Cum să nisipos podele din lemn de esență tare

Mulți oameni visează să aibă podele orizontale orbitoare acasă. Puteți realiza acest lucru într-un proiect personal - cu toate acestea, va dura mai mult timp și va fi mai dificil decât ar crede majoritatea oamenilor. Luați o perioadă considerabilă de nisip, deoarece o slujbă grăbită vă va epuiza fizic și vă va risca să vă distrugeți podeaua.

pași

Partea 1
Efectuați șlefuirea inițială

Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 1
1
Luați în considerare probabilitatea ca podeaua să conducă. Multe case vechi au condus la finisarea podelei. Această practică a culminat în 1978 în SUA. UU., În 1990 în Canada și Australia, și în 1920 sau mai devreme în majoritatea țărilor occidentale. Dacă casa dvs. a fost construită înainte de interdicția din țara dvs., puteți angaja un finisor de podea cu o certificare de locuri de muncă de plumb pentru a testa podeaua și să-i dați din nou o finisare sigură. Dacă alegeți să spargeți singur un etaj vechi, luați următoarele măsuri de precauție:
 • Acoperă canalele, intrările și luminile cu foi de plastic. Aceasta este o idee bună pentru orice lucrare de șlefuire, deoarece va facilita curățarea prafului.
 • Conectați un filtru de înaltă eficiență (HEPA) la mașina de șlefuit. O configurație "fără praf" nu o elimină complet, dar este utilă.
 • Purtați un aparat respirator pentru filtrul HEPA și haine vechi. Nu purtați haine în afara zonei de lucru.
 • Țineți femeile însărcinate și copiii departe de casă până se termină lucrările de zi și se aspiră zona cu HEPA, vid lichid sau uscat.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 2
  2
  Verificați pentru unghii și capse. Ciocaneste toate cuiul care iese. Îndepărtați toate clemele de metal sau dispozitivele de fixare de pe podeaua veche, deoarece acestea pot rupe materialul de șlefuit de la mașină.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 3
  3
  Închiriați o mașină de șlefuit. Idealul este să găsești un magazin care îl închiriază și care te învață cum să îl folosești. Verificați dacă roata din spate a mașinii de șlefuit este solidă și că tamburul este plat sau aproape plat pe podea. Îndepărtați praful de pe mașină înainte de a plasa șmirghelul.
 • Dacă podeaua este plată și nu are o deformare vizibilă, puteți utiliza un șlefuitor verticale orbitale (nu este portabil). Este mai ușor de utilizat fără a deteriora podeaua, dar de obicei durează mai mult timp.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 4
  4
  Instalați o șmirghel dur pe șmirghel. Așezați șmirghelul dur în jurul tamburului astfel încât să fie perfect aliniat și fixați capătul din spate al șmirghelului și apoi partea din față. Unele mașini de șlefuit se vor fixa cu șuruburi, dar altele au o bară de apucare și pot necesita pene de șlefuit. Pentru cele mai multe etaje, o șmirghel 36 va fi adecvat pentru a începe. Dacă podeaua nu are pagube serioase și aveți doar un strat subțire de finisare, puteți sări peste acest pas și începeți cu șmirghel 60.
 • De cele mai multe ori, va trebui să faceți uniformul de șmirghel prin plasarea de pene de șlefuire în slotul de încărcare a tamburului.
 • Șmirghelul cu strat de acoperire este mai scump, dar este mai puțin probabil să se rupă în tambur.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 5
  5
  Practicați-vă într-o zonă ascunsă. Alegeți podeaua unui dulap sau un punct care este, de obicei, acoperit cu mobilier. Ridicați mașina de șlefuit de la sol și lăsați-o să atingă viteza maximă înainte de ao coborî. Se va mișca imediat, așa că fi gata să plece. Deplasați-vă într-un ritm constant, apoi ridicați mașina de șlefuit înainte de ao opri. Predă-l înainte de a continua cu restul podelei. Dacă porniți sau opriți mașina în timp ce se află pe podea, o veți zgâria.
 • Dacă apar nori de praf, opriți-vă și asigurați-vă că sacul de praf este conectat corespunzător. În orice caz, este o idee bună să folosiți un aparat respirator sau cel puțin o mască de praf.
 • De asemenea, se recomandă utilizarea protecției pentru ochi și urechi.
 • Dacă observați un model repetitiv de mărci, este posibil ca ceva să se întâmple necorespunzător cu mașina. Asigurați-vă că ați așezat șmirghelul plat, că centura nu este uzată sau comprimată și că piesele sunt armate cu fermitate.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 6
  6
  Determinați de unde să începeți. Cele mai multe mașini sunt configurate astfel încât o parte a tamburului să fie puțin mai mică decât cealaltă, să se spargă mai agresiv. Dacă este partea stângă, porniți pe peretele din stânga. Dacă este partea dreaptă, porniți pe peretele drept.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pasul 7
  7
  Sandblade înclinarea șlefuitorului la un unghi mic al grâului. Pentru prima etapă de șlefuire, puteți deplasa mașina de șlefuit într-un unghi de 7 ° - 15 ° spre podea. Acest lucru va ajuta la nivelul de variații subtile de pe podea. De asemenea, acest lucru va reduce probabilitatea de a elimina o parte mai mare a cerealelor moi sau de a crea unde atunci când mai frecvent șlefuiește unele zone ale unei podele libere sau neregulate.
 • Imaginea intitulată Podele de nisip din lemn de esență tare Pasul 8
  8
  Deplasați-vă constant când faceți nisip. Șlefuiți întreaga zonă în același unghi. Nu stați într-un singur loc - în caz contrar, mașina de șlefuit ar putea să se năpustească mai adânc decât se dorește. Această șlefuire aspră trebuie să îndepărteze vechiul sigiliu și să se poziționeze partea neregulată a podelei. Începeți la viteza unei plimbări rapide. Dacă aceasta nu pare să pătrundă vechea finisare, încetiniți ritmul moderat.
 • Aceasta nu este o problemă majoră cu mașinile de șlefuit orbitale, care nu sunt suficient de puternice pentru a provoca daune imediate atunci când sunt oprite într-un punct.
 • Imaginea intitulată Podele de nisip din lemn de esență tare Pasul 9
  9
  Continuați până când ați șlefuit cea mai mare parte a podelei. Când ajungeți la perete, mutați șlefuitorul înapoi în punctul de pornire și puțin în lateral, trecând prin zona pe care ați șlefuit-o mai întâi. Mergeți până la perete și repetați până când sapa întreaga zonă din fața dvs. Dacă trebuie să treceți printr-un punct mai mult decât o dată, ridicați pârghia pentru o clipă când inversați direcția. Aceasta va ridica tamburul podelei pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce vă va împiedica să lăsați o marcă pe podea când inversați direcția.
 • Dacă intenționați să sapă o cameră mare, va trebui probabil să înlocuiți șmirghelul cel puțin o dată.
 • Un șaibă de tambur nu va putea ajunge la marginea peretelui. Lasati doar margini fara slefuire pentru moment, mai tarziu sapa-le cu un sander pentru margini.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 10
  10
  Finalizați partea mai scurtă a camerei. Acum veți avea o zonă fără șlefuire la un capăt al camerei, unde ați fost oprit la începutul fiecărei treceri. Răsturnați și spargeți această zonă care se mișcă în același unghi ca înainte.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 11
  11
  Aspirați praful. Lăsați praful să se așeze, apoi curățați-l cu un aspirator profesional proiectat pentru praf fin. Când alegeți mașina pe care o veți închiria, căutați o mașină care are roți moi și care nu lasă urme pe podea fără finisare.
 • Rămâi cu aparatul respirator până când nu există praf.
 • Goliți pungile de praf ale mașinii de șlefuit atunci când acestea sunt pe jumătate pline.
 • Partea 2
  Umpleți podeaua pentru ao lămuri

  Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 12


  1
  Utilizați un șmirghel cu granulație medie. În acest moment, podeaua dvs. va fi liberă de finisajul vechi, dar este probabil ca multe zgârieturi să fie încă vizibile. Așezați o șmirghel de 60 de grâu pe mașina de șlefuit pentru a face față acestei probleme. În mod ideal, ar trebui să utilizați un șmirghel de oxid de aluminiu cu o tensiune medie.
  • Nu mergeți niciodată direct dintr-un șmirghel brut într-unul fin, cum ar fi trecerea de la un grad de 36 la 80. Acest lucru poate lăsa zgârieturi adânci pe podea.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 13
  2
  Lăsați urme de creion pe podea (opțional). În acest stadiu, poate fi dificil de observat cât de eficient este șlefuirea. Luați un creion și trageți urme zig-zag netede pe podea. Când mărcile de creion au dispărut, veți ști că ați șlefuit deja zona respectivă.
 • Puteți utiliza această tehnică sau oricare dintre etapele anterioare de șlefuire cu semințe mai fine.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 14
  3
  Începe din partea opusă a camerei. În prima trecere, ați făcut un lung și apoi un scurt pentru a acoperi punctul de plecare. De data aceasta pornește de pe peretele opus, astfel că noua trecere lungă și scurtă nu va avea aceeași linie de divizare. Dacă utilizați același model ca înainte, acea linie ar putea deveni vizibilă, în special dacă intenționați să vopsiți podeaua.
 • Imaginea intitulată Podele din lemn de esență tare Pas 15
  4
  Șmirghel în direcția cerealelor. Nu se saturează pe aceeași cale diagonală a primei șlefuiri, deoarece podeaua se poate termina cu dungi. Nisip direct în direcția paleților. Ca și înainte, aspirați praful la sfârșitul acestei etape.
 • Amintiți-vă că nu trebuie niciodată să porniți sau să dezactivați mașina de șlefuit în timp ce este în contact cu podeaua.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 16
  5
  Lustruire cu 80 de șmirghel. Acest lucru se poate face mai ușor și mai eficient cu ajutorul unui dispozitiv de lustruire a pardoselilor, dar puteți utiliza un dispozitiv de șlefuit cu tambur. Acest lucru va elimina dungile de pe șmirghelul 60. Re-aspirați podeaua când ați terminat.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 17
  6
  Finalizați unele etaje cu șmirghel de 100 de grâu. Acest lucru este necesar numai dacă intenționați să vă vopsiți podeaua sau dacă podeaua dvs. este făcută din arțar sau mesteacăn. Dungile șmirgiei 80 sunt mai vizibile pe aceste suprafețe.
 • Partea 3
  Șlefuiți marginile camerei

  Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 18
  1
  Utilizați o mașină de șlefuit. Aceste unelte portabile vă permit să ajungeți la marginea peretelui.
  • Dacă utilizați o mașină de șlefuit orbital, probabil că ați atins deja pereții. În acest caz, puteți sări peste această secțiune și eliminați finisajul în colțuri cu orice mașină de șlefuit portabil.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 19
  2
  Începeți cu o șmirghel de 36 de granule. Pentru această mică zonă rămasă, puteți omite câțiva pași utilizați în întregul etaj. Cu toate acestea, va trebui să începeți cu un șmirghel dur pentru a elimina finisajul anterior.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 20
  3
  Nisip în sensul acelor de ceasornic utilizând un model zig-zag. Deplasați mașina de șlefuit cu margini înainte și înapoi pe perete folosind mișcări triunghiulare mici. În comparație cu mișcările laterale, este mai puțin probabil ca acestea să lase urme. Cele mai multe unelte sunt proiectate pentru a ușura deplasarea spre dreapta (în sensul acelor de ceasornic) pe perete, nu în direcția opusă.
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 21
  4
  Repetați cu un șmirghel mai fin. Acum, puteți continua să utilizați direct șmirghelul 80. Îndepărtați cu atenție până când marginea se potrivește cu restul podelei.
 • Dacă doriți să terminați cu șmirghel 100, trebuie să utilizați tehnici speciale pentru a evita arderea podelei și a hârtiei. Veți avea nevoie de o mașină de șlefuit cu o opțiune de viteză redusă și, de preferință, o șmirghel de tip "open layer".
 • Imaginea intitulată Pardoseli din lemn de esență tare Pas 22
  5
  Aspirați praful. Acum podeaua va fi gata să-l vopsească sau ceară-l Încercați să păstrați murdăria, abrazivii și obiectele grele de pe podea până când nu ați terminat.
 • sfaturi

  • Rezistați tentației de a continua să șlefuiți pete adânci sau zone neuniforme cu speranța că vor dispărea. Dacă acestea nu dispar după lucrul complet de șlefuire, aceasta înseamnă că sunt prea adânci pentru a fi șlefuite.
  • Pentru a păstra șmirghelul în stare bună, păstrați-l la o temperatură de 15 până la 26 ° C și la o umiditate relativă de 45%.

  avertismente

  • Aveți întotdeauna o ventilație adecvată în timpul șlefuirii și restaurărilor.
  • Șlefuirea poate fi mult mai dificilă și consumă mult mai mult timp pe aceste suprafețe:
  • paleti foarte neregulate, sau foarte voluminoase sau scufundate in centrul-
  • lemn din lemn industrializat, deoarece, atunci când se șlefuiește mai mult de 1 sau 2 ori, este posibil să se pătrundă placarea lemnului de esență tare,
  • Arcuri extra-tari din lemn tare (înainte de 1920).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se elimină acumularea de ceară de pe podeaCum se elimină acumularea de ceară de pe podea
  Cum să ceară podeleCum să ceară podele
  Cum să evitați zgârierea pe podele din lemnCum să evitați zgârierea pe podele din lemn
  Cum se instalează parchetulCum se instalează parchetul
  Cum se instalează podele plutitoareCum se instalează podele plutitoare
  Cum se instalează podele prefabricate din lemn masivCum se instalează podele prefabricate din lemn masiv
  Cum se instalează podeaua de vinilCum se instalează podeaua de vinil
  Cum să curățați adezivul pe podeaua din lemnCum să curățați adezivul pe podeaua din lemn
  Cum sa curatati lemnulCum sa curatati lemnul
  Cum se curata podelele din linoleumCum se curata podelele din linoleum
  » » Cum să nisipos podele din lemn de esență tare

  © 2011—2020 ertare.com