Cum să cureți ochelarii de vin

Paharele de vin sunt frumoase și adesea foarte delicate. Dacă așezați din sticlă, nu veți putea să le spălați în mașina de spălat vase ca ochelarii obișnuiți și veți avea nevoie de o îngrijire deosebită. Acest articol va explica câteva modalități diferite de a curăța ochelarii de vin și cum să eliminați pete încăpățânați.

pași

Metoda 1
Pahare de vin din sticlă curată

Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Pasul 1
1
Țineți paharul cu grijă de ceașcă, nu de tulpină. Luați în considerare faptul că tulpina este fragilă și că paharul se poate rupe cu ușurință dacă îl țineți. În schimb, puneți-vă mâna în jurul ambelor părți ale fundului potirului cu degetele.
 • Această metodă va funcționa, de asemenea, pentru sticle de vin din sticlă.
 • Dacă spălați ochelari de vin vopsite sau decorați, utilizați această metodă.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Pasul 2
  2
  Clătiți ochelarii cu apă caldă și fierbinte. Rețineți că, dacă apa este prea caldă pentru dvs., probabil că este prea pentru paharul de vin și că apa poate sparge paharul dacă este prea fierbinte. Ocazional, acesta va fi tot ce trebuie să faceți pentru a curăța paharul.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 3
  3
  Curățați cupa cu un burete cu mâna lungă. Evitați să vă puneți mâna în ceașcă sau riscați să o rupeți. În schimb, găsiți un burete moale cu mâner din plastic lung. Concentrați-vă curățenia pe cele mai murdare părți, cum ar fi marginea, partea de jos a potirului și partea exterioară a potirului.
 • Nu utilizați vată de oțel sau fibră. De asemenea, evitați să folosiți ceva cu peri din plastic dur. Toate aceste lucruri pot gata suprafața paharului.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 4
  4
  Dacă este necesar, utilizați un detergent delicat și nescris. În general, o clătire simplă și o spălare ușoară cu un burete moale vor fi tot ce aveți nevoie pentru a curăța sticla de vin. Cu toate acestea, dacă este prea murdar, poate fi necesar să utilizați un detergent delicat. Nu veți avea nevoie de mult, cu o picătură mică va fi de ajuns.
 • Încercați să utilizați un detergent puțin alcalin, dacă este posibil.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 5
  5
  Clătiți fiecare cupă bine, înăuntru și în afară, cu apă fierbinte. Asigurați-vă că eliminați toate reziduurile de săpun, rețineți că sticla absoarbe ușor mirosurile și aromele. Dacă nu clătiți suficient de mult paharul, data viitoare când beți vin, poate avea un gust ușor de săpun.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 6
  6
  Puneți paharul cu fața în jos pe un prosop moale pentru a se usca. Prosopul moale va proteja marginea paharului de suprafața tare a mesei sau a contra-vârfului.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 7
  7
  Dacă locuiți într-o zonă în care apa este greu, uscați paharele cu un prosop fără scame. Acest lucru va ajuta la prevenirea petelor cauzate de apa tare. Utilizați o cârpă moale, fără scame, cum ar fi un microfibră.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 8
  8
  Rețineți că unele spoturi ar putea fi permanente. Sticla este un material foarte poros, absoarbe arome și este ușor de deteriorat. Dacă ochelarii de vin din sticlă au devenit opaci, deoarece le-ați spălat în mașina de spălat vase la un moment dat, deteriorarea va fi permanentă. Căldura mașinii de spălat vase a copt detergentul în sticlă.
 • Metoda 2
  Pahare de vin din sticlă curată

  Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vinuri Pasul 9
  1
  Alegeți ochelari de vin din sticlă scurtă. Nu utilizați această metodă pentru a curăța cupele de sticlă sau cele cu tulpini lungi și delicate. De asemenea, nu utilizați această metodă pentru pahare de vinuri pictate sau decorate.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 10
  2
  Planificați să spălați cupele separat de celelalte vase. Nu le puneți în mașina de spălat vase cu ceva foarte murdar sau gras. Grăsimea ar putea pătrunde în pahare și le va păsa.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vinuri Pasul 11
  3
  Setați cupele cu fața în jos pe suportul superior și separați-le unul de celălalt astfel încât să nu se atingă unul de celălalt. Încercați să aveți spațiul dintre o mână între sticlă și geam. Acest lucru va reduce șansele ca acestea să se ciocnească unul cu celălalt și să se împrăștie.
 • Imaginea cu titlul Curățați ochelarii de vin Step 12
  4
  Utilizați o cantitate mică de detergent nescris. Cu cât detergentul este mai mic, cu atât mai bine. De asemenea, încercați să utilizați unul ușor și nu foarte alcalin. Nu adăugați niciun produs de clătire, deoarece, deși ar putea împiedica petele de apă, acesta va lăsa, de asemenea, un reziduu chimic care va afecta aroma următorului dvs. pahar de vin.
 • Dacă ochelarii de vin sunt colorați, luați în considerare adăugarea unei jumătăți de oțet de oțet alb în ciclul de spălare.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 13
  5
  Utilizați un ciclu moale și scurt. Dacă puteți, încercați și să utilizați un nivel mai scăzut al temperaturii. Țineți minte că, cu cât este mai fierbinte apa, cu atât mai probabil vă vor rupe ochelarii de vin.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 14
  6
  Treceți prin ciclul de uscare. În schimb, deschideți ușa mașinii de spălat vase la sfârșitul ciclului de spălare pentru a permite caciurile să se usuce fără umiditate.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Pasul 15


  7
  Uscați paharele cu mâna dacă locuiți într-o zonă unde apa este greu. Uscați-le ușor cu un prosop moale, fără scame (ca un microfibră) și păstrați-le.
 • Metoda 3
  Curățați oalele de vin cu aburi

  Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin 16
  1
  Se fierbe un vas de apă pe sobă. Umpleți un vas cu apă și puneți-l pe sobă. Porniți soba la temperaturi ridicate și așteptați ca apa să înceapă fierberea. În general, această metodă este sigură pentru ochelarii de sticlă sau pentru sticlă, dar este posibil să nu fie pentru pahare vopsite sau decorate.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vinuri Pasul 17
  2
  Țineți ceștile cu fața în jos pe apă. Glisați tulpina între degete în mod liber, astfel încât baza să se sprijine pe mâna dvs.
 • Imaginea intitulată Curatați ochelarii de vin 18
  3
  Așteptați până când sticla de vin este acoperită cu abur. Dacă aburul nu acoperă paharul, încercați să îl apropiați de apă. Totuși, nu lăsați-o să atingă apa sau se poate rupe.
 • Imaginea intitulată Curatați ochelarii de vin 19
  4
  Așteptați câteva momente și apoi scoateți paharul. Aburul fierbinte va fi sterilizat.
 • Imaginea intitulată Curatați ochelarii de vin 20
  5
  Curățați geamul de vin cu un prosop moale, fără scame. Alegeți un prosop moale, ca un microfibră, și curățați geamul interior și exterior.
 • Metoda 4
  Îndepărtați petele încăpățânați

  Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin 21
  1
  Puneți o cârpă moale pe fundul unui recipient din plastic. Containerul trebuie să fie suficient de mare pentru a se potrivi cu sticla de vin. Țesătura moale este importantă, deoarece va împiedica zgârierea paharului.
  • Această metodă este minunată pentru ochelarii opaci. De asemenea, este bine să eliminați pete de vinuri dificile.
  • Nu utilizați această metodă cu pahare de vinuri pictate sau decorate. Îmbrăcarea acestor tipuri de ochelari în apă pentru perioade lungi de timp ar putea cauza decolorarea vopselei sau a decorului.
 • Imaginea intitulată Curățați ochelarii de vin Step 22
  2
  Umpleți recipientul cu apă caldă. Utilizați numai apă suficientă, astfel încât sticla de vin să fie acoperită atunci când o scufundați.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 23
  3
  Adăugați cinci linguri de oțet alb. Oțetul va dizolva toate reziduurile de vin sau mineralele. Dacă nu puteți obține oțet, puteți folosi o sifon sau o sifon. Asigurați-vă că sifonul sau bicarbonatul de sodiu sunt complet dizolvați, eventualele aglomerări rămase ar putea zgâria geamul.
 • Soda va ajuta la eliminarea opacității, dar nu poate elimina petele de vin. Bicarbonatul de sodiu va face același lucru, deși nu este la fel de eficient.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 24
  4
  Puneți sticla de vin în recipient. Sticla de vin ar trebui să fie complet scufundată. Dacă nu, adăugați puțină apă caldă.
 • Imaginea intitulată Curatați ochelarii de vin 25
  5
  Așteptați una sau două ore înainte de a scoate sticla de vin din recipient. Acest lucru va da timp suficient acizilor oțetului pentru a dizolva petele.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vin Step 26
  6
  Clătiți geamul cu apă curgătoare. Țineți paharul de ceașcă. Nu o țineți de tulpină, mai ales dacă este o ceașcă de sticlă. Rețineți că tulpina este foarte fragilă și s-ar putea rupe. Dacă paharul este încă opac, deteriorarea poate fi permanentă. Deseori, paharele de vin, în special cele din sticlă, devin opace dacă sunt spălate în mașina de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățarea ochelarilor de vinuri Pasul 27
  7
  Puneți sticla de vin cu susul în jos pe un prosop moale, fără scame, ca să se usuce. Răspândiți prosopul pe masă sau pe blat. Puneți sticla de vin cu fața în jos pe prosop. Dacă locuiți într-o zonă care are apă dură, poate doriți să o uscați manual, folosind un prosop moale, fără scame.
 • sfaturi

