Cum sa curatati articolele de bachelita

Bakelitul este o rășină sintetică din plastic, produsă inițial cu un secol în urmă și care are mii de aplicații. În prezent, Bakelitul a fost înlocuit cu materiale plastice mai moderne și poate fi primul care a obținut statutul de clasic. Cu toate acestea, în timp, bachelita dobândește un aspect difuz și opac în cazul în care este expus la elemente. Sunt necesare produse specializate pentru curățarea bachelităților în condiții de siguranță și eficiență, dar, probabil, strălucirea restaurată nu va dura ani de zile dacă este ținută în lumina directă a soarelui.

pași

Partea 1
Curata si lustruieste bachelita

Imaginea intitulată Curățați bachelita Pasul 1
1
Îndepărtați praful și murdăria. Dacă există praf și murdărie în bachelită, îndepărtați-le cu o cârpă uscată. Utilizați o periuță de dinți uscată pentru a ajunge la fisuri, caneluri și mici deschideri.
 • Dacă nu sunteți sigur că un material este Bakelite, utilizați metodele din secțiunea de identificare pentru ao confirma înainte de a continua. Dacă aveți un nas bun, puteți detecta un miros care vă ajută să determinați când frecați materialul plastic.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 2
  2
  Alegeți un produs de curățat. Există multe produse utilizate în mod obișnuit pentru a curăța bachelita. Deși sunt mai specializate și mai scumpe decât curățătorii multifuncți, este recomandat utilizarea oricărora dintre următoarele. Bakelitul necesită un produs de curățare ușor abraziv pentru a îndepărta materialul deteriorat de pe suprafață, dar poate fi ruinat permanent dacă un produs excesiv de abraziv distruge materialul de umplere din interior.
 • Utilizați Magnolia Glayzit sau Scrub moale pentru bachelită puțin decolorat.
 • Utilizați Braso, polish de plastic Novus, polimer metalic simichrom sau un compus de frecare pentru a trata cele mai severe decolorări și zgârieturi minore. In general, Brasso este cel mai economic, dar poate necesita efort fizic.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 3
  3
  Urmați instrucțiunile de siguranță ale produsului. În general, este o idee bună să purtați mănuși și să lucrați într-o zonă cu o bună ventilație. Avertizările de pe eticheta produsului pe care o alegeți vă vor oferi informații specifice.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 4
  4
  Îndepărtați produsul cu o cârpă. Puneți un vârf de produs pe o cârpă curată și moale. Se freacă de suprafața bachelitei cu mișcări circulare. Este posibil să observați o îmbunătățire imediată, dar nu este necesar să restabiliți complet luminozitatea în această etapă. Adăugați mai mult produs în cârpă atunci când este necesar.
 • Nu aplicați presiuni prea mari asupra articolelor din bachelită, mai ales dacă acestea sunt zgâriate sau crăpate, deoarece puteți trece peste suprafața exterioară și puteți ajunge la materialul de umplutură spongios, eventual toxic.
 • Articolele lui Catalin, care cuprind majoritatea bijuteriilor "bachelită" și bachelita cu culori deschise, nu au material de umplutură și le puteți freca cât de greu doriți.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 5
  5
  Lăsați unele dintre aceste produse să se usuce. Dacă utilizați Novus, Magnolia Glayzit sau un compus de mașină, lăsați un strat subțire de produs pe suprafața bachelită până când se usucă și devine un film tulbure și difuz. Treceți peste acest pas dacă utilizați un alt produs.
 • Image cu titlul Curățenie de bachelită Pasul 6
  6
  Poloneză bachelita cu o cârpă uscată. Folosiți o altă cârpă curată și uscată pentru a îndepărta produsul în exces și a lăsa suprafața strălucitoare. Fa-o indiferent de produsul de curățare pe care l-ați ales.
 • Dacă este necesar, repetați procesul prin aplicarea unui alt strat de produs de curățare.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 7
  7
  Utilizați aceste metode ca o ultimă soluție. Dacă mai multe aplicații de curățare a produselor nu restabilește strălucirea sau reparația zgârieturilor, puteți utiliza una dintre următoarele metode pentru a restabili protecția și aspectul atractiv al bakelitei. Ele sunt recomandate numai ca o ultimă soluție datorită riscului de avarie:
 • Utilizați o roată de lustruire de cârpe de mare viteză pentru a netezi suprafața "puțin". Utilizarea excesivă poate elimina definitiv suprafața exterioară a bakelitei.
 • "O altă opțiune" Este de a spala bachelita foarte usor si uniform cu cel mai moale abraziv de cereale pe care il gasiti (1000 sau mai mult). După ce ați șlefuit, aplicați din nou produsul de curățare sau acoperiți suprafața cu vopsea. Din nou, șlefuirea sau utilizarea șmirghelului brut poate deteriora permanent bachelita.
 • Partea 2
  Identificați și curățați materialele plastice primare  Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 8
  1
  Spălați produsul în robinet cu apă călduță timp de 15 până la 30 de secunde. Acest lucru determină multe materiale plastice primare să emită un miros caracteristic. Nu este recomandat să efectuați acest pas cu obiecte rupte sau cu conexiuni delicate, altele decât cele din plastic. Dacă elementul este murdar, ștergeți-l mai întâi cu o cârpă pentru a elimina murdăria. Dacă aveți un nas sensibil, puteți observa un miros caracteristic atunci când frecați.
  • Un miros de formaldehidă înseamnă că plasticul este Bakelite sau Catalin. Poate că recunoști mirosul de specimene de animale păstrate în laboratoarele de biologie.
  • Galalitul (bachelitul francez) dă un miros de lapte putrezit.
  • Celuloidul dă un miros de camfor (un arbust dur, mereu verde sau o minge pentru molii vechi).
  • Dacă nu există miros, este probabil polimetil metacrilat, dar poate fi de asemenea un plastic diferit, protejat de un finisaj sau prin vopsire.
  • În cazul în care mirosul nu corespunde niciuneia dintre descrieri, poate fi un articol bakelit imitat din plastic modern.
 • Imaginea intitulată Curățați bachelita Pasul 9
  2
  Se freacă cu o substanță chimică de testat. Utilizați această metodă dacă apa caldă nu a fost concludentă. Puteți folosi Simichrome, care este de asemenea utilizat pentru lustruire, sau Formula 409, care poate provoca daune, dar produce rezultate mai precise. În orice caz, luați un vârf de produs cu un tampon și frecați-l de un colț invizibil al plasticului atunci când este uscat și fără murdărie. Dacă tamponul devine galben sau maro gălbui, materialul este probabil bachelită. Dacă nu, este posibil să fiți nevoit să-l duceți într-un magazin antic pentru identificare.
 • Spălați produsul cu săpun și apă și uscați imediat.
 • Unele articole recent restaurate de bachelită sau bachelită nu răspund la acest test.
 • Imaginea intitulată Curățați bachelita Pasul 10
  3
  Tratați Bakelite și Catalin așa cum este descris în secțiunile anterioare. Catalinul este, în esență, același material ca Bakelitul și poate fi curățat și lustruit cu aceleași metode. De fapt, Catalinul nu conține materialul "umple" Pufos utilizat în producția de bachelită, poate rezista mai bine la tratamente ușor abrazive, cum ar fi cu polizorul metalic sau cu șmirghel. Dacă elementul rezistă la o mașină de lustruit mai puternică, verificați dacă este Catalin urmând aceste instrucțiuni:
 • În general, Catalin a fost produs în culori deschise. Este comun ca bachelita să fie maro sau negru dacă nu a fost pictată, dar există și excepții.
 • Cele mai multe bijuterii "bachelită" de fapt, este făcută din Catalin.
 • Imaginea intitulată Curățați bachelita Pasul 11
  4
  Se usuca si curata celuloidul Celuloidul este singurul material plastic primar care poate fi deteriorat de apă, dar este probabil că acesta nu va fi deteriorat dacă îl uscați imediat după testare. Utilizați bumbac moale sau tampon de bumbac pentru al usca, deoarece celuloidul se poate zgâria ușor. Un tampon de bumbac abia umezit poate elimina zonele mici decolorate dacă se usucă imediat, dar o curățare și o reparație mai avansată pot necesita un expert.
 • Imaginea intitulată Curățați bachelita Pasul 12
  5
  Galațiat curat Galalitul este un plastic alb strălucitor din cazeină și formaldehidă din lapte. Îndepărtați praful cu o cârpă moale, dar evitați folosirea de detergenți chimici. Dacă este puternic zgâriat, mergeți la un expert în antichități pentru ao repara.
 • Image cu titlul Curățați bachelita Pasul 13
  6
  Curăță polimetilmetacrilato. Mai întâi clătiți sau frecați pentru a îndepărta praful de pe suprafață. Utilizați poloneză din plastic pentru a lustrui sau pentru a repara zgârieturile acestui plastic transparent și acrilic. Pentru a repara daunele grave, este posibil să aveți nevoie de o roată de lustruit.
 • Polisherul de plastic Novus este probabil cel mai cunoscut. Utilizați Novus 1 pentru a lustrui, Novus 2 pentru zgârieturi ușoare până la moderate și Novus 3 pentru zgârieturi adânci.
 • sfaturi

  • Unele dintre produsele folosite pentru curățarea bachelitei pot fi greu de găsit. Magazinele de hardware ar putea să le comandă dacă nu au stoc. Uneori îi puteți găsi la târguri, magazine de antichități și piețe de purici.
  • Suprafața bachelită poate schimba culoarea dacă este expusă la soare sau căldură. Nu vă faceți griji dacă mașina de lustruit prezintă o culoare diferită de dedesubt, atâta timp cât materialul păstrează același sentiment de plastic neted și dur.
  • Un proprietar de produse Catalina a folosit cu succes canola pe unele piese și bureți de melamină pe alții. Cu toate acestea, articolele lui Catalin erau în stare bună și au fost recent deteriorate prin contactul cu apă foarte fierbinte. Nu este bine cunoscut dacă aceste metode ar funcționa cu Bakelite și Catalin care au acumulat daune mai importante.

  avertismente

  • Nu utilizați metoda acului fierbinte sau altă metodă dăunătoare pentru a identifica materialul plastic. Chiar dacă testul nu dăunează Bakelitei, multe materiale similare se pot topi sau arde.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Lichid de lustruit lichid pentru metale sau alte produse de curățat ale căror instrucțiuni trebuie citite
  • Mai multe cârpe curate
  • Periuța de dinți mică
  • Tampoane din bumbac
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un monitor cu ecran platCum să curăț un monitor cu ecran plat
  Cum se identifică conturile de epocăCum se identifică conturile de epocă
  Cum să curățați o cutie acrilicăCum să curățați o cutie acrilică
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum să cureți o pungă de piele albăCum să cureți o pungă de piele albă
  Cum să curăț o periuță de dinți electricăCum să curăț o periuță de dinți electrică
  Cum să curățați plantele interioareCum să curățați plantele interioare
  » » Cum sa curatati articolele de bachelita

  © 2011—2020 ertare.com