Cum sa curatati placile de granit

Granitul este o opțiune de design durabilă și atemporală. Cu toate acestea, pentru plăcile de granit întotdeauna arata cel mai bine, este esențial să le curățați în mod corespunzător. Dacă eliminați murdăria de suprafață înainte de a curăța gresie, folosiți soluții de curățare adecvate pentru granit și de a crea o întreținere de rutină comune, dale de granit vor rămâne în stare bună pentru mai mulți ani.

pași

Metoda 1
Faceți o curățare de rutină

Imaginea intitulată Placi de granit curat Pasul 1
1
Curățați zona cu un mop uscat sau cu un aspirator. Înainte de a începe curățarea plăcilor, este important să îndepărtați murdăria de pe suprafață. Acest lucru va preveni orice particule de praf sau zgârieturi pastă granit, care poate particule capcana de murdărie adânc în piatră și finisajul plictisitoare.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 2
  2
  Utilizați apă distilată caldă și un săpun delicat. Dacă granitul nu este foarte murdar, încercați să-l curățați cu apă distilată caldă și puțin săpun mic. Se diluează câteva picături de săpun într-o găleată cu apă și se presează o cârpă moale pentru a îndepărta excesul de apă înainte de curățarea plăcilor. Apa poate pata granitul daca este lasata sa stea pentru o lunga perioada de timp.
 • Evitați săpunurile care au multe culori și parfumuri. Coloranții pot pata granitul colorat în lumină.
 • Mai bine folosiți o cârpă din microfibră concepută special pentru piatră, pe care o puteți cumpăra la un magazin de hardware. Nu curățați niciodată granitul cu orice material abraziv, cum ar fi bureții de spălare sau vata de oțel. Deși este o piatră durabilă, este vulnerabilă la zgârieturi.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curat Pasul 3
  3
  Lucrați într-un mod metodic, pentru a nu uita nici un spațiu. De exemplu, puteți să curățați toate plăcile într-un rând de la stânga la dreapta înainte de a continua cu rândul următor. Dacă plăcile de granit sunt pe podea, asigurați-vă că nu vă blocați într-un colț în timpul curățării.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curat Pasul 4
  4
  Uscați granitul complet pentru a evita petele de apă. Uscați cu mișcări circulare, ca și cum ați lustruit o mașină. Dacă nu aveți o cârpă moale, puteți folosi o cămașă veche fără imprimare pe ecran.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele încăpățânați

  Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 5
  1
  Folosiți o soluție de curățare prietenoasă cu granitul pentru cele mai dure locuri de muncă. Dacă podeaua este foarte murdar sau nu a spălat pentru o lungă perioadă de timp, poate fi util să se utilizeze o soluție de curățare adecvată pentru granit, granit curată și metoda Weiman granit Cleaner Spray sau. Nu utilizați niciodată produse de curățat "cu destinație generală" pe granit.
  • Lăsați zona să se ventileze. Dacă decideți să curățați granitul cu o soluție achiziționată, este posibil ca substanțele chimice să emită gaze. Deschideți o fereastră pentru ca aerul să circule în timpul curățării.
  • Sprayați curatatorul pe o singură plăcuță și curățați-o cu o cârpă moale. Dacă pulverizați mai multe plăci simultan și lăsați soluția să se usuce, puteți pata granitul.
  • Uscați complet cu o cârpă moale pentru a reduce petele de apă.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 5
  2
  Încercați o învelitoare de sodă de copt în pete profunde. Pentru petele profunde sau impregnate, aplicați un tencuială pentru a elimina petele de pe piatră. Se amestecă bicarbonatul și apa până când amestecul are o consistență de smântână. Răspândiți pastele pe pete și acoperiți-le cu folie de plastic pentru mâncare. Lăsați-l acoperit timp de 24 de ore.
 • După ce au trecut cele 24 de ore, îndepărtați pasta așa cum ați proceda în mod normal la curățarea plăcilor de granit, cu săpun și apă caldă.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 7


