Cum să curățați cristalele de cuarț

Colectarea cristalelor de cuart poate fi un hobby amuzant pentru orice entuziast de bijuterii. Cu toate acestea, ele sunt aproape întotdeauna acoperite cu alte minerale care pată frumusețea cristalelor. De obicei, puteți curăța aceste pete prin următoarele metode: de la spălare până la curățare cu substanțe chimice.

pași

Partea 1
Îndepărtați murdăria și petele minore

Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 1
1
Utilizați o periuță de dinți veche. Dacă aveți doar câteva cristale de cuarț sau cristale care au pete mici de noroi, puteți folosi o periuță de dinți pentru a le curăța. Pur și simplu umeziți peria cu apă și curățați paharul pe mâna dvs.
 • Puteți folosi chiar pulberea pentru curățare și o perie de oțel pentru pete încăpățânate, deoarece cuarțul este un material foarte durabil.
 • Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 2
  2
  Uscați cristalele de cuarț la soare. Dacă acestea sunt acoperite cu un strat mare de noroi, le puteți lăsa sub lumina soarelui indirect timp de mai multe ore, astfel încât noroiul să se usuce și să se rupă. Odată ce noroiul este suficient de uscat, puteți peria deșeurile.
 • Este posibil să fie nevoie să repetați acest proces de mai multe ori.
 • Asigurați-vă că nu plasați cristalele sub lumina directă a soarelui, deoarece acestea le pot încălzi foarte repede, le pot deteriora sau le pot sparge.
 • Această metodă funcționează numai pentru a îndepărta nămolul uscat din cristalele de cuart. În cazul în care cuarțul este acoperit cu depozite de fier, trebuie să utilizați acid oxalic.
 • Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 3
  3
  Îndepărtați petele de fier cu o mașină cu apă sub presiune. Cele mai multe pete de fier pot fi îndepărtate cu un pistol de apă de înaltă presiune. Pur și simplu presărați apa pe cristalele de cuart și pata va dispărea. Aceasta funcționează pe majoritatea petelor de fier din cuarț, lăsând pete doar în fisurile paharului.
 • De asemenea, puteți îndepărta multe dintre petele de fier cu o mașină cu aer comprimat.
 • Partea 2
  Elimină depunerile dure și petele

  Imaginea intitulată
  1
  Se scufunda peste noapte în acid oxalic pentru a îndepărta depozitele de fier. Dacă cristalele de cuarț au doar un mic strat exterior de fier, puteți să le curățați temeinic prin înmuierea lor peste noapte într-o soluție ușoară de acid oxalic. Se pun cristalele într-o tavă din plastic cu acidul oxalic și se acoperă peste noapte.
  • Puteți clăti cristalele a doua zi cu un furtun de grădină sau în chiuvetă. Asigurați-vă că puneți capacul pe chiuvetă, astfel încât să nu pierdeți niciun geam.
  • Poți cumpăra praf de acid oxalic în aproape orice farmacie.
 • Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 5


  2
  Eliminați petele prin înmuierea într-o soluție pe care o puteți cumpăra în magazin. Puteți achiziționa o soluție de curățare în aproape toate magazinele pentru îmbunătățirea casei sau pentru supermarketuri. Pur și simplu înmuiați cristalele de cuarț în soluția de curățare și pata va dispărea. Poate ar trebui să lași cristalele să se înmoaie zile sau chiar săptămâni pentru a elimina complet petele.
 • Asigurați-vă că clătiți cristalele de cuarț cu apă când ați terminat.
 • Dacă doriți să creați propria soluție de curățare, combinați 30 g ditionit de sodiu, 30 g bicarbonat de sodiu, 60 g citrat de sodiu și 800 ml apă. Pur și simplu amestecați amestecul până când toate substanțele chimice s-au dizolvat în apă.
 • Imaginea cu titlul Curățenie cu cristale quartz Pasul 6
  3
  Eliminați depozitele de alge prin înmuierea cristalelor în înălbitor. Dacă cristalele de cuarț sunt acoperite cu depuneri de alge sau alte minerale, curățați-le cu înălbitor de casă. Înmuiați cristalele într-un recipient plin de substanțe de înălbire diluate cu apă și lăsați-le acolo pentru câteva zile.
 • Asigurați-vă că clătiți bine cuarțul după îndepărtarea acestora din soluția de înălbire.
 • Lăsați-le să se usuce complet (cel puțin o zi) înainte de a începe orice altă curățare chimică.
 • Partea 3
  Luați măsurile de precauție corespunzătoare

  Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 7
  1
  Efectuați curățarea într-o zonă bine ventilată. Ori de câte ori curățați cristalele de cuarț cu acid oxalic, ar trebui să faceți acest lucru într-o zonă bine ventilată. Gazele pot fi dăunătoare dacă sunt inhalate. Gazele acide pot fi otrăvitoare pentru oameni și animale.
 • Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 8
  2
  Purtați mănuși atunci când lucrați cu orice tip de acid. În afară de dăunare dacă este inhalat, acidul poate arde pielea dacă vine în contact direct cu acesta. Asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc atunci când lucrați cu acid oxalic și în timp ce curățați cristalele de cuarț.
 • Asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc și nu o cârpă. Reziduurile acide pot rămâne în mănuși de pânză sau pot merge pe piele.
 • Imaginea cu titlul Cristale de cuart curat Pasul 9
  3
  Aruncați reziduurile acide în mod corespunzător. Deoarece acestea sunt considerate periculoase, trebuie să le neutralizați înainte de a le elimina. După terminarea procesului de curățare, acidul oxalic va deveni lichid. Trebuie să adăugați oxid de calciu (CaO) la lichid până când nu există nicio reacție vizibilă.
 • O puteți face afară, pe podea și spălați deșeurile cu un furtun. De asemenea, puteți utiliza o pâlnie pentru a turna acidul oxalic utilizat într-un recipient și adăugați oxidul de calciu în el. Apoi, aruncați recipientul și conținutul acestuia în coșul de gunoi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați cuarțulCum să curățați cuarțul
  Cum sa curatati cizmele TimberlandCum sa curatati cizmele Timberland
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum să-ți cureți pantofii ConverseCum să-ți cureți pantofii Converse
  Cum sa curatati o perie de parCum sa curatati o perie de par
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum să curățăți adidașii Converse All Stars (tenis de conversație)Cum să curățăți adidașii Converse All Stars (tenis de conversație)
  Cum sa cureti pantofii de camasi albeCum sa cureti pantofii de camasi albe
  Cum sa curatati pantofii de piele folosind WindexCum sa curatati pantofii de piele folosind Windex
  » » Cum să curățați cristalele de cuarț

  © 2011—2020 ertare.com