecare două sau trei ore, astfel încât în ​​jos sau umplere nu se acumulează la un capăt.
 • În cazul în care vremea nu permite acest lucru, agățați umbrelele într-o zonă uscată și bine ventilată a casei. Extinderea acestuia pe un suport interior de uscare îi permite să se usuce uniform. Nu uitați să-l pufați și să-l întoarceți frecvent, după cum este indicat mai sus.
 • sfaturi

  • Dacă eticheta de instrucțiuni de spalare recomandă spălarea manuală, puteți face acest lucru cu un detergent slab într-o cadă sau o chiuvetă mare de spălare.
  • Protejați-vă călcătorul de murdărie și praf cu un capac de duș. Acest lucru se potrivește cu mângâietorul, îl puteți îndepărta cu ușurință și îl puteți spăla în mașina de spălat cu restul așternutului.
  • Scuturați-vă în fiecare dimineață și spălați-l în zilele uscate și vântoase. Aceasta ajută la umplerea și umplerea umpluturii, ceea ce împiedică dezvoltarea mucegaiului.
  • Majoritatea producătorilor avertizează că nu ar trebui să utilizați înălbitor deoarece poate deteriora capacul și umplutura, ceea ce scurtează durata de viață a măgarului. Cu toate acestea, înălbitorul este un agent eficient împotriva acarienilor de praf. Prin urmare, dacă aceasta este o problemă pentru dvs., vă recomandăm să adăugați o cantitate mică de înălbitor la ciclul de spălare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți jucăriile pentru bebelușiCum să cureți jucăriile pentru bebeluși
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum să curăți un rucsacCum să curăți un rucsac
  Cum să spăl o pătură pentru caiCum să spăl o pătură pentru cai
  Cum sa curatati o brataraCum sa curatati o bratara
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum să eliminați acarienii de prafCum să eliminați acarienii de praf
  Cum să spăl haineleCum să spăl hainele
  Cum să spăl hainele unui copilCum să spăl hainele unui copil
  Cum se spală mănunchiurileCum se spală mănunchiurile
  » » Cum să curețe păturile

  © 2011—2020 ertare.com