Cum sa curatati covoarele Berber

Covorul Berber poate fi un decor confortabil și elegant pentru orice casă. Dacă aveți covoare Berber în casa dvs. sau vă gândiți să le instalați, este foarte important să înțelegeți care sunt cele mai bune modalități de a le curăța și de a le condiționa pentru a-și menține frumusețea și caracterul practic. Covorul Berber poate avea dimensiuni diferite și este, de obicei, fabricat din lână, nailon și alte fibre, cum ar fi olefinele. Există multe moduri și teorii diferite cu privire la modul de curățare a covorului Berber, adesea în funcție de materialul Berber pe care este fabricat covorul.

conținut

pași

Imagine cu titlul Curățați covorul de berber Pasul 1
1
Primul test cu apă. Aplicarea apei reci în zona contaminată este cea mai simplă și mai ușoară cale de a îndepărta o pată. Aplicați apă rece cu o cârpă și frecați ușor. Uscați mai întâi astfel încât pata să nu se răspândească mai departe pe covor. Unul dintre cele mai bune puncte în favoarea vânzării covoarelor Berber este acela că acestea păstrează petele pe suprafața lor înainte de a se depune pe fibre. Acest lucru este foarte avantajos, în special când apare o scurgere neașteptată sau pur și simplu când murdăria se acumulează prin uzură normală.
 • Imagine cu titlul Curățați covorul de berber Pasul 2
  2
  Curățați imediat. Cel mai bun mod de a evita petele permanente este de a răspunde rapid la pete. Indiferent dacă este sau nu o pată permanentă, încercați să puneți întâi apa rece, ceva extrem de necesar, urmat de o aspirație uscată bună. Acest lucru este important mai ales dacă utilizați apă rece. Adâncimea variată a covoarelor berber și complexitatea lor facilitează stabilizarea apei și, eventual, duce la acumularea de mucegai nesănătoase. Aspirarea peste orice umiditate este o modalitate sigură de a împiedica acest lucru să se întâmple.


 • Imagine cu titlul Curățați covorul de berber Pasul 3
  3
  Utilizați un sistem de vid uscat dacă este posibil. După cum sa menționat în pasul anterior, covoarele Berber au o densitate mai mare decât cele mai multe alte stiluri de covoare. Deci, dacă utilizați un sistem de curățare cu aburi, este mult mai dificil să scoateți apa din zonele aspirați. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți covor de nylon Berber, care se usucă mai lent decât alte materiale.
 • Imagine cu titlul Curățați covorul de berber Pasul 4
  4
  Mai întâi de toate, evitați petele. Unele lucruri simple, cum ar fi scoaterea pantofilor atunci când intrați în casă sau așezarea covorașelor în jurul ușii și a altor zone cu trafic ridicat vă vor menține covorul Berber mult mai puternic.
 • sfaturi

  • Viteza este de maximă importanță atunci când apare o pete. Cu cât reacția este mai rapidă la o pată potențial periculoasă, cu atât este mai probabil să o eliminați și să restaurați frumusețea originală a covorului.
  • Dacă alegeți să utilizați o mașină de curățat covoare, verificați etichetele de avertizare privind toxicitatea substanțelor chimice pe care le conține. Aceste substanțe chimice sunt întotdeauna potențial periculoase pentru copii și animale de companie. În timp ce aceste formule sunt făcute în special pentru covoare, unele nu pot fi făcute pentru fibră de covor Berber, deci asigurați-vă că este sigur de utilizat în acest produs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să eliminați petele de cerneală de pe covorCum să eliminați petele de cerneală de pe covor
  Cum să eliminați o pată de tip ballpointCum să eliminați o pată de tip ballpoint
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  Cum sa curatati ciocolata de un covorCum sa curatati ciocolata de un covor
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  » » Cum sa curatati covoarele Berber

  © 2011—2020 ertare.com