  • Este mai bine să depozitați ochelarii de vin cu capul în jos într-un raft de vin cu suport pentru vin. Dacă nu aveți una, asigurați-vă că ochelarii sunt complet uscați înainte de a le pune pe un raft cu fața în sus.
  • Găsiți sifonul în secțiunea detergent din supermarket.
  • Dacă intenționați să cumpărați ochelari de vin pe care intenționați să le spălați în mașina de spălat vase, alegeți acelea care au o tulpină scurtă.
  • Rețineți că vinul roșu poate pata. Clătiți ochelarii pe care l-ați folosit pentru a bea vin roșu cât mai curând posibil, puteți să le spălați mai atent după aceea. Dacă va dura ceva timp înainte de a le curăța, luați în considerare umplerea cu apă pentru a preveni evaporarea reziduurilor de vin.
  • Curățați cu mâna paharele de vinuri pictate și decorate. Nu-i lăsați scufundați în apă, aceasta va face coaja de vopsea sau decor.
  • Luați în considerare faptul că sticla absoarbe ușor mirosurile. Evitați depozitarea paharelor de vin din sticlă aproape de cafea, produse de curățat, condimente și alte elemente aromatice.

  avertismente

  • Nu puneți niciodată mâna în sticlă de vin pentru ao curăța, mai ales dacă este din sticlă delicată. Cupa se poate rupe ușor datorită presiunii. Utilizați un burete cu un mâner lung.
  • Evitați utilizarea de înălbitor sau orice altceva cu miros pentru a curăța sau usca ochelarii de vin. Chiar și cel mai mic reziduu de miros poate afecta gustul vinului.
  • Nu spălați niciodată paharele de vin din sticlă în mașina de spălat vase. Acest lucru nu numai că le poate sparge, dar căldura poate găti detergentul de pe geam și poate opace.

  Lucruri de care ai nevoie

  Pahare de vin din sticlă curată

  • ochelari de vin din sticlă
  • apă caldă
  • burete de curățare cu mâner lung
  • scutece fără scame sau prosop
  • detergent ușor de spălat

  Pahare de vin din sticlă curată

  • Pahare de vin cu sticlă scurtă (numai din sticlă)
  • mașină de spălat vase
  • detergent slab
  • oțet alb (opțional)
  • scutece fără scame sau prosop

  Curățați oalele de vin cu aburi

  • ochelari de vin
  • aragaz
  • oală
  • apă
  • scutece fără scame sau prosop

  Îndepărtați petele încăpățânați

  • recipient de plastic
  • prosop sau cârpă fără scame
  • apă
  • oțet alb, sifon sau sifon
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să preveniți acumularea mucegaiului în vasele copiilorCum să preveniți acumularea mucegaiului în vasele copiilor
  Cum să îmbinați sticlaCum să îmbinați sticla
  Cum se face un pandantiv de sticlă topităCum se face un pandantiv de sticlă topită
  Cum să fixați o ochelari cu dungiCum să fixați o ochelari cu dungi
  Cum să vă păstrați ochelariiCum să vă păstrați ochelarii
  Cum sa alegi ochelari de soareCum sa alegi ochelari de soare
  Cum se curăță lentile opaceCum se curăță lentile opace
  Cum se curata lentilele (ochelarii)Cum se curata lentilele (ochelarii)
  Cum sa curatati o cana menstrualaCum sa curatati o cana menstruala
  Cum sa alegi un pahar pentru a bea vinCum sa alegi un pahar pentru a bea vin
  » » Cum să cureți ochelarii de vin

  © 2011—2020 ertare.com