  3
  Curățați chitul cu un produs potrivit pentru granit. Amestecul atrage mult murdărie și praf. În cazul în care chitul murdar face gresie arate mai curat, mai curat în căutarea unui mortar adecvat pentru granit, Placi de granit ca Aur Chitul Cleaner sau Chitul Cleaner Lab. Mulți agenți de curățare uzuali sunt abrazivi și pot deteriora plăcile de granit.
 • Utilizați o periuță de dinți sau o altă perie mică pentru a curăța chitul între plăcile. În acest fel, veți fi siguri că aplicați curățatul într-un mod mai concentrat. Evitați întotdeauna utilizarea periilor dure de orice fel pe plăcile de granit.
 • Metoda 3
  Păstrați podeaua curată

  Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 2
  1
  Creați o rutină frecventă de curățare. Curățați plăcile cu o cârpă uscată la fiecare două zile pentru a reduce murdăria de pe suprafață. Cu cât sunt mai frecvente curățările de rutină, cu atât mai puțin frecvente vor fi curățările adânci pe care le veți avea de făcut cu săpun și apă sau soluții de curățare.
  • Puteți crea un memento în calendar pentru a vă aminti de curățarea plăcilor.
 • Imaginea intitulată Gresie de granit curățată Pasul 9
  2
  Curățați dalele când se varsă ceva. Fie că un pahar de vin sau un sos de deversare, amintiți-vă că produsele alimentare și băuturile sunt pline de acizi și sucuri naturale care pot deteriora dale de granit. Când se varsă ceva, curățați-l imediat cu săpun și apă și uscați complet țiglele. În acest fel, veți preveni impregnarea petelor.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curat Pasul 10
  3
  Verificați dacă vopselele și plăcile nu prezintă deteriorări. Frații brute de chituri pot zgâria granitul și pot prinde praful și murdăria. Timpul de curățare este excelent pentru a se apropia de gresie și a examina integritatea fiecărei pietre și linia de șpaclu. Asigurați-vă că schimbați plăcile rupte sau cioplite și retușați chitul dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Placi de granit curățat Pasul 11
  4
  Sigiliți granitul o dată pe an Deși materialul de etanșare nu înlocuiește curățarea, acesta poate face granita mai rezistentă la deteriorarea cauzată de scurgerea apei și a altor substanțe. Etanșați granitul o dată pe an cu o substanță de etanșare de bună calitate, cum ar fi Sealer de Granit Doctor sau Stone Pro Granit Sealer, pentru a menține țiglele în stare bună.
 • sfaturi

  • Dacă nu știți dacă plăcile sunt sintetice sau autentice, uitați-vă la dungile pietrei. Genitul granit va avea un design aleator, în timp ce sinteticul va avea un design subtil, dar detectabil.
  • Citiți întotdeauna etichetele produselor de curățare pentru a afla dacă sunt potrivite pentru granit. Chiar și după verificarea etichetei, aplicați-o într-un colț puțin perceptibil pentru a vă asigura că nu dăunează, nu zgârie sau nu afectează granitul în nici un fel.

  avertismente

  • Nu te opri sau nu stai pe blaturile de granit. Deși această piatră este foarte dificilă, nu este deosebit de flexibilă. Orice îndoire poate cauza fisuri.

  Lucruri de care ai nevoie

  • săpun moale pentru feluri de mâncare
  • apă
  • cârpe moi
  • bicarbonat de sodiu
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum să curăț un disc compactCum să curăț un disc compact
  Cum să aibă grijă de blaturi de granitCum să aibă grijă de blaturi de granit
  Cum se instalează un contor de granitCum se instalează un contor de granit
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  Cum să curățați plăcile de porțelanCum să curățați plăcile de porțelan
  Cum se curata marmuraCum se curata marmura
  Cum se curata travertinulCum se curata travertinul
  » » Cum sa curatati placile de granit

  © 2011—2020 ertare.com