Cum sa curatati placile de marmura

Din cauza culorilor și venele lor atractive, nu este nimic nou că plăci de marmură sunt o alegere comună pentru pardoseli, blaturi și dușuri. Cu toate acestea, uneori, le face o reputație proastă, deoarece acestea sunt mai moi decât granit sau porțelan, astfel încât să le păstreze curate s-ar putea părea o provocare. Cu toate acestea, odată ce cunoașteți produsele și tehnicile potrivite pentru a le curăța, totul poate deveni foarte simplu.

pași

Metoda 1
Curățați în fiecare zi

Imaginea intitulată Curățați țiglă de marmură Pasul 1
1
Se spală detergentul de spălat vase în apă caldă. De curățare care sunt prea acide pot deteriora plăci de marmură, prin urmare, nu trebuie să utilizeze orice care contin lamaie, otet sau înălbitor. De aceea, cea mai bună opțiune pentru a curăța marmura este de a utiliza un non-abraziv, netedă și cu o mașină de spălat vase detergent cu pH neutru. Dacă doriți să obțineți rezultate mai bune, amestec de aproximativ 8 uncii de apă caldă, cu o lingura de lichid intr-o sticla cu pulverizator sau alt recipient. Se agită bine, astfel încât cele două ingrediente să se amestece corespunzător.
 • Nu utilizați un dispozitiv de curățare multifuncțional pe plăcuțele dvs., cu excepția cazului în care eticheta indică faptul că este sigur de utilizat pe marmură.
 • Imaginea intitulată Curățați țiglă de marmură Pasul 2
  2
  Aplicați soluția la marmură. Dacă doriți să utilizați soluția de detergent pentru spălarea vesela și a apei pe plăcile unui contor, o puteți aplica direct cu sticla de pulverizare. Dacă doriți să curățați podelele, aplicați-o cu o cârpă moale. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu se aplică prea mult (suprafața plăcii trebuie să fie umedă, dar nu trebuie să existe bălți).
 • Dacă există apă pe plăcile dvs. de marmură, curățați-o cât mai repede posibil.
 • Imaginea intitulată Curățați țigla de marmură Pasul 3
  3
  Uscați-le complet. După aplicarea soluției de detergent și apă, trebuie să curățați suprafața pentru a îndepărta murdăria și resturile. Utilizați o cârpă caldă și umedă pentru a curăța contoarele sau o mop înmuiată în apă fierbinte pentru podele. Apoi, utilizați un prosop moale, uscat sau mop pentru a le usca și lustrui.
 • Asigurați-vă că pânza sau mopul pe care îl utilizați pentru curățarea detergentului nu este prea umed. Scurgeți materialul cu atenție pentru a preveni răsuirea excesului de apă pe suprafața marmurei.
 • Imaginea intitulată Curățați țigle de marmură Pasul 4
  4
  Utilizați un mop. În cazul în care podeaua dvs. are plăci de marmură, poate fi necesar pentru a curăța praful, murdăria și alte resturi în primul rând, de exemplu, resturi sau bucăți de dale pozate liber. Deși un aspirator ar putea fi cel mai simplu mod de a curăța acest tip de dezastru, cel mai bine este să folosiți un mop. Aspiratoarele și accesoriile din metal uzate pot zgâria cu ușurință suprafața.
 • Dacă doriți să utilizați un aspirator pe plăci de marmură, verificați roțile pentru a vă asigura că nu sunt uzate sau dură. De asemenea, nu utilizați accesorii metalice.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele

  Imaginea intitulată Curățați țigla de marmură Pasul 5
  1
  Utilizați un lichid de curățare. Dacă pata pe plăcile dvs. de marmură este uleioasă, cum ar fi grăsimea sau cosmeticele, puteți să-l îndepărtați, de obicei, cu un detergent lichid ușor. Utilizați un detergent de uz casnic ușor pe pete proaspete și amoniac sau băuturi spirtoase pe petele vechi care sunt greu de îndepărtat. Se diluează curățatul în apă caldă și se folosește o cârpă moale pentru ao aplica pe pete. Utilizați o cârpă curată și umedă pentru a scoate curățatul și un prosop curat și uscat pentru a usca marmura.
  • Puteți folosi o cârpă umedă cu soluția de curățare pentru a curăța ușor pata, dar nu fi prea aspru pentru a zgâria marmura.
 • Imaginea cu titlul Curățați țiglă de marmură Pasul 6


  2
  Testați cu peroxid de hidrogen. Dacă plăcile dvs. sunt colorate cu un anumit tip de material organic, cum ar fi alimente, cafea sau ceai, peroxidul de hidrogen va fi cel mai eficient produs de curățare. Combinați peroxidul de hidrogen 12% cu câteva picături de amoniac și aplicați amestecul cu o cârpă. Utilizați o cârpă curată și umedă pentru a curăța peroxidul de hidrogen și uscați bine suprafața cu un prosop moale, curat.
 • Ar trebui să utilizați doar peroxid de hidrogen pentru a curăța plăcile de marmură dacă acestea sunt de culoare deschisă, deoarece acest produs poate albi plăci întunecate.
 • Imaginea intitulată Curățați țigle de marmură Pasul 7
  3
  Aplicați o învelitoare. Pentru petele dificile sau vechi, este posibil să fie necesar să utilizați un lichid, care este un detergent gros, asemănător cu pastă. Puteți să-l cumpărați în pudră, care ar trebui combinată numai cu apă. Urmați instrucțiunile pentru a amesteca pastele și pentru a aplica cu generozitate pe pete. Acoperiți-l cu material plastic și lăsați-l să stea pentru 1 până la 2 zile, înainte de al scoate și de al lăsa să se usuce. Apoi, puteți clăti cu apă distilată și puteți lustrui placa cu o cârpă curată și moale.
 • Puteți cumpăra praf de stropire la magazinele locale de hardware, magazinele pentru îmbunătățirea locuinței și magazinele de gresie.
 • Când se aplică pe pete, stratul trebuie să aibă o grosime de aproximativ 0,6 până la 1,2 cm (1/4 până la 1/2 inch).
 • Asigurați capacul din plastic peste vopsea cu banda de pictura, astfel încât să fie etanșă.
 • Metoda 3
  Preveniți daunele

  Imaginea cu titlul Curățați țiglă de marmură Pasul 8
  1
  Curata scurgerile rapid. De fiecare dată când un lichid se sprijină pe suprafața unei plăci de marmură, acesta are potențialul de a-l pata sau decolora. lichide acide, cum ar fi sucul de lamaie, vin, cafea și oțet, sunt un pericol deosebit pentru toate acestea marmura, uneori, chiar și o baltă de apă care nu este curățat rapid ar putea lăsa o pată. Pentru a evita decolorarea, curățați orice scurgere de îndată ce o vedeți.
  • Puteți curăța apa vărsat cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată, dar dacă este lichide acide, uscați-le și apoi frecați o cârpă cu detergent de apă și de spălare a vaselor pe gresie. Asigurați-vă că uscați bine suprafața când ați terminat.
  • Dacă aveți marmură în baie, nu uitați să le uscați după duș sau baie.
 • Imaginea intitulată Curățați țigla de marmură Pasul 9
  2
  Utilizați huse de protecție. Cea mai bună modalitate de a vă proteja plăcile de petele, decolorarea și alte deteriorări este să le acoperiți. Folosiți roller-coastere și plăcuțe de plajă pe contoare cu dale pentru a preveni orice deversare de lichide sau alimente care se încadrează direct pe marmură. În podelele de teracotă, puteți amplasa covoare sau covoare lângă ușă, astfel încât încălțămintea să fie curățată înainte de mersul pe marmură.
 • Dacă doriți să protejați podeaua de zgârieturi, puneți covorașe de cauciuc sub mobilier și accesorii metalice. Este de asemenea o idee bună să le plasați sub oale cu plante sau flori.
 • Imaginea intitulată Curățați țigle de marmură Pasul 10
  3
  Aplicați un ștampilă pe plăcile dvs. lunar. Pentru a proteja suprafața de marmură de petele și decolorarea, este important să aplicați un agent de etanșare aproximativ o dată pe lună. Acest produs formează un strat de protecție pe marmură, ceea ce vă oferă mai mult timp pentru a curăța scurgerile și petele. Puteți cumpăra materiale de etanșare din marmură la magazinele de hardware, magazinele de îmbunătățire a acasă sau magazinele de gresie. Urmați instrucțiunile de pe flacon, dar, de obicei, doar spray-l, lăsați-l să absoarbă și apoi curățați suprafața.
 • Asigurați-vă că vă curățați pietrele înainte de a aplica materialul de etanșare.
 • Dacă doriți o protecție suplimentară, puteți aplica un al doilea strat de etanșant după ce primul se usucă complet.
 • sfaturi

  • Marmura cultivată este mai puternică decât marmura naturală, dar poate fi de asemenea colorată și zgâriată. Trebuie să-l curățați în același mod.
  • Dacă marmura are pete sau daune foarte grave, ar fi mai bine să sunați la un specialist în restaurarea marmurei pentru curățarea profesională.

  avertismente

  • Este posibil de a utiliza produse de curățare convenționale, agenți de curățare abrazivi sau bureți de sârmă pe decolora marmură sau zgâria suprafața, ceea ce face doar pata mai rău.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câineCum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câine
  Cum se albeste lenjeriaCum se albeste lenjeria
  Cum sa taie marmuraCum sa taie marmura
  Cum să aibă grijă de blaturi de granitCum să aibă grijă de blaturi de granit
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum sa curatati placile de granitCum sa curatati placile de granit
  » » Cum sa curatati placile de marmura

  © 2011—2020 ertare.com