Cum se curata otelul galvanizat

Oțelul galvanizat este din oțel cu o acoperire de zinc bine legată, care previne coroziunea și mărește longevitatea și durabilitatea oțelului. Puteți găsi adesea în foi subțiri de metal, jgheaburi, uși și hota de vehicule. Deși oțelul galvanizat este rezistent la oxidare, se poate murdări și trebuie manipulat cu mare grijă. Dacă aveți grijă de ea și o curățați în mod regulat, puteți să-i măriți durata de viață și să vă mențineți aspectul mult timp.

pași

Metoda 1
Curățați murdăria și noroiul

Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 1
1
Curățați oțelul zincat cu o cârpă umedă. O curățare inițială cu o cârpă umedă cu apă proaspătă va elimina murdăria sau petele din oțelul galvanizat. Întreținerea regulată va reduce acumularea de murdărie și substanțe chimice care se formează în timp și facilitează curățarea în viitor.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 2
  2
  Tăiați oțelul cu o perie și o soluție de detergent. Utilizați o lingură de detergent de rufe (14,79 mililitri) și amestecați-o într-o găleată cu apă. Asigurați-vă că curățați cu atenție suprafața oțelului și acordați o atenție deosebită zonelor problematice în care s-au acumulat murdărie sau noroi. Folosiți o perie de nylon sau plastic, deoarece alții pot interacționa cu oțelul și pot modifica culoarea.
 • Nu utilizați agenți de curățare agresivi. Un agent de curățare cu un pH mai mare de 12 sau 13 ar putea începe să dizolve zincul din oțelul galvanizat.
 • Spălarea oțelului în acest fel poate face zonele pe care le-ați curățat să pară diferite de celelalte.
 • Spălarea oțelului galvanizat cu soluții abrazive în exces va reduce ciclul de viață al oțelului și va purta stratul de zinc. Restrângeți oțelul galvanizat fără a exagera.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 3
  3
  Puteți utiliza o soluție de curățare pentru mașini sau camioane pentru a curăța oțelul. Acestea sunt concepute pentru a reduce potențialul de coroziune și, de obicei, servesc la curățarea oțelului galvanizat. Nu uitați să clătiți foarte bine oțelul cu apă rece după ce ați folosit curățatul.
 • Asigurați-vă că citiți partea din spate a pachetului de produse pentru instrucțiuni și avertismente.
 • Puteți cumpăra acest produs la un magazin de autovehicule, un magazin sau un magazin online.
 • Cele mai moderne automobile folosesc oțel galvanizat pentru a preveni ruginirea.
 • Imaginea cu titlul Curățați oțelul galvanizat Pasul 4
  4
  Sprayați oțelul cu apă de joasă presiune pentru zone mai mari. Dacă trebuie să curățați o suprafață mare de oțel zincat, cum ar fi un acoperiș sau un acoperiș al unei clădiri, folosirea unei mașini de spălat sub presiune vă va economisi timp și efort. Este, de asemenea, o modalitate de a clăti rapid orice substanțe chimice sau produse de curățare pe care le-ați folosit pentru curățarea oțelului.
 • Asigurați-vă că mașina dvs. de spălare sub presiune are un motor mai mic de 1450 de lire sterline (psi) sau îndepărtează stratul de oțel.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele de umezeală prin depozitare

  Imaginea intitulată Curățarea oțelului galvanizat Pasul 5
  1
  Se amestecă o parte din amoniac cu zece părți de apă dulce într-o găleată. Puteți cumpăra produse de curățare cu amoniac în cele mai multe magazine. Se amestecă soluția de curățare a amoniacului și apa într-o găleată și se utilizează această soluție pentru curățarea oțelului galvanizat.
  • Folosiți mănuși, în caz contrar amoniacul vă poate irita sau poate cauza arsuri chimice pe piele.
  • De asemenea, puteți utiliza un detergent de oxid de calciu, un suc de lămâie, un produs de îndepărtare a ruginei, 10G sau oțet alb în loc de amoniac pentru a îndepărta petele de umiditate din depozitul din oțel zincat.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 6
  2
  Îndepărtați o perie de nylon robust în soluție și curățați oțelul. Îndepărtați o perie de nylon în soluție și curățați oțelul într-o mișcare circulară. Asigurați-vă că acordați atenție domeniilor problematice. Substanța albă va începe să se desprindă în timp ce curățați.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 7


  3
  Solicitați aplicarea tratamentelor de pasivizare chimică. Producătorul de oțel ar putea oferi aceste tratamente pentru un cost suplimentar. Pasivarea chimică reduce probabilitatea de colorare a umidității prin depozitare sau "oxidul alb" în oțel Procesul acoperă oțelul cu un strat subțire de cromat pe bază de apă, care îl va proteja și mai mult de mediul înconjurător.
 • Cheltuirea banilor în plus pentru a aplica acest tratament pe oțel vă poate economisi bani pe termen lung, deoarece nu va trebui să plătiți pentru înlocuirea oțelului.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 8
  4
  Clătiți oțelul cu apă și lăsați-l să se usuce complet. Utilizați apă proaspătă pentru a clăti oțelul galvanizat. Orice substanță chimică care rămâne pe suprafață poate coroda sau distruge învelișul oțelului în timp.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 9
  5
  Evitați depozitarea oțelului în locuri umede sau slab ventilate. Depozitarea incorectă a oțelului poate crea pete de umezeală prin depozitare. În loc să stivuiți oțel, asigurați-vă că îl înclinați astfel încât să se poată scurge corespunzător dacă se ude. Acumularea apei în timp poate forma zăcăminte de zinc pe oțel.
 • Metoda 3
  Curatati vopseaua

  Imaginea intitulată Curățarea oțelului galvanizat Pasul 10
  1
  Răsturnați vopseaua inițială cu o spatulă din lemn sau plastic. Nu utilizați o racletă metalică pentru ao răzui, așa cum ați putea zgâria și ruina cu ușurință suprafața. Continuați cu răzuirea și îndepărtați bucățile mari de vopsea, apoi concentrați-vă asupra părților mai mici. Nu vă faceți griji cu privire la îndepărtarea completă, deoarece veți folosi un proces chimic pentru a elimina restul.
  • Dacă vopseaua este rece și umedă, sări peste acest pas și treceți la pasul doi în această metodă.
  • De asemenea, puteți utiliza șmirghel sau o perie de sârmă pentru a îndepărta vopseaua lipită sau rugină din oțel galvanizat. Rețineți că acest lucru poate provoca decolorare, deci dacă doriți să mențineți estetica oțelului, nu este recomandabil să folosiți aceste instrumente.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 11
  2
  Limitați vopseaua cu un diluant standard de vopsea. Dacă vopseaua este proaspătă, puteți folosi o perie de nylon și un diluant de vopsea pentru al scoate din oțelul galvanizat. Aplicați subțiri de vopsea metalului dvs. galvanizat cu o cârpă și continuați să lucrați cu peria de nylon.
 • Imaginea intitulată Curățați oțelul galvanizat Pasul 12
  3
  Curățați oțelul cu un stripper de vopsea nealcalin pentru vopsea întărită. Vopseaua uscată și întărită este mai dificil de îndepărtat. Din fericire, multe picturi reacționează prost cu zinc găsit în oțel galvanizat, astfel încât să fie curățate și descascararán o dată uscat, ceea ce face mai ușor pentru a elimina.
 • Aplicați strippingul cu o cârpă și frecați cu o perie din fire de nylon sau plastic.
 • Imaginea cu titlul Curățați oțelul galvanizat Pasul 13
  4
  După ce ați spălat-o, clătiți bine stratul de vopsea. Toate substanțele chimice rămase în oțel pot schimba culoarea în timp. Asigurați-vă că îndepărtați toate reziduurile spălând oțelul cu apă proaspătă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îndoiți oțelul cu mâinileCum să îndoiți oțelul cu mâinile
  Cum de a îmbătrâni oțel inoxidabilCum de a îmbătrâni oțel inoxidabil
  Cum sa curatati vasele din otel inoxidabilCum sa curatati vasele din otel inoxidabil
  Cum se face un tun de tunCum se face un tun de tun
  Cum să îndoiți și să tăiați oțelul de armareCum să îndoiți și să tăiați oțelul de armare
  Cum să întăriți oțelulCum să întăriți oțelul
  Cum sa galvanizezi otelulCum sa galvanizezi otelul
  Cum sa arzi otelul cu acidCum sa arzi otelul cu acid
  Cum să curățați oțelul inoxidabilCum să curățați oțelul inoxidabil
  Cum se curata otelul topitCum se curata otelul topit
  » » Cum se curata otelul galvanizat

  © 2011—2020 ertare